Nyheter

Fructus distribuerar Eureka i Norden

den 3 maj 2012 14:40 Företagsprofil

- Eureka MaskinSimulering och Eureka RobotFräsning
Fructus Data AB har tecknat avtal med det Italienska företaget Roboris s.r.l. för distribution av Roboris programvaror i Sverige, Finland och Norge. Produkterna, som bär namnet Eureka, är utvecklade för två olika affärsområden bägge knutna till CAM-systemet som en central del, man kan alltså nyttja sitt befintliga CAM-system. Det handlar om dels G-kodsbaserad Maskinsimulering och dels om RobotFräsning.

Eureka MachineSimulation
Syftet med denna programvara är att kunna simulera den slutliga programkoden som maskinen skall köra på, dvs efter postprocessning ur CAM programmet. Genom att simulera den slutliga koden kan användaren få högsta säkerhet genom att dels kunna upptäcka kollisioner, overtravel men även att hitta eventuella fel orsakade av postprocessorn, eller en manuellt utförd programändring. Eureka simulering tolkar alla vanligt förekommande programspråk, såsom Siemens, Heidenhain, Fanuc, Mazak med flera och kan vid simulering ta hänsyn till råämnen, fixturer, verktygshållare, kollisioner, overtravel samt visa & analysera återstående material (jämförelse mellan detalj och simulerad modell). NC-programmet kan redigeras manuellt samtidigt som man simulerar vilket gör att man kan arbeta mycket visuellt och interaktivt med direkt återkoppling vid justering av NC-programmet.
Eureka MachineSimulation klarar obegränsat antal axlar, spindlar och tillbehör vilket gör att även MTM maskiner såsom längdsvarvar och fler-revolvers maskiner kan hanteras. Eureka MachineSimulation kan samköras med alla på marknaden förekommande CAM program.

Eureka RobotMilling
Denna lösning omvandlar NC-programmet från ett CAM-system till körbar robotkod, dvs den kan omvandla program som skapats för en 3- till 5-axlig fräs till ett körbart program för en 6-axlig industrirobot. Även här återfinns samma fina simulering som i Maskinsimulerings-lösningen. Eureka hanterar även kompletta robotceller, inklusive extra enheter som till exempel rundbord, linjära axlar, sågaggregat etc.
Vid simulering upptäcks eventuella overtravel och singularitetsproblem, och
dessa kan åtgärdas via en interaktiv editor som föreslår lämplig lösning baserat på vilken typ av problem som uppstått. Detta gör att robotprogrammeringen inte kräver specialistkunskaper.

Kan samköras med alla CAM program
Eureka MachineSimulation och RobotMilling kan samköras med alla på marknaden förekommande CAM program, styrkoden som behövs är antingen rena G-kods program eller APT-CL filer. Till GibbsCAM finns redan en "RoboPost" framtagen och ur GibbsCAM ToolManager kan även verktygslisor exporteras in i Eureka.
"Vi är väldigt glada över samarbetet med Roboris", säger Mikael Bagge hos distributören Fructus Data. "Att programmet är placerat prismässigt i midrange gör att dessa program nu även blir tillgängliga för mindre företag. Avancerad maskinsimuering har länge varit förknippat med skyhöga kostnader, och Robotfräsning är ju ett klart spännande område där vi tror vi kommer få se en mängd spännande applikationer i framtiden. Att man sedan kan styra allt från det CAM program man redan innehar och kan, gör det enklare att komma igång", tillägger Mikael.

Mer information:
www.fructus.se / www.roboris.it
Kontakt: Mikael Bagge / Fructus Data AB / mikael@fructus.se

