Nyheter

GibbsCAM 2013 är släppt

den 17 juni 2013 15:57 Företagsprofil

GibbsCAM 2013 släppt
Inkluderar Nya moduler för Turbindetaljer och Portfräsning


Moorpark, CA - den 12 Juni, 2013 - Gibbs and Associates, utvecklare av GibbsCAM ® för programmering CNC-maskiner, meddelar att man har släppt en ny utgåva av sin programvara, GibbsCAM 2013. Den nya versionen innehåller förbättringar genom hela GibbsCAM med fokus på att förbättra effektivitet och lönsamhet för användarna. Två helt nya moduler har också adderats till programsviten, den 5-axliga Multiblade modulen samt den 5-axliga Portbearbetningsmodulen.
GibbsCAM 2013 innehåller ett stort antal generella förbättringar, många av dessa adresserar önskemål från användarna med fokus på att förenkla och effektivisera moment som NC-programmerare utför dagligen. Nedan beskrivs några av dessa förbättringar: 


• FräsObjekt (MillFeature) - Tillåter användaren att tilldela vissa bearbetningsattribut direkt till detaljen/modellen. Detta gör att användare i ännu större omfattning kan spara och återanvända egna favoritrutiner (s.k. Knowledge Based Machining), rutiner som innehåller all information om lämpligaste körmetod på viss typ av detalj. Att applicera en egen lagrad körmetod på en ny detalj görs enkelt med ett enda musklick.
• Virvelgängning i svarv – Användaren kan nu definiera valfri geometrisk form som skall virvelgängas, inklusive former som innehåller cirkelbågar och splinekurvor. Post-processorer kan sedan koda ut detta till CNC program bestående av cirkulär gänginterpolering (G35 och G36) för en så effektiv nckod som möjligt.
• 3D fräsning Längs Ytriktning – ny algortim förbättrar och förenklar en redan lättanvänd funktion. Med den nya matematiken stöds nu även körning på multipla ytor, både längs, tvärs och i spiral med automatisk inbyggd kollisionskontroll. Funktionen används med fördel  vid fräsning av ut och invändiga radieövergångar då den ger superb finish, och kräver få inställningar av användaren. 
• Boolska Operationer i CAD delen - Ny funktion tillåter användaren att skapa 2D ritningar snabbare än någonsin. Två eller flera ritade former kan nu trimmas ihop till en kontur med ett enda klick. Multipla linjer kan förkortas/förlängas med ett klick. Boolska operationer har använts länge inom solidmodellering, men nu har Gibbs även integrerat detta för 2D ritning.
 

• Profilexperten – ny utökad funktionalitet. Spåra bearbetninsgprofiler för svarvning, roterad fräsning, konturer i plan och silhuetter (ytterkonturer) med samma funktion.
• Spårstickningsrutinen i svarv har fått ett rejält lyft som resulterar i kortare bearbetningstid, bättre finish och minskat verktygs slitage.
• Borr, gäng, hålfräs och gängfräsning har fått stöd för ”mönster-repetering”. Mönsterfunktionen stöds även vid förborrning vid fickfräsning.
• Fickfräsning – Flera förbättringar förenklar och minskar programmeringstiden, bland annat har en ny funktion ”yttersta form som ö” adderats som gör att mindre rit- och selekteringsarbete krävs av användaren.
• Kontur/finfräsning – Har fått nya integrerade funktioner för sicksack, ramp, sidoffset och spiral. Flera av dessa val kan kombineras med varann. Sammantaget gör dessa förändringar att kontufräsningen nu utförs snabbare, med färre klick och med fler valmöjligheter.
• Fil & verktygshantering – ToolManager v1.4, SQL verktygsdatabas, har släppts för GibbsCAM 2013. Vidare finns nu en direktkoppling till Autodesk Vault PLM, så att Gibbs-användaren enkelt kan arbeta i samma PLM system som Inventor användaren. Koppling mot ISCAR’s ITA system gör att verktyg nu kan definieras på ISCAR’s webbsida och därifrån länkas in i GibbsCAM. 


Den nya 5-axliga MultiBlade modulen är en specialistmodul för den som programmerar ”blad-detaljer”, typiskt impeller, propeller, turbindetaljer och liknande. Modulen är helt riktad för detta och därmed har handhavandet kunnat förenklas väsentligt förenklat jämfört med traditionell 5-axlig programmering. De få inställningar som krävs av användaren är mycket logiska, och väl beskrivna med illustrerande bilder. Modulen hanterar både grovbearbetning, restfräsning, navbearbetning, finbearbetning och inkluderar automatisk tiltning av verktyg samt igenkänning av blad och ”splitter”.

