AB Sigfrid Stenberg

AB Sigfrid Stenberg

Beskrivning

På Stenbergs går vi in i varje projekt med samma målbild. Våra kunder ska alltid känna att Stenbergs bidrar med kunskap, teknik och support utöver det vanliga. När vi är klara ska det kännas rätt i produktionen, men också på sista raden. Stenbergs har varit en naturlig partner för verkstadsindustrin sedan 1919. Under åren har samhället och tekniken förändrats, men vår inställning är densamma då som nu. Vår viktigaste uppgift har alltid varit att öka våra kunders produktivitet och lönsamhet. Vi gör det genom att kombinera hög kompetens och kreativt tänkande med den senaste tekniken från ledande leverantörer. Däremellan erbjuder vi allt från kvalificerad utbildning till eftermarknad i världsklass. Kombinationen har gjort oss till av en av de ledande aktörerna inom CNC-styrda maskiner och nyckelfärdiga totallösningar för olika typer av industrier. Våra trogna kunder är det bästa beviset på att långsiktighet och noggrannhet lönar sig i längden.


Se våra produkter på Qimtek Products här >> 


 

Adress
AB Sigfrid Stenberg
Box 3027
Vasavägen 3 D
550 03  Jönköping
Jönköping
Sweden
Telefon
036-30 44 00
Fax
036-30 44 30
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.stenbergs.seLinkedInYouTube
Kontaktperson
Jonas Wihlborg
Telefon
036-30 44 44
Anställda
51 - 100
Omsättning

Specialistområden

Okuma, YCM, Soraluce

Kunder

Våra kunder består av allt från fordonsindustrin till mindre underleverantörer.

Maskiner

svarvar, fleroperationsmaskiner, fräsar, flerfunktionsmaskiner, automation, trådgnist, bäddfräs, portalmaskiner, CNC-maskiner.

Verksamhetsområden

AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg

Klicka på bilden för att förstora

AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Styrsystem
Maskiner för Bearbetning-Arborrverk
Maskiner för Bearbetning-Borrmaskiner
Maskiner för Bearbetning-CNC Fräsar
Maskiner för Bearbetning-CNC Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Fräsar
Maskiner för Bearbetning-Gängmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Gnistmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Horisontella Flerop-maskiner
Maskiner för Bearbetning-Konventionella Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Kuggbearbetningsmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Övrigt
Maskiner för Bearbetning-Slipmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Specialmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Stångautomater
Maskiner för Bearbetning-Vertikala Flerop-maskiner
Mätteknik-Koordinatmätning
Mätteknik-Testutrustning
Mätteknik-Vågar
Underhåll-Balansering
Underhåll-Kalibrering
Underhåll-Komplett underhåll
Underhåll-Maskinunderhåll
Underhåll-Smörjning
Verktyg-Skärverktyg
Ytbehandlingsutrustning-Blästringsmaskiner
Ytbehandlingsutrustning-Industritvättmaskiner
Ytbehandlingsutrustning-Lack- och Målningsutrustning
Ytbehandlingsutrustning-Övrig Ytbehandlingsutr.