Fructus Data AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Möt oss på Cipax. Vi finns här för dig.
    Cipax AB, Stinsvägen 11, SE-763 93 SKEBOBRUK, Telefon: 0046 (0)175-252 00 info@cipax.com / www.cipax.se  
Se våra produkter som tagits fram tillsammans med Cipax
Se våra produkter som tagits fram tillsammans med Cipax
Produkter som tagits fram tillsammans med Cipax inom olika områden under 2019/2020. Bränsle-, Hydraulolje-, DEF(AdBlue)-, Sprinkler-, Färskvatten-, Gråvatten-, Thermo- och Saltlaketankar. Kåpor, Huvar, Luftrör och Tråg. Möbel, Belysningskupor, Badtunnor och Flytkroppar. Cipax AB, Stinsvägen 11, SE-763 93 SKEBOBRUK, Telefon: 0046 (0)175-252..
Experter på grova konstruktioner
Experter på grova konstruktioner
Vi är förvisso ett ödmjukt gäng, men är det något vi kan, så är det grova konstruktioner. Våra licensierade svetsare har full utrustning för el-, MIG-, MAG- och TIG-svetsning och tar sig gärna an dina mest komplicerade svetsuppdrag. Tunga lyft, konstruktion, tillverkning och montage ingår också i vårt utbud, vilket..
Sitab Industriteknik har kompetensen du behöver
Sitab Industriteknik har kompetensen du behöver
Våra industritjänster Vi har funnits till hands för framför allt stålindustrin i mer än trettio år. Det är i samverkan med dessa kunder som vi har byggt upp vår spetskompetens inom grova konstruktioner, beräkningar och tillverkning. Det nära samarbetet gör att vår verksamhet präglas av flexibilitet och kundanpassade..
PROCESS FÖR GENOMFÖRING AV INDIVIDUELLA BESTÄLLNINGAR
PROCESS FÖR GENOMFÖRING AV INDIVIDUELLA BESTÄLLNINGAR
1. Kunden kontaktar vårt företag via telefon eller e-post och anger vilket problem som behöver lösas. Det är nödvändigt att presentera den tekniska dokumentationen av de färdiga detaljerna. 2. Specialistteamet genomför en teknisk analys av problemet, efter att man har bekantat sig med kundens behov. Kunden får sedan en återkoppling..
Göhlins i Gnosjö investerar ytterligare i Tejpverksamheten
Göhlins i Gnosjö investerar ytterligare i Tejpverksamheten
 En ökad efterfrågan på dubbelhäftande och även enkelhäftande tejper som tar Göhlins mot nya rekordnivåer. Tejp är en otroligt pålitlig och stark sammanfogningslösning som i många fall är mer hållbart och effektivt jämfört med nit, bult eller svetsning. Fördelen med att applicera tejp är att du..
AnVa Polytech tillverkar högkvalitativa produkter i gummi, TPE och silikon
AnVa Polytech tillverkar högkvalitativa produkter i gummi, TPE och silikon
Lösningsorienterad tillverkare av högsta standard AnVa Polytech tillverkar högkvalitativa produkter i gummi, TPE och silikon. Med en spetskompetens inom komplexa elastomera produkter finner du även kombinationer av gummi med plast eller metall. Vi är en kvalificerad tillverkare av komplexa elastomera produkter i gummi, TPE och silikon samt elastomerer i..
Climarub - Hög prestanda med mindre koldioxidutsläpp
Climarub - Hög prestanda med mindre koldioxidutsläpp
Climarub är AnVa Polytechs nya gummimaterial utvecklat för att minska miljöpåverkan. Det kan ersätta traditionellt EPDM-gummi vilket leder till betydligt lägre koldioxidutsläpp.   Tekniskt fungerar Climarub lika bra som traditionellt EPDM-gummi. AnVa kommer att se till att dina specifika tekniska och funktionella krav uppfylls när kunderna..
Demovideo från WTJ, tillverkning av stora produkter!
Demovideo från WTJ, tillverkning av stora produkter!
WTJ Produktion i Arbrå är en legoleverantör inom tillverkningsindustrin med maskinpark för de riktigt stora produkterna. Styrkan ligger i att erbjuda helhetslösningar och lägsta totalkostnad för produktion. Styrka ligger i skärning, kantbockning, robotsvetsning, svetsning och montering. WTJ tillhandahåller idag artiklar från..
Carlsson & Möller AB arbetar på som vanligt (nästan)
Carlsson & Möller AB arbetar på som vanligt (nästan)
Vår verksamhet är igång och vi finns på plats för att ta emot era förfrågningar, beställningar samt för att bolla idéer om materialval mm. Då det råder lite begränsande restriktioner beträffande besök vill vi informera om att vi även jobbar digitalt och träffar er gärna via Teams. Vi bjuder in er..
Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Har du behov av en helhetsleverantör som kan skära, bocka, robotsvetsa, svetsa och montera? WTJ är en renodlad legoleverantör inom tillverkningsindustrin med maskinpark för de riktigt stora produkterna. Styrkan ligger i att erbjuda helhetslösningar och lägsta totalkostnad för er produktion. WTJ har idag ca 8000 m2 produktionsyta och en..
Från och med nu kan våra kunder besöka våra produktionsanläggningar utan att gå utanför deras kontor.
Från och med nu kan våra kunder besöka våra produktionsanläggningar utan att gå utanför deras kontor.
COVID har medfört några utmaningar. Marknaden kommer inte att vara densamma och inte heller kundupplevelsen kommer att vara densamma. Hennordic har mött utmaningarna och gjort ett första steg för att genomföra sin digitala transformation. Från och med nu kan våra kunder besöka våra produktionsanläggningar utan att gå utanför..
WÅHLINS - En ledande totalleverantör inom figurskärning
WÅHLINS - En ledande totalleverantör inom figurskärning
TRETTIO ÅRS ERFARENHET Wåhlins har idag över trettio års lång och stolt erfarenhet inom branschen. Vi är ett starkt sammansvetsat företag med tolv stycken anställda och specialiserade på riktigt tjock plåt i varmvalsat. Vi erbjuder skärning med laser-, gas- och plasmateknik. KUNDEN I FOKUS Tillsammans jobbar hela företaget..
LASERSKÄRNING
LASERSKÄRNING
Vi har en fiberlaser från Bystronic som driftsattes andra halvan av 2018 med en laserkälla på 10kW. Fiberlaser är den mest kostnadseffektiva laserskärmetoden som dessutom ger ett skärsnitt av mycket hög kvalitet. Fiberlaser möjliggör dessutom skärning i flera olika material. Vår fiberlaser är utrustad med automatisk laddning av..
PLASMASKÄRNING
PLASMASKÄRNING
Vi har två finplasma som ger ett skärresultat av hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Den senaste finplasman från Koike kom i drift i början av 2015 och har en effekt på 400 Ampere. Vid plasmaskärning finns möjligheten att märka punkter och linjer samt att i den ena maskinen fasa (max 45 gr) direkt vid skärningen i tjocklekar upp..