Nyheter

Väderstad-Verken utser årets leverantör – Broson AB i Vårgårda prisas

den 22 mars 2011 19:58 Företagsprofil

Väderstad-Verken AB, ett av Europas ledande företag inom jordbearbetning och sådd, har utsett Broson AB till Årets Leverantör 2010. Priset som delades ut för andra året har till syfte att uppmuntra och uppmärksamma goda leverantörsprestationer.
Broson AB, är en av Väderstad-Verkens cirka 100 leverantörer av produktionsmaterial. Verksamheten bedrivs i Vårgårda i Västergötland och man har samarbetat med Väderstad i över 20 år. De levererar hjul, nav och bromsar till Väderstads jordbearbetningsmaskiner.
– Vi ställer höga krav på våra leverantörer och har sedan 2009 infört ett eget certifieringsprogram där samtliga leverantörer bedöms utifrån flera kriterier, till exempel kvalitet, service och leveransprecision, säger Ulf Iversen, Inköpschef på Väderstad-Verken.

98,7 av 100 poäng
En jurygrupp på Väderstad-Verken, bestående av Inköpschef Produktion, Kvalitetschef Inköp, Logistikeransvarig och Inköpschef Reservdelar, gjorde det slutgiltiga valet. Maxpoäng utifrån certifieringssystemet är 100 poäng och alla leverantörer som kom över 85 poäng (37 stycken) fick en plakett och bjöds in till en festlig ceremoni där priset delades ut.
– Vi inom gruppen tar utöver poängen även hänsyn till andra parametrar som komplexitet, samarbetsförmåga och speciella prestationer under året. Broson var dock det företag som både nådde högst poäng (98,7) och som vi bedömmer gjort den allra bästa insatsen under förra året. De har visat ett imponerande kundfokus och en målmedvetenhet, säger Ulf Iversen.

Slår högt i branschen
För Broson är priset en fjäder i hatten som betyder mycket.
– Det är förstås ett gott betyg till vår personal och ett bevis på att vi gör ett bra jobb. Priset inspirerar oss att bli ännu bättre och vi är övertygade om att det ger avtryck i branschen, säger Andreas Palmgren, affärsområdeschef på Broson AB.
– Ofta får leverantörer höra av deras kunder när de är missnöjda. Vi på Väderstad-Verken tycker att det är minst lika viktigt att lyfta fram det som är bra, säger Ulf Iversen.

För mer information, kontakta:
Ulf Iversen, Inköpschef Produktion Väderstad-Verken AB, tel: 0142-816 03
Andreas Palmgren, Affärsområdeschef Broson AB, tel: 0322-62 64 03

Väderstad-Verken AB är ett av Europas ledande företag inom jordbearbetning och sådd. Väderstads maskiner och metoder har ofta varit epokgörande och ligger i fronten vad gäller kvalitet, design, effektivitet och nytänkande. Huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Bolaget har också tolv dotterbolag i England, Frankrike, Tyskland, Polen, Ungern, Estland, Lettland, Litauen, Australien, Ryssland, Ukraina och Rumänien. År 2009 omsatte koncernen 1.5 miljarder kronor.