Övrigt

Kvalitetsäkring-ISO 14001
Kvalitetsäkring-ISO 9001

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Ständigt aktuella Metal Inspiration Days har slagit upp portarna
Inpirationsdagarna i Jönköping går in på sjunde året. Jonas Wihlborg på Stenbergs, som är en av medarrangörerna betonar vikten av att ständigt hitta nya vinklar och aktuella..
Fullspäckat program på Metal Inspiration Days 27-28 november i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar.Arrangörerna utlovar ett..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
Med en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
xxMed en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare..
CNC-maskiner som kombinerar additiv och subtraktiv tillverkning
Multitaskingmaskinerna - nästa generations bearbetning.Under de senaste åren har framstegen inom additiv tillverkning tillåtit att röra sig långt bortom snabb..
Okuma firar mer än hundra år av innovationer inom maskinbearbetning
CNC-maskintillverkaren Okuma, som representeras av Stenbergs i Sverige, firar sitt 120-årsjubileum. En huvudsaklig idé har funnits i företagets kärna i mer än..
Unik automation hos Uddeholm
Ett långt utredningsarbete föranledde projektet och det hela startade redan 2011/2012 med önskan att automatisera hela Uddeholms standardsortiment, alla stålsorter. Vid..
Verkstadsföretaget som ökar produktionskapaciteten
Affordable Excellence är Okumas egna ord om GENOS-serien som är en ny serie vertikala fleroperationsmaskiner med den senaste tekniken. En stabil och noggrann maskin där man..
På legoföretaget i Skövde är operatörerna med i inköpen
Björn Nystedt, som är ägare och vd, tycker att det är viktigt med tillit till personalen. -Naturligtvis kan det bli fel, men de intresserar sig och vill utveckla både sig och..
Direkt från EMO Milano: "Den svenska marknaden har höga krav"
I Okumas monter träffar vi Stenbergs vd Jonas Wihlborg som samspråkar med Henrik Saldner, vd för Svia. På bilden Henrik Saldner (t.v.) och Jonas..
Metal Inspiration Days - Trion inspirerade igen
För tredje året arrangerade de tre Jönköpings-företagen Stenbergs, Edströms och SVIA Metal Inspiration Days i slutet av augusti. Intresset har..
Vi söker servicetekniker / serviceingenjör
Ett stimulerande jobb med engagemang och hjärta. Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av service och/eller produktion på CNC maskiner för..
Okuma till EMO Milano 2015 - Skärande bearbetning med maximal produktivitet
Okuma är en av världens ledande maskintillverkare. Under årets EMO-mässa i Milano – Italien, 5-10 oktober – presenterar Okuma..
Första Okuman hos Herrströms
I våras installerades en horisontell fleroperationsmaskin av modell Okuma MA600II hos Herrströms Mekaniska Verkstads AB. Herrströms startade upp..
Nytt 5-axligt från Okuma
Efter ökad global efterfrågan på 5-axliga flerfunktionsmaskiner har Okuma nu utvecklat den nya modellen ”Okuma MU-8000V” som är en 5-axlig..
Kuszlis Mekaniska Verkstad AB investerar i en Okuma från Stenbergs
Företaget utökar sin maskinpark med ytterligare en maskin från Okuma, denna gång satsar man på en fleroperationsmaskin av modellen Okuma MB-4000H...
Verktygsteknik Småland investerar i trådgnist!
Stenbergs har nyligen levererat ytterligare en trådgnist från Excetek, denna gång av modell V650G som har en rörelse på X650 Y400 Z350. Maskinen har..
Okuma Skiving Gear Package Kuggbearbetning i flerfunktionsmaskiner.
Okuma Corporation har utvecklat en högkvalitativ kuggbearbetnings teknologi för produkter som inre- och utvändiga kugg och splines i en flerfunktionsmaskin. ..
JKPG Metal Inspiration Days med branschens tunga aktörer
De senaste två årens upplagor av JKPG Metal Inspiration Days har blivit en verklig succé. På mångas begäran samlar därför tre tunga..
Temadagar hos Stenbergs - Kugg, Renhet & Tvätt
Den 28-29 april välkomnar Stenbergs och Euromaskin er till temadagar med inriktning "Kuggbearbetning i standardmaskiner" och "Tvätt av detaljer med renhetskrav"...
Kugg, Renhet & Tvätt event!
Ni missar väl inte vårat event den 28 & 29 April ? I april anordnar Stenbergs tillsammans med EuroMaskin temadagar i Stenbergs lokaler. Dagarna kommer bland..
Svarvmekano investerar i en fyraxlig svarv från Stenbergs.
Företaget som är specialiserade inom svarvning, fräsning, håltagning, kuggning och slipning har nu köpt en fyraxlig svarv från Okuma av..
Bröderna Carlsson gör strategisk investering
Företaget är beläget i Motala och har för närvarande17 anställda med en omsättning på ca 25-30 Msek. Man är verksamt inom..
OKUMA ÖPPNAR NYTT SPINDELCENTER
OKUMA ÖPPNAR NYTT SPINDELCENTER - Lämnar 24 månaders garanti på utbytesspindlar!  Okuma använder ett unikt utbytessystem för spindlar som innebär att man intebehöver..
SUCCÉ FÖR STENBERGS TRÅDGNISTAR!
NA-form har investerat i en ny trådgnist av modellen V500G från Excetek och nu är maskinen på plats. Maskinen har ett rörelseområde på..
Robojob signerar nytt samarbetsavtal med Stenbergs
Robojob- den Belgiska specialisten på robotautomation har signerat ett samarbetsavtal med AB Sigfrid Stenberg. Företaget har tidigare samarbetsavtal med den..
Metal Inspiration Days - Skål för ett etablerat samarbete med resultat
Samarbetet mellan Stenbergs, Edströms och Svia befästes ytterligare när man åter arrangerade Metal Inspiration Days i Jönköping i slutet av..
"Metal Inspiration Days" i Jönköping
..
Handtmann visar nyheter på AMB i Stuttgart 16-20 september
På AMB i Stuttgart (September 2014) presenterar Handtmann A-Punkt Automation GmbH 2 maskiner i HBZ Trunnion serien. På årets AMB i Stuttgart kommer..
Okuma bjöd in till Workshop
Komplex kuggbearbetning i standardmaskiner   Den 4-6 juni bjöd Okuma in till "Kuggbearbetnings Workshop" i Krefeld, där visades kuggbearbetnings metoder i..
Nyheter från Stenbergs
..
VK Mekaniska AB investerar i ny Okuma maskin från Stenbergs
Maskinen är en Okuma MA-600HB Horisontell Fleroperations maskin med 12000 varv i spindeln och hydrauliska fixturer. Tack vare maskinens snabbhet kommer man korta..
Stenbergs summerar Elmia Automation
..
Events hos Stenbergs drar fullt hus
Stenbergs är offensiva och arrangerar med hög frekvens skilda event med teknik i fokus i sitt nya hus i Jönköping. Genom samarbete med flera..
Stenbergs värvar 5 axligt
STENBERGS NYA MASKINKONCEPT Vi på Stenbergs är mycket glada över att presentera Handtmann Automation GmbH, som representerar ett för oss..
Stenbergs har levererat sin första trådgnist!
LS-vertyg i Torsvik har investerat i en ny trådgnist av modellen V650G från Excetek och nu är den på plats!  - Maskinen har ett..
Nästa generation styrsystem från Stenbergs
ENKELT, SNABBT & SÄKERT MED NÄSTA GENERATIONS STYRSYSTEM. Stenbergs erbjuder nu ett helt nytt styrsystem för OKUMA-svarvar (OSP-P300-L),..
PMC Swedrive kortar sina ledtider med Okuma Multus B400
Konkurrensen på marknaden är hård. Ofta handlar det om vem som levererar högkvalitativa detaljer snabbast. Det ställer höga krav på..
Bra dialog och investeringar ger ett framgångsrikt företag
2005 tog Roger Berggren över Fårbo Mekaniska AB som grundades 1988. På knappt 5 år har företaget vuxit från 4 anställda till i dag 15 anställda. 2005 fick Roger Berggren..
The Milling/Drilling Selection
Det finns en uppsjö leverantörer av solida borr och pinnfräsar, men inte nog med det. När du väl har valt leverantör har även de en mängd att välja från. Stenbergs i Nässjö såg..
OKUMA VTM-200 en vertikal flerfunktionssvarv för diametrar upp till två meter.
I Okumas program av vertikala flerfunktionssvarvar finns nu en större storlek än någonsin. – Det fanns ett behov av en flerfunktionssvarv som kunde arbeta med svarvdiametrar..
Multus B750 - En vinnare i vårt sortiment
Okuma Multus B750 presenterades för första gången på JIMTOF-mässan 2008 och blev snart belönad med Monozukuri Prize som en av årets top10 nyheter i branschen. Priset är ett..
Kundresa för ökad kompetens om skärande bearbetning i svåra material
Under november 2008 arrangerade AB Sigfrid Stenberg en kundresa till Okumas technical center, Krefeld. Fokus låg på flygindustrin. Den 12-13 november åkte AB Sigfrid Stenbergs..

Products

products.qimtek.se
 
Data pager
Data pager
12
| Displaying page 1 of 2, items 1 to 20 of 28
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: IBARMIA; Typ: T Multiprocess; Beskrivning: Integrationen av olika bearbetningsprocesser i en maskin är idag en verklighet i högpresterande maskiner. IBARMIA erbjuder denna teknik inom alla maskiner. MULTIPROCESS-maskinernas effektivitet är ännu viktigare i T-serien, eftersom delarna är större och deras ex hanteringsförfaranden är mer komplicerade. Fräsning, borrning och svarvkapacitet. I svarvläge har maskinen en viktbalanseringsfunktion som eliminerar obalanserade inställningar. Långa svarvverktyg kan fixeras på olika sätt för intern borrning och svarvning. Olika automationslösningar baserade på ex rotopallar och stora verktygsmagasin som gör det möjligt att anpassa maskinerna efter specifika krav. Finns i följande modeller: T Multiprocess 12 T Multiprocess 16 T Multiprocess 22
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: IBARMIA; Typ: T Extreme; Beskrivning: Det finns två tillgängliga huvuden i sortimentet, båda för kontinuerlig 5axis-bearbetning med hög dynamik. B-axelhuvudet med en vridvinkel vid 45º och A-axelhuvudet som gör det möjligt att arbeta med negativa vinklar. Båda huvuden arbetar med direktöverföring med ett vridmoment på vridaxeln, undviker problem med backspänning och garanterar dynamik och noggrannhet samtidigt som underhålls- och reparationskostnader minimeras vid kollision. Idealisk för applikationer med medelstora till stora svängdiametrar och krav på hög prestanda och mångsidighet. Perfekt lösning för enkla bitar eller partier, eftersom 5 ytor kan bearbetas i ett tag, vilket undviker oproduktiva stopp för förberedelser och ökar noggrannheten. Olika automationslösningar baserade på ex rotopallar och stora verktygsmagasin som gör det möjligt att anpassa maskinerna efter specifika krav. Finns i följande modeller: T Extreme 12 T Extreme 16 T Extreme 22
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: IBARMIA ; Typ: ZVH Multiprocess; Beskrivning: Integrationen av bearbetningsprocesser i IBARMIA MULTIPROCESS-serien minimerar mängden maskiner som krävs och reducerar bearbetningstiderna för komplexa detaljer avsevärt. Men det här är inte de enda fördelarna med att tillämpa de mest avancerade, banbrytande och ostoppbara teknikerna under de senaste åren, en teknik som sätter en milstolpe i bearbetningsuniversumet och tydligt höjer användarnas nivå över sina konkurrenter. Effektiviteten förknippad med MULTIPROCESS-maskinerna förbättrar kvaliteten på slutstycket eftersom färre maskiner och därmed krävs färre uppsättningar; det minskar kostnaden för den initiala investeringen såväl som det golvutrymme som krävs, eliminerar transport av delar mellan maskiner och förenklar produktionshanteringen. Finns i följande modeller: IBARMIA ZVH Multiprocess 45 IBARMIA ZVH Multiprocess 48 IBARMIA ZVH Multiprocess 55 IBARMIA ZVH Multiprocess 58 IBARMIA ZVH Multiprocess 60
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: IBARMIA; Typ: ZVH Extreme; Beskrivning: IBARMIA ZVH EXTREME Sedan 2001 vänder vi huvudet men ser fortfarande framåt. 2001 beslutade vi att lägga B-axeln eller det kontinuerliga lutningshuvudet till de värdefulla fördelarna med våra bearbetningsmaskiner med fast bord. Vi tillämpar marknadens mest avancerade teknik: Transmission med en momentmotor installerad på den roterande axeln och direktmätning på axeln. Resultat: extraordinär dynamik, automatisk återhämtning efter kollisioner och maximal precision i positionering och repeterbarhet. Det höga vridmomentet för positioneringshållning, arbetande som en aktiv axel såväl som blockerad axel, med en extra bromsfunktion för det andra fallet, garanterar axelpositionen under de mest krävande bearbetningsoperationerna. IBARMIA ZVH Extreme 45 IBARMIA ZVH Extreme 48 IBARMIA ZVH Extreme 55 IBARMIA ZVH Extreme 58 IBARMIA ZVH Extreme 60
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: GENOS M660-V; Beskrivning: OKUMA GENOS M660-V-E Baserat på den beprövade tekniken i MB-V-serien erbjuder GENOS M-serien av vertikala fleroperationsmaskiner Okuma-värde till ett överkomligt pris. Dessa maskiner är termiskt stabila, exakta, stabila och ger hög produktivitet och lönsamhet. Med andra ord Affordable Excellence. Dessa miljövänliga vertikala fleroperationsmaskiner är utrustade med Okumas industriledande OSP-kontroll och har kraften och flexibiliteten för att leverera resultat gång på gång. SPECIFIKATIONER Varvtal 12000 rpm Antal verktyg 32 st Effekt 22/18,5 kW Rörelseområde X, Y, Z 1500, 660, 660 mm Bordstorlek 1530 x 660 mm
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: GENOS M560-V; Beskrivning: OKUMA GENOS M560-V Baserat på den beprövade tekniken i MB-V-serien erbjuder GENOS M-serien av vertikala fleroperationsmaskiner Okuma-värde till ett överkomligt pris. Dessa maskiner är termiskt stabila, exakta, stabila och ger hög produktivitet och lönsamhet. Med andra ord Affordable Excellence. Dessa miljövänliga vertikala fleroperationsmaskiner är utrustade med Okumas industriledande OSP-kontroll och har kraften och flexibiliteten för att leverera resultat gång på gång. SPECIFIKATIONER Varvtal 15000 rpm Antal verktyg 32 st Effekt 22 kW Rörelseområde X, Y, Z 1050, 560, 460 mm Bordstorlek 1300 x 560 mm Spindelkona MAS BT40
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: GEMOS M460-VE; Beskrivning: Baserat på den beprövade tekniken i MB-V-serien erbjuder GENOS M-serien av vertikala fleroperationsmaskiner Okuma-värde till ett överkomligt pris. Dessa maskiner är termiskt stabila, exakta, stabila och ger hög produktivitet och lönsamhet. Med andra ord Affordable Excellence. Dessa miljövänliga vertikala fleroperationsmaskiner är utrustade med Okumas industriledande OSP-kontroll och har kraften och flexibiliteten för att leverera resultat gång på gång. SPECIFIKATIONER Varvtal 15000 rpm Antal verktyg 32 st Effekt 22 kW Rörelseområde X, Y, Z 762, 460, 460 mm Bordstorlek 1000x460 mm Spindelkona MAS BT40
Horisontella Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: MB4000H; Beskrivning: MB-H-serien ger en unik kombination av hög hastighet och kraft på en liten golvyta. Väldigt produktiv med en spindel med hög hastighet och reducerad ickeskärande tid. MB-H-serien är byggd på Okuma Thermo-Friendly Concept som gör det möjligt för maskinen att förutsäga och motverka termisk deformation, vilket garanterar jämn noggrannhet. Varje maskin kan utökas med modulär ATC-magasin och APC. SPECIFIKATIONER Varvtal 15000/ 20000 rpm Antal verktyg 48 (64 - max 218) st Spindeleffekt 26 (35) kW Rörelseområde X, Y, Z 560, 560, 625 mm Spindelkona BT40 Palettstorlek 400x400 mm Antal paletter 2, 6, 10, 12 st
Horisontella Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: MB8000H; Beskrivning: MB-H-serien ger en unik kombination av hög hastighet och kraft på en liten golvyta. Väldigt produktiv med en spindel med hög hastighet och reducerad ickeskärande tid. MB-H-serien är byggd på Okuma Thermo-Friendly Concept som gör det möjligt för maskinen att förutsäga och motverka termisk deformation, vilket garanterar jämn noggrannhet. Varje maskin kan utökas med modulär ATC-magasin och APC. SPECIFIKATIONER Varvtal 6000/12000 rpm Antal verktyg 40 st Spindeleffekt 30 kW Rörelseområde X, Y, Z 1300, 1100, 1250 mm Spindelkona BT50 Palettstorlek 800x800 mm
Horisontella Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: MB5000H; Beskrivning: MB-H-serien ger en unik kombination av hög hastighet och kraft på en liten golvyta. Väldigt produktiv med en spindel med hög hastighet och reducerad ickeskärande tid. MB-H-serien är byggd på Okuma Thermo-Friendly Concept som gör det möjligt för maskinen att förutsäga och motverka termisk deformation, vilket garanterar jämn noggrannhet. Varje maskin kan utökas med modulär ATC-magasin och APC. SPECIFIKATIONER Varvtal 15000/ 20000 rpm Antal verktyg 48 st Spindeleffekt 26 kW Rörelseområde X, Y, Z 760, 760 ,760 kW Spindelkona BT40 Palettstorlek 500x500 mm
Horisontella Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: MA600HII; Beskrivning: När ditt företag kräver en maskin som ger hög produktivitet utan att kompromissa med noggrannheten, kika på SPACE CENTER MA-HII-serien med horisontella fleroperationsmaskiner. Denna beprövade designplattform har en serie tekniska funktioner som garanterat ger resultat. En höghastighetsaxelmatning på 60 m/min ger nästan omedelbar tillgång till detaljer, förbättrar produktiviteten och nästan eliminerar behovet av att lagerhålla. Ett brett spindelutbud erbjuder full effekt från låga till höga varvtal. Och för extremt hög noggrannhet balanserar Okumas kylsystem med dubbla hylsor spindelhuvudets temperatur för att förhindra deformation och säkerställa kontinuerlig, konsekvent noggrannhet. MA-HII-serien är rätt plats att vända sig till för att snabbt skapa precisionsbearbetade komponenter, ett verkligt framsteg i lönsamheten. SPECIFIKATIONER Varvtal 6000 rpm Antal verktyg 171 st Effekt 30 kW Rörelseområde X, Y, Z 1000/ 900 / 1000 mm Palettstorlek 630x630 mm
Robotar  
Märke: Okuma; Typ: ARMROID; År:
OKUMA ARMROID ARMROID är en inbyggd robot som är förpackad i bearbetningskammaren i en smart maskin och låter operatörerna använda sitt innovativa robotstyrsystem för att hantera roboten likt vardaglig maskinstyrning. Allt detta, utan att det krävs ytterligare utbildning, för att uppnå innovativ automatisering och produktivitet. Användarvänligt och enkelt ROID Navi utvecklades specifikt för bearbetningsoperatörer och eliminerar behovet av komplex robotprogrammering. Det är lättanvänt att antingen utföra bearbetning eller robotdrift för alla operatörer. Programmet möjliggör realtidsstyrning av både robot och maskinverktyg. ROID Navi EZ styrsystemet Robotens rörelseprogram genererar automatiskt en optimal rörelsebana som inte kolliderar, helt enkelt genom att visa ingångens start- och slutpunkter och parametrarna i enlighet med vägledningens instruktioner. Även nybörjare inom robotik kan lära sig grunderna från första dagen. Med maskinens pulshandtag kan robotoperationer enkelt utföras med nästan kirurgisk precision. Pre-op 3D-simulering används för att bekräfta undvikande av robotkollision. En mångfacetterad tekniker Att låta robotar konsekvent prestera bättre än skickliga tekniker på rutinmässiga, upprepade uppgifter ökar effektiviteten och kvalitén i processen. Att uppnå bearbetningsstöd på hög nivå är endast möjligt med inbyggda robotar. Att tillhandahålla stöd i processen i bearbetningskammaren som är omöjligt med konventionella robotar. ARMROID kan användas vid flera olika operationer. Att ladda och plocka ur maskinen samt vända detaljen inuti maskinen. Den kan även vara stöd för arbetsstycket, spola bort spån under bearbetning samt rengöra maskinkammaren. Att förändra vårt sätt att arbeta Förenklat är målet att operatörer arbetar på dagen och robotarna arbetar på natten. Noll övertid och samexistens mellan människor och robotar är det de flesta företag strävar efter. Byt enkelt från en enda maskin till en automatiserad robotcell helt enk
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: 2SP-2500H; Beskrivning: Intelligent maskinproduktivitet i ett kompakt design: De innovativa framåtvända tvillingspindlarna ger hög produktivitet i massproduktion, särskilt för bildelar. Den innovativa frontspindeln i Okuma 2SP-H-serien hjälper till att skapa den mest automatiseringsvänliga svarven för produktion av små delar. Genom att flytta spindeln från sidan och integrera Okuma Gantry Loader (OGL) i produktionslinjen kan delar laddas och lossas automatiskt. 2SP-2500H integrerar två svarvar i en enhet för kontinuerligt arbete fram och bak. Höghastighetsladdaren möjliggör stabil obevakad produktion över långa körningar. På grund av maskinens unika design kan laddaren komma in i den oberoende av revolverns position. Eftersom revolverförflyttning inte är nödvändigt, minskas tiden för transport och byte av arbetsstycken kraftigt. Med 5 000 min-1 har svarvens spindel en av de snabbaste hastigheterna i klassen. Med den minsta i klassen maskinbredd på bara 2 200 mm erbjuder 2SP-2500H oöverträffat gol
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: 2SP-150H; Beskrivning: Den innovativa frontspindeln i Okuma 2SP-H-serien hjälper till att skapa den mest automatiseringsvänliga svarven för produktion av små delar. Genom att flytta spindeln från sidan och integrera Okuma Gantry Loader (OGL) i produktionslinjen kan delar laddas och lossas automatiskt. Ett extremt kompakt fotavtryck förbättrar golvutnyttjandet. Det populära alternativet med dubbel spindel reducerar cykeltiden avsevärt. SPECIFIKATIONER Svarvdiameter 220 mm Svarvlängd 150 mm Varvtal 4500 rpm Antal verktyg 12+12 Effekt 11/7,5 kW
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: 2SP-35H; Beskrivning: Den innovativa frontspindeln i Okuma 2SP-H-serien hjälper till att skapa den mest automatiseringsvänliga svarven för produktion av små delar. Genom att flytta spindeln från sidan och integrera Okuma Gantry Loader (OGL) i produktionslinjen kan delar laddas och lossas automatiskt. Ett extremt kompakt fotavtryck förbättrar golvutnyttjandet. Det populära alternativet med dubbel spindel reducerar cykeltiden avsevärt. SPECIFIKATIONER Svarvdiameter 280 mm Svarvlängd 230 mm Varvtal 3500 rpm Antal verktyg 12+12 Effekt 15/18,5 x 2 kW
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: GENOS L3000-E; Beskrivning: Den senaste i GENOS L-serien med svarvar, GENOS L3000 har en integrerad spindel för kraftfull CNC-bearbetning med hög precision. Denna svarv är starkare, mindre och anpassad för att enkelt bearbeta ett stort antal material. Den integrerade spindelmotorn ger ökad bearbetningskapacitet. Denna mycket utvecklade horisontella svarv ger svarvning, valfri fräsmöjlighet och en valfri Y-axel i ett. SPECIFIKATIONER Svarvdiameter 390 mm Svarvlängd 500 mm Varvtal 3800 rpm Antal verktyg 8 [12] st Effekt 22/15 kW
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: GENOS L2000-e; Beskrivning: Den senaste i GENOS L-serien med svarvar, GENOS L2000 har en integrerad spindel för kraftfull CNC-bearbetning med hög precision. Denna svarv är starkare, mindre och anpassad för att enkelt bearbeta ett stort antal material. Den integrerade spindelmotorn ger ökad bearbetningskapacitet. Denna mycket utvecklade horisontella svarv ger svarvning, valfri fräsmöjlighet och en valfri Y-axel i ett.
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: GENOS L400II; Beskrivning: GENOS L-seriens maskiner är prisvärda, multifunktionssvarvar som är allt annat än grundläggande. Dessa maskiner är byggda på en gjutjärnsbas i ett stycke vilket ger stabilitet och noggrannhet för en mängd olika tillämpningar. GENOS L-serien har många variationer för hög produktivitet och en användarvänlig design som medför banbrytande tillverkning till ett prisvärt paket. Prisvärd förträfflighet för att möta höga förväntningar. SPECIFIKATIONER Svarvdiameter 390 mm Svarvlängd 500 mm Varvtal 3000 rpm Antal verktyg 12 st Effekt 11/7,5 kW
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: Genos L250II; Beskrivning: GENOS L-seriens maskiner är prisvärda, multifunktionssvarvar som är allt annat än grundläggande. Dessa maskiner är byggda på en gjutjärnsbas i ett stycke vilket ger stabilitet och noggrannhet för en mängd olika tillämpningar. GENOS L-serien har många variationer för hög produktivitet och en användarvänlig design som medför banbrytande tillverkning till ett prisvärt paket. Prisvärd förträfflighet för att möta höga förväntningar. SPECIFIKATIONER Svarvdiameter 280 mm Svarvlängd 290 mm Varvtal 3000 rpm Antal verktyg 12 st Effekt 11/7,5 kW
Fräsar  
Märke: SORALUCE ; Typ: TA-A; Beskrivning: Vår minsta bäddfräs med manuellt eller automatiskt huvud och med eller utan verktygsmagasin. Med automatiskt huvud och verktygsmagasin.