Den nya 5-axliga PortFräsModulen är precis som MultiBlade en specialistmodul, men denna är avsedd för den som arbetar med fräsning av kanaler. Portar/kanaler återfinns i topplock till motorer, grenrör, spjällhus samt inom medicin och används med fördel när kanalens utformning är viktig för att uppnå ett visst flöde. Portfräsningsmodulen ger användaren ett enkelt och logiskt sätt att programmera svåra kanalformer, och mycker sker med automatik. Modulen räknar automatiskt ut hur kanalens ”ryggrad” (centrumkurva) ser ut, vilket annars är ett tidsödande arbete att definiera i CAD. Detta är viktigt då verktyget vid återgång ur kanalen behöver följa centrumkurvan för att undvika kollision. Verktygsbanorna som skapas är av ytterst hög kvalitet, både grov-, rest- och finbearbetning stöds. 
 "Vi är mycket glada att släppa GibbsCAM 2013," säger Bill Gibbs, grundare och vd för Gibbs and Associates. "Vi har arbetat hårt för att ge våra kunder många robusta förbättringar som ökar effektiviteten inte bara vid NC-programmering, men också genom kortare körtider i maskin. Vi har lyssnat mycker på vad våra kunder önskar, och fokuserat på förbättringar som gör att våra kunder förblir konkurrenskraftiga i dagens och morgondagens tuffa ekonomi. "