Väderstad AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Helhetsleverantör för de riktigt stora produkterna
Har du behov av en helhetsleverantör som kan skära, bocka, robotsvetsa, svetsa och montera? WTJ är en renodlad legoleverantör inom tillverkningsindustrin med maskinpark för de riktigt stora produkterna. Styrkan ligger i att erbjuda helhetslösningar och lägsta totalkostnad för er produktion. WTJ har idag ca 8000 m2 produktionsyta och en..
Verkissage Vernissage i en verkstad!
Verkissage Vernissage i en verkstad!
Verkissage - Vernissage i en Verkstad! En kväll i juni så gick jag i våra nybyggda och nyrenoverade lokaler. Glad över resultatet, en loge som är 140 år gammal. Idag är det en verkstad. Vi får mycket kala väggar. Det kändes tråkigt, affischer? Sen kom jag att tänka på Markus som jobbar här, jag har sett en..
Lättare rännmaterial = längre rännor i Nya CS5, 0,6 mm
Lättare rännmaterial = längre rännor i Nya CS5, 0,6 mm
Nu har vi levererat vår längsta skrotmatningslinje någonsin, till en kund som behövde en extra lång transport. Linjen är 10 meter med 3 st. CS5 0,6 mm rännor, linjärt matande in i varandra. CS5 0,6 mm, den gamla CS5 0,8 mm (tidigare kallad AN5) och vårt eget material RC22 är standard för transportrännor numera. CS5-materialet..
PMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnar
PMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnar
PMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnar PMH International AB i Ystad är från september 2020 svensk agent för Hovmand lyftvagnar. Detta innebär att PMH ytterligare breddar sitt produktutbud med fler ergonomiska lyftlösningar för den svenska marknaden. Dansk design Den danska familjeägda lyftvagnstillverkaren Hovmand A/S..
Underhåll av utrustning ökar livslängden - Nilex ärendehanteringssystem
Underhåll av utrustning ökar livslängden - Nilex ärendehanteringssystem
Att regelbundet se över underhållet av sin IT-utrustning är ofta nödvändigt för att företaget ska kunna minska risken för stopp i exempelvis produktionen, förlänga livslängden på utrustningen och därmed minska onödiga kostnader, samt minska kostnaderna för support. Det är också viktigt att ha en bra..
Här lär sig roboten spela curling
Kollegorna kommer ihåg. Jag började vissla, jag var superlycklig.I månader har han kämpat för att få en robot att spela curling. Nu har roboten lärt sig hur man gör. – Det är en fantastisk känsla, säger masterstudenten Tomasso Castagna. Tomasso Castagna studerar till vardags vid Milanos polytekniska universitet i Italien.Läs mer
Med nya SSG Supplier vässas säkerhetskontrollen
SSGs nya tjänst för leverantörskontroll SSG Supplier har byggts så att den är nära integrerad med säkerhetstjänsten SSG Access. Därmed får anläggningarna full kontroll på att såväl individerna som deras arbetsgivare uppfyller alla nödvändiga krav.   – Vi har gjort denna integration för att skapa en helhet med kontroll på både företag och individer. Med hjälp av..
EOS först med CO-laserlösning för industriell 3D-printing
Premiärvisades på Formnext 2019.3D-printertillverkaren EOS visade för första gången upp sin FDR-teknologi för bearbetning av polymerer på Formnextmässan i Frankfurt, som gick den 19–22 november 2019. Därmed blev EOS den första leverantören att erbjuda en lösning för pulverbaserad 3D-printingLäs mer
OnRobot lanserar ny anpassningsbar elektrisk vakuumgripare
Idealisk för trånga utrymmen men tillräckligt kraftfull och flexibel för praktiskt taget alla tillämpningar. OnRobot, en världsledare inom armslutsverktyg för robotar, presenterar nu VGC10 – en kompakt elektrisk vakuumgripare som vänder sig till kunder som vill ha en liten men kraftfull och mycket anpassningsbar gripare för nästan alla användningsområden.Läs..
Datortomografi i industriella tillämpningar
GOMs nya CT är speciellt anpassad för kvalitetskontroll av tillverkade komponenter.Datortomografi har använts för medicinska tillämpningar i många år. Tekniken har nu även börjat att användas inom industrin för olika tillämpningar. GOM’s nya CT är speciellt anpassad för kvalitetskontroll av tillverkade komponenter. Andra CT-maskinerLäs..
Cerabond X utmanar
Ny slipskiva från Tyrolit. Slipskivan CERABOND X är utvecklad för krävande tillämpningar och har nu funnits på marknaden i mer än ett halvår. I tester som utförts runt om i världen har den visat sig vara den mest aggressiva skivan i sitt slag på marknaden. Skivan som är konstrueradLäs mer
Senaste Shark-tappen ger hög säkerhet
Dormer Pramet har utökat sitt Shark Line-program med ett nytt tappsortiment för höghållfasta stål och titanlegeringar.De nya tapparna erbjuder höga prestanda och process-säkerhet i härdade material upp till 45 HRC och finns med spåndrivande spår (E334) för genomgående hål och med spiralspår (E335) för bottenhål. De känns lätt igen..
?Stirep blir en del av Midroc Mechanical
Sammanslagningen innebär att Midroc nu blir ett mer heltäckande varumärke inom mekaniska tjänster.Som ett led i den strategiska utvecklingen som Midroc-koncernen genomfört under året med att utveckla industriverksamheterna kommer nu Stirep AB, att bli en del av Midroc Mechanical AB. Midroc Mechanical AB bildades vid årsskiftet 2018–2019 och växteLäs mer
SSAB ökar onlineutbudet
Satsar på heltäckande lösningar för verkstäder och tillgängliggör nu sitt produktsortiment av tillsatsmaterial för svetsning och maskinverktyg online.Detta matchande sortiment förenklar svetsning och maskinbearbetning av höghållfasta stål som Hardox® slitplåt. Produkterna är direkt tillgängliga för beställning online. SSAB har initierat tekniska..
?Hydroscand investerar och expanderar testcenter i Stockholm
Hydroscand Group investerar nu ytterligare i Hydroscand Design and Test Center för att möta kundernas ökande efterfrågan på högkvalitativ hydraulik.   Hydroscand Group stärker nu upp Hydroscand Design and Test Center genom att köpa in ytterligare en maskin för statisk impulstestning, för att möta kundernas ökande efterfrågan på..