ABB Robotics

ABB Robotics

Beskrivning

ABB Robotics är ledande inom automation som robotleverantör av industrirobotar, modulbaserade tillverkningssystem och service av industrirobotar. Ett tydligt fokus på automatiserade lösningar hjälper tillverkare förbättra produktivitet, produktkvalitet och säkerheten i arbetsmiljön genom automation. ABB har installerat mer än 400 000 industrirobotar världen över. 


Kontakta oss direkt:


Maria Eriksson: 021-323018


Susanne Timsjö: 021-324058


Eller någon av våra säljare: https://new.abb.com/products/robotics/sv/saljorganisation

Adress
ABB Robotics
Elektronikgatan 5
721 68  Västerås
Västmanland
Sweden
Telefon
021-342000
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.abb.se/robotics
Kontaktperson
Maria Eriksson
Telefon
Anställda
5,001 - 10,000
Omsättning

Verksamhetsområden

ABB Robotics
ABB Robotics
ABB Robotics

Klicka på bilden för att förstora

ABB Robotics
ABB Robotics
ABB Robotics

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Downtime Reporting System
Automation-Monteringsmaskiner
Automation-OEE-system
Automation-Övrig automation
Automation-Palletering
Automation-Pneumatik
Automation-Processautomation
Automation-Robotar
Automation-Styrsystem