Fructus Data AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Möt oss på Cipax. Vi finns här för dig.
    Cipax AB, Stinsvägen 11, SE-763 93 SKEBOBRUK, Telefon: 0046 (0)175-252 00 info@cipax.com / www.cipax.se  
Se våra produkter som tagits fram tillsammans med Cipax
Se våra produkter som tagits fram tillsammans med Cipax
Produkter som tagits fram tillsammans med Cipax inom olika områden under 2019/2020. Bränsle-, Hydraulolje-, DEF(AdBlue)-, Sprinkler-, Färskvatten-, Gråvatten-, Thermo- och Saltlaketankar. Kåpor, Huvar, Luftrör och Tråg. Möbel, Belysningskupor, Badtunnor och Flytkroppar. Cipax AB, Stinsvägen 11, SE-763 93 SKEBOBRUK, Telefon: 0046 (0)175-252..
Experter på grova konstruktioner
Experter på grova konstruktioner
Vi är förvisso ett ödmjukt gäng, men är det något vi kan, så är det grova konstruktioner. Våra licensierade svetsare har full utrustning för el-, MIG-, MAG- och TIG-svetsning och tar sig gärna an dina mest komplicerade svetsuppdrag. Tunga lyft, konstruktion, tillverkning och montage ingår också i vårt utbud, vilket..
Sitab Industriteknik har kompetensen du behöver
Sitab Industriteknik har kompetensen du behöver
Våra industritjänster Vi har funnits till hands för framför allt stålindustrin i mer än trettio år. Det är i samverkan med dessa kunder som vi har byggt upp vår spetskompetens inom grova konstruktioner, beräkningar och tillverkning. Det nära samarbetet gör att vår verksamhet präglas av flexibilitet och kundanpassade..
PROCESS FÖR GENOMFÖRING AV INDIVIDUELLA BESTÄLLNINGAR
PROCESS FÖR GENOMFÖRING AV INDIVIDUELLA BESTÄLLNINGAR
1. Kunden kontaktar vårt företag via telefon eller e-post och anger vilket problem som behöver lösas. Det är nödvändigt att presentera den tekniska dokumentationen av de färdiga detaljerna. 2. Specialistteamet genomför en teknisk analys av problemet, efter att man har bekantat sig med kundens behov. Kunden får sedan en återkoppling..
Göhlins i Gnosjö investerar ytterligare i Tejpverksamheten
Göhlins i Gnosjö investerar ytterligare i Tejpverksamheten
 En ökad efterfrågan på dubbelhäftande och även enkelhäftande tejper som tar Göhlins mot nya rekordnivåer. Tejp är en otroligt pålitlig och stark sammanfogningslösning som i många fall är mer hållbart och effektivt jämfört med nit, bult eller svetsning. Fördelen med att applicera tejp är att du..
AnVa Polytech tillverkar högkvalitativa produkter i gummi, TPE och silikon
AnVa Polytech tillverkar högkvalitativa produkter i gummi, TPE och silikon
Lösningsorienterad tillverkare av högsta standard AnVa Polytech tillverkar högkvalitativa produkter i gummi, TPE och silikon. Med en spetskompetens inom komplexa elastomera produkter finner du även kombinationer av gummi med plast eller metall. Vi är en kvalificerad tillverkare av komplexa elastomera produkter i gummi, TPE och silikon samt elastomerer i..
Climarub - Hög prestanda med mindre koldioxidutsläpp
Climarub - Hög prestanda med mindre koldioxidutsläpp
Climarub är AnVa Polytechs nya gummimaterial utvecklat för att minska miljöpåverkan. Det kan ersätta traditionellt EPDM-gummi vilket leder till betydligt lägre koldioxidutsläpp.   Tekniskt fungerar Climarub lika bra som traditionellt EPDM-gummi. AnVa kommer att se till att dina specifika tekniska och funktionella krav uppfylls när kunderna..
Demovideo från WTJ, tillverkning av stora produkter!
Demovideo från WTJ, tillverkning av stora produkter!
WTJ Produktion i Arbrå är en legoleverantör inom tillverkningsindustrin med maskinpark för de riktigt stora produkterna. Styrkan ligger i att erbjuda helhetslösningar och lägsta totalkostnad för produktion. Styrka ligger i skärning, kantbockning, robotsvetsning, svetsning och montering. WTJ tillhandahåller idag artiklar från..
Carlsson & Möller AB arbetar på som vanligt (nästan)
Carlsson & Möller AB arbetar på som vanligt (nästan)
Vår verksamhet är igång och vi finns på plats för att ta emot era förfrågningar, beställningar samt för att bolla idéer om materialval mm. Då det råder lite begränsande restriktioner beträffande besök vill vi informera om att vi även jobbar digitalt och träffar er gärna via Teams. Vi bjuder in er..
Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Har du behov av en helhetsleverantör som kan skära, bocka, robotsvetsa, svetsa och montera? WTJ är en renodlad legoleverantör inom tillverkningsindustrin med maskinpark för de riktigt stora produkterna. Styrkan ligger i att erbjuda helhetslösningar och lägsta totalkostnad för er produktion. WTJ har idag ca 8000 m2 produktionsyta och en..
Från och med nu kan våra kunder besöka våra produktionsanläggningar utan att gå utanför deras kontor.
Från och med nu kan våra kunder besöka våra produktionsanläggningar utan att gå utanför deras kontor.
COVID har medfört några utmaningar. Marknaden kommer inte att vara densamma och inte heller kundupplevelsen kommer att vara densamma. Hennordic har mött utmaningarna och gjort ett första steg för att genomföra sin digitala transformation. Från och med nu kan våra kunder besöka våra produktionsanläggningar utan att gå utanför..
WÅHLINS - En ledande totalleverantör inom figurskärning
WÅHLINS - En ledande totalleverantör inom figurskärning
TRETTIO ÅRS ERFARENHET Wåhlins har idag över trettio års lång och stolt erfarenhet inom branschen. Vi är ett starkt sammansvetsat företag med tolv stycken anställda och specialiserade på riktigt tjock plåt i varmvalsat. Vi erbjuder skärning med laser-, gas- och plasmateknik. KUNDEN I FOKUS Tillsammans jobbar hela företaget..
LASERSKÄRNING
LASERSKÄRNING
Vi har en fiberlaser från Bystronic som driftsattes andra halvan av 2018 med en laserkälla på 10kW. Fiberlaser är den mest kostnadseffektiva laserskärmetoden som dessutom ger ett skärsnitt av mycket hög kvalitet. Fiberlaser möjliggör dessutom skärning i flera olika material. Vår fiberlaser är utrustad med automatisk laddning av..
PLASMASKÄRNING
PLASMASKÄRNING
Vi har två finplasma som ger ett skärresultat av hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Den senaste finplasman från Koike kom i drift i början av 2015 och har en effekt på 400 Ampere. Vid plasmaskärning finns möjligheten att märka punkter och linjer samt att i den ena maskinen fasa (max 45 gr) direkt vid skärningen i tjocklekar upp..