Nyheter

Dematek Outlook- nytt nummer ute nu

den 14 maj 2009 12:24 Företagsprofil

I vår tidning kan du läsa intressanta reportage om vad som är på gång hos oss på Dematek och i lyftbranschen generellt, ta del av spännande lösningar vi levererat som Du kan få idéer av samt kunna ta del av produktnyheter. Kort sagt tidningen speglar Dematek, det rikstäckande varuhuset för lyftutrustning och servicetjänster.

www.dematek.se

Dematek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Har du behov av en helhetsleverantör som kan skära, bocka, robotsvetsa, svetsa och montera? WTJ är en renodlad legoleverantör inom tillverkningsindustrin med maskinpark för de riktigt stora produkterna. Styrkan ligger i att erbjuda helhetslösningar och lägsta totalkostnad för er produktion. WTJ har idag ca 8000 m2 produktionsyta och en..
Verkissage Vernissage i en verkstad!
Verkissage Vernissage i en verkstad!
Verkissage - Vernissage i en Verkstad! En kväll i juni så gick jag i våra nybyggda och nyrenoverade lokaler. Glad över resultatet, en loge som är 140 år gammal. Idag är det en verkstad. Vi får mycket kala väggar. Det kändes tråkigt, affischer? Sen kom jag att tänka på Markus som jobbar här, jag har sett en..
Lättare rännmaterial = längre rännor i Nya CS5, 0,6 mm
Lättare rännmaterial = längre rännor i Nya CS5, 0,6 mm
Nu har vi levererat vår längsta skrotmatningslinje någonsin, till en kund som behövde en extra lång transport. Linjen är 10 meter med 3 st. CS5 0,6 mm rännor, linjärt matande in i varandra. CS5 0,6 mm, den gamla CS5 0,8 mm (tidigare kallad AN5) och vårt eget material RC22 är standard för transportrännor numera. CS5-materialet..
PMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnar
PMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnar
PMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnar PMH International AB i Ystad är från september 2020 svensk agent för Hovmand lyftvagnar. Detta innebär att PMH ytterligare breddar sitt produktutbud med fler ergonomiska lyftlösningar för den svenska marknaden. Dansk design Den danska familjeägda lyftvagnstillverkaren Hovmand A/S..
Underhåll av utrustning ökar livslängden - Nilex ärendehanteringssystem
Underhåll av utrustning ökar livslängden - Nilex ärendehanteringssystem
Att regelbundet se över underhållet av sin IT-utrustning är ofta nödvändigt för att företaget ska kunna minska risken för stopp i exempelvis produktionen, förlänga livslängden på utrustningen och därmed minska onödiga kostnader, samt minska kostnaderna för support. Det är också viktigt att ha en bra..
Här lär sig roboten spela curling
Kollegorna kommer ihåg. Jag började vissla, jag var superlycklig.I månader har han kämpat för att få en robot att spela curling. Nu har roboten lärt sig hur man gör. – Det är en fantastisk känsla, säger masterstudenten Tomasso Castagna. Tomasso Castagna studerar till vardags vid Milanos polytekniska universitet i Italien.Läs mer
Med nya SSG Supplier vässas säkerhetskontrollen
SSGs nya tjänst för leverantörskontroll SSG Supplier har byggts så att den är nära integrerad med säkerhetstjänsten SSG Access. Därmed får anläggningarna full kontroll på att såväl individerna som deras arbetsgivare uppfyller alla nödvändiga krav.   – Vi har gjort denna integration för att skapa en helhet med kontroll på både företag och individer. Med hjälp av..
EOS först med CO-laserlösning för industriell 3D-printing
Premiärvisades på Formnext 2019.3D-printertillverkaren EOS visade för första gången upp sin FDR-teknologi för bearbetning av polymerer på Formnextmässan i Frankfurt, som gick den 19–22 november 2019. Därmed blev EOS den första leverantören att erbjuda en lösning för pulverbaserad 3D-printingLäs mer
OnRobot lanserar ny anpassningsbar elektrisk vakuumgripare
Idealisk för trånga utrymmen men tillräckligt kraftfull och flexibel för praktiskt taget alla tillämpningar. OnRobot, en världsledare inom armslutsverktyg för robotar, presenterar nu VGC10 – en kompakt elektrisk vakuumgripare som vänder sig till kunder som vill ha en liten men kraftfull och mycket anpassningsbar gripare för nästan alla användningsområden.Läs..
Datortomografi i industriella tillämpningar
GOMs nya CT är speciellt anpassad för kvalitetskontroll av tillverkade komponenter.Datortomografi har använts för medicinska tillämpningar i många år. Tekniken har nu även börjat att användas inom industrin för olika tillämpningar. GOM’s nya CT är speciellt anpassad för kvalitetskontroll av tillverkade komponenter. Andra CT-maskinerLäs..
Cerabond X utmanar
Ny slipskiva från Tyrolit. Slipskivan CERABOND X är utvecklad för krävande tillämpningar och har nu funnits på marknaden i mer än ett halvår. I tester som utförts runt om i världen har den visat sig vara den mest aggressiva skivan i sitt slag på marknaden. Skivan som är konstrueradLäs mer
Senaste Shark-tappen ger hög säkerhet
Dormer Pramet har utökat sitt Shark Line-program med ett nytt tappsortiment för höghållfasta stål och titanlegeringar.De nya tapparna erbjuder höga prestanda och process-säkerhet i härdade material upp till 45 HRC och finns med spåndrivande spår (E334) för genomgående hål och med spiralspår (E335) för bottenhål. De känns lätt igen..
?Stirep blir en del av Midroc Mechanical
Sammanslagningen innebär att Midroc nu blir ett mer heltäckande varumärke inom mekaniska tjänster.Som ett led i den strategiska utvecklingen som Midroc-koncernen genomfört under året med att utveckla industriverksamheterna kommer nu Stirep AB, att bli en del av Midroc Mechanical AB. Midroc Mechanical AB bildades vid årsskiftet 2018–2019 och växteLäs mer
SSAB ökar onlineutbudet
Satsar på heltäckande lösningar för verkstäder och tillgängliggör nu sitt produktsortiment av tillsatsmaterial för svetsning och maskinverktyg online.Detta matchande sortiment förenklar svetsning och maskinbearbetning av höghållfasta stål som Hardox® slitplåt. Produkterna är direkt tillgängliga för beställning online. SSAB har initierat tekniska..
?Hydroscand investerar och expanderar testcenter i Stockholm
Hydroscand Group investerar nu ytterligare i Hydroscand Design and Test Center för att möta kundernas ökande efterfrågan på högkvalitativ hydraulik.   Hydroscand Group stärker nu upp Hydroscand Design and Test Center genom att köpa in ytterligare en maskin för statisk impulstestning, för att möta kundernas ökande efterfrågan på..