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

ABBs nya storsatsning i Västerås
Nya Robotics Experience Center med över 25 robotar ska inspirera svenska industriföretag och hjälpa dem att utveckla nya teknologier inom robotautomation. Se bilderna från..
Vinnarna av ABB:s Robotikstipendium
De har utvecklat kontrollsystem för autonom cykel.I samband med Exjobbsdagen på Mälardalens högskola (MDH) i Eskilstuna delade ABB och MDH för femte..
ABBs YuMi tar jobb på framtiden sjukhus?
Robotautomation inom hälsovårdssektorn är en växande marknad. Nu visar robotjätten ABB visar upp nya koncept.  Robotautomation inom hälsovårdssektorn ger betydande..
ABB bygger robotfabrik i Shanghai
Investerar 1,5 miljarder i Kina, världens största robotmarknad. ABB tillkännager idag att byggandet av sin nya robottillverknings- och forskningsanläggning har startat..
ABB:s robotar i framtidens sjukhus
ABB installerar avancerade samarbetande robotar för medicinska laboratorier och sjukhus med start i det nya hälsovårdscentret vid Texas Medical Center i Houston i oktober. Den..
PLAY: Premiär för ABB-roboten på Stadsteatern
Med 20 streetdansare, 5000 liter vatten och en industrirobot på scen gör koreografen Fredrik Benke Rydman sin tolkning av balettklassikern. Se bilderna.Den 7 september var det..
ABB-robot dansar med människa
ABB visar upp en ny era av ökat samarbete mellan människa och robotI en unik nytolkning av Igor Stravinskijs ”Våroffer” ska ABB:s stora traditionella industrirobot IRB 6620..
ABB:s tillväxthub SynerLeap prisas för sitt arbete med svenska startups
ABB är det storföretag som jobbat allra mest med matchmaking med startups av de 37 storföretag som deltagit i Ignite Sweden under 2017, vilket därför uppmärksammades med en..
Nordamerikas kraftfullaste gruvhiss levereras av ABB
Det är den största gruvhisselmotorn i Nordamerika på 15 800 kW.Den nya friktionshissen kommer vara en energieffektiv och pålitlig lösning med de senaste..
ABB-chefen blir hedersdoktor
- Det känns jättehäftigt, säger Tomas Lagerberg som till vardags är chef för automationsforskningen vid ABB:s forskningsenhet i Västerås.Tomas Lagerberg, chef för..
Nytt testcenter ska ge nya tekniska lösningar för svensk industri
Nytt testcenter för samarbetande robotar I början av året öppnades ett testcenter för samarbetande robotar i Robotdalens lokaler i Västerås. Syftet med testcentret är att hitta..
Nära en miljard har försvunnit från dotterbolaget
ABB-anställd misstänkt.Verkstadsbolaget ABB har utsatts för bedrägeri i sitt dotterbolag i Sydkorea. Bedragaren har kommit undan med nästan 1 miljard kronor. Den..
ABB förvärvar 3D-pionjär
Med förvärvet räknar ABB med att kunna skapa automatiserade nyckelfärdiga inspektions- och kvalitetskontrollsystem för tillverkare inom bland annat bilindustrin och..
Trippelorder till ABB
Affärerna avser toppmoderna snabbladdningssystem till kunder i Europa och Nordamerika.ABB Electrification Products har tagit hem en serie med tre order om att leverera..
ABB levererar tillväxt
Kraft- och automationsföretaget redovisar rapport för fjärde kvartalet. ABB redovisar ett rörelseresultat ("operationellt ebita"), på 1.057 miljoner dollar..
ABB diskuterade digitalisering på tyskt-svenskt forum
ABBs vd Johan Söderström diskuterade digitaliseringens möjligheter på German Swedish Tech Forum som invigdes på tisdagen av Angela Merkel och Sveriges statsminister Stefan..
ABB Robotics’ 2016 highlights
ABB Robotics thanks its customers, followers and partners for sharing a memorable 2016 with us, filled with great collaboration, discussions and many milestones.Läs mer
Uppkopplad automation - Hur är det med Sverige...?
Enligt en färsk rapport från analysföretaget IDC är vi i Sverige inte alls särskilt bra på digialisering. Tvärtom ligger vi i botten för större digitala projekt. Undantag är..
Nu kan alla ta liften upp i Davos-Klosters
De schweiziska skidorterna väljer ABB-teknik för att driva landets första specialanpassade stollift för barn och personer med funktionsnedsättning. Ulrich Spiesshofer,..
ABB stöttar satsningen på fossilfri taxibransch
På ett år har 700 kontor i Sverige anslutit sig till Nollzon för att automatiskt få förtur till elbilstaxi. ABB ser att näringslivets tydliga efterfrågan på mer klimatsmarta..
LKAB väljer ABB
LKAB ska modernisera ytterligare ett gruvspel i Kiruna. Gruvspel är bland de viktigaste delarna i en underjordsgruva, eventuella fel kan få katastrofala följder.LKAB..
Smart robothand fick ABBs robotikstipendium
De har utvecklat en robothand med egen intelligens, som kan användas som gripklo till en industrirobot, likväl som till protes åt en människa. I samband med Exjobbsdagen delade..
ABB: orderingången sviker
Brexit och amerikanska presidentvalet uppges vara bidragande orsaker. Utser ny finanschef.ABB:s orderingång under det tredje kvartalet minskade med totalt 13 procent, eller..
Sandvik väljer ABB
Leveransen till Sandviken blir den största av den typen som ABB har levererat i Sverige. När Sandviks viktiga 52 kV:s matning till industriområdet i Sandviken ska bytas..
Virtual Commissioning en dröm för en systemintregratör
I ABB:s monter på Scanautomatic kunde besökarna se hur en cell kan byggas upp virtuellt. Detta är ett enormt stort hjälpmedel för alla systemintegratörer. Det är givetvis också..
ABB + Microsoft = sant
- Detta samarbete kommer att ge unika fördelar till våra kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur, där vi bygger på den sammanlagda styrkan hos Microsoft och..
ABB behåller Power Grids
Höjer i stället marginalmålen för Power Grids.Det blir ingen avknoppning av ABB:s division Power Grids. Det framgår av ett pressmeddelande inför..
ABB satsar på digitalisering under Scanautomatic & Processteknik
2016-09-27 – Den 4-6 oktober medverkar ABB på mässan Scanautomatic och Processteknik i Göteborg under temat digitalisering. I monter B03:32 visas innovativa produktnyheter,..
Kraftorder värd 35 miljoner dollar till ABB
Ska uppgradera ställverk för att stärka elnätet i södra Tyskland.ABB har fått en order värd runt 35 miljoner dollar från den tyska systemoperatören TransnetBW..
Gardell vill stycka av ABBs kraftverksamhet
Finansmannen Christer Gardell, storägare i ABB, vill skilja av och börsnotera bolagets kraftverksamhet, Power Grids. ”Det är det enda logiska”, säger han i en intervju med..
ABB startar tillväxthubb för små teknikföretag
Företagen ska kunna nyttja ABBs expertis och faciliteter som till exempel materialprovningslabb och robotlabb. I samband med ABBs 100-årsjubileum av sitt forskningscenter..
ABB ska accelerera takten i industriellt internet
En nyckelperson från ABB har valts in i Industrial Internet Consortium® där uppkopplade fabriker, smarta produkter tillsammans med talangfulla människor ska driva på en fjärde..
ABB ska accelerera takten i industriellt internet
Nyckelperson från ABB invald i Industrial Internet Consortium® där uppkopplade fabriker, smarta produkter tillsammans med talangfulla människor ska driva på en fjärde industriell..
ABBs snabbladdningssystem för elbussar – för tysta och rena städer
Med ökande luftföroreningsnivåer i städer och ett starkare offentligt åtagande att erbjuda rena transportlösningar ger eldrivna stadsbussar en enastående möjlighet att förbättra..
Prisad som en av de bästa industriella robotarna
ABBs Yumi - världens första verkligt samarbetande robot - har vunnit pris på CIROS, Kinas internationella robotmässa i Shanghai. ABBs robotlösning YuMi, belönades med..
Solar Impulse bevisar att innovation, teknik och ett banbrytande tänkesätt kan tackla globala utmaningar
ABB:s samarbetspartner Solar Impulse har flugit jorden runt med ett soldrivet plan och bevisar därmed att vi kan att vi kan hålla jorden igång utan att förstöra den.Solar..
ABB Västerås stärker elnätet i Mexico
ABB har driftsatt en nyckelfärdig lösning i Ciudad Del Carmen.Reaktiv effektkompensering, utvecklad och levererad från ABB:s enhet FACTS i Västerås, ska..
Prestigefyllt innovationspris till ABB
Teknik för Framtidens fabrik stod i fokus hos kunderna på Automatica - världens största mässa för robot- och fabriksautomation. Höjdpunkten för ABB var när roboten Yumi..
Mjukvara från spar tid och pengar i gruvor i Mexico
Minera Frisco har implementerat ABB:s programvaror i flera av sina gruvor för att få bättre överblick och öka effektiviteten, med en potentiell tids- och kostnadsbesparing på upp..
Ny teknik från ABB ökar prestandan i solkraftverk
Den nya växelriktaren möjliggör 40 procent högre solcellseffekt, vilket ger en dramatisk förändring av lönsamheten i solkraftverken.ABB:s nya centrala växelriktare, en..
ABB:s nya växelriktare ökar prestandan i solkraftverk
ABB:s nya centrala växelriktare, en nödvändig komponent i solcellsanläggningar, ökar möjlig anslutningseffekt med 40 procentABB:s växelriktare PVS980 gör att så..
ABB laddar för Almedalen
ABB deltar för åttonde året i rad. På agendan finns bland annat digitalisering, laddinfrastruktur för elfordon, framtidens energisystem, miljöfrågor, samverkan mellan forskning..
ABB-order: ska ansluta ett av världens största solkraftverk till indiska elnätet
Fem ställverk ska ansluta el till det indiska elnätet från ett nytt solkraftverk på 648 megawatt (MW), motsvarande runt 10 procent av Indiens totala solkraftsproduktion. ABB har..
ABB snabbladdar fler utsläppsfria Volvobussar i Luxemburg
ABB:s snabbladdningsteknik laddar Volvos elhybridbussar på några minuter längs busslinjen och vid ändhållplatsen när staden Luxemburg ökar sina investeringar i hållbar..
ABB-system för fartyg har hittills sparat mer än 700 000 ton bränsle
ABBs framdrivningssystem Azipod är en dominerande lösning för kryssningsfartyg, isbrytare och fraktfartyg och marknaden är stadigt växande.ABB meddelade idag att de totala..
ABB förvärvar automationsföretaget Svia
ABB har meddelat att företaget har förvärvat SVIA, en ledande leverantör på den snabbväxande marknaden för robotceller till maskinbetjäning. Nyheten blev ett samtalsämne under..
ABB levererar till världens starkaste vindturbiner
ABB ska leverera 40 specialtransformatorer till lika många vindturbiner i en vindkraftpark i Irländska sjön. Havsbaserad vindkraftpark med 40 turbiner ska leverera grön el..
ABB och Aker Solutions i ny allians för utveckling av undervattensteknik
Den nya samarbetet ska ta undervattenslösningar för olje- och gasindustrin till nya nivåer. ABB och Aker Solutions tillkännagav idag ett samarbetsavtal om att med gemensamma..
Obama och Merkel nyfikna på ABBs smarta digitala teknik på Hannovermässan
Tysklands förbundskansler Angela Merkel och USA:s president Barack Obama var de första att få ta del av ABB:s nya och banbrytande smarta sensor på Hannovermässan under..
ABB delårsrapport: framsteg på utmanande marknader
”Under första kvartalet förbättrade vi vår marginal och ökade kassaflödet”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB. ”Vår stabila basorderingång och en kvot bokade..
ABB flyttar delar av produktion utomlands
ABB meddelar att produktionen av elmätare ska flyttas från Nyköping till Italien. Personalstyrkan kommer samtidigt att minskas. ABB tänker flytta produktionen av..
Rekordorder till ABB
ABB har vunnit order värda mer än 300 miljoner dollar på avancerade strömriktartransformatorer till två långdistansförbindelser för ultrahögspänd likström (UHVDC) som ska..
ABB och Solar Impulse visar att det går att uppnå en ren energiframtid
Genom att flyga över halva jorden på enbart solenergi har Solar Impulse redan bevisat att det är möjligt att producera en stabil och konstant strömförsörjning enbart med..
Energieffektivt hos Microsoft tack vare ABB
Innovativa programvarulösningar som använder ABB:s automationsplattform för fastigheter KNX ökar energieffektiviteten och gör Microsofts kontor till en..
Styrelseledamot i ABB omkommen i flygolycka
ABB beklagar att Roger Agnelli (56), ledamot i ABB:s styrelse, har tillsammans med sin fru och två barn avlidit i en flygolycka i Sao Paulo, Brasilien. Olyckan..
ABB får order på gruvspel till diamantgruva
ABB ska leverera fyra gruvspel till den största producenten av diamanter i Sydafrika - Venetiagruvan. Detta är första gången som stora..
ABB lanserar sin största robot någonsin
 IRB 8700 är den snabbaste roboten på marknaden i sin storleksklass och har samtidigt den lägsta totala ägandekostnaden. ABB introducerar den..
ABB investerar i tysk lågspänningsverksamhet
ABB ökar ägarandelen i STRIEBEL & JOHN GmbH & Co. KG till 100 procent från 51 procent. ABB ska kombinera produktutbudet från STRIEBEL & JOHN..
ABB lanserar innovativ övervakningslösning för tranformatorer
ABB lanserar Transformer Intelligence™. En innovativ sensorbaserad övervakningslösning för transformatorer.  Smart, sensorbaserad teknik gör det..
ABB genomför förvärv och förstärker portföljen av samverkande robotar
ABB förvärvar tyska Gomtec för att förstärka sin portfölj av samverkande robotar. Gomtec tillför innovativ teknik och..
ABB-roboten YuMi inleder ny epok av samarbete med människor
Avtäckningen av YuMi på Hannovermässan nästa vecka inleder en ny epok av robotar som kan arbeta sida vid sida med människa under garanterad..
Ännu en miljardorder till ABB - kraftsystem till oljefält i Nordsjön
ABB har tagit hem en order på system och utrustning till två HVDC omriktarstationer som ska ansluta det nyligen upptäckta oljefältet Johan Sverdrup i..
Miljardorder till ABB i Karlskrona
ABB i Karlskrona har fått en order värd 130 miljoner dollar, motsvarande drygt en miljard svenska kronor, från det danska energiföretaget DONG Energy...
ABB - order på sjökabelsystem värd 100 miljoner dollar till havsbaserad vindkraft
Sjökabelsystem från ABB i Karlskrona på 600 megawatt (MW) ska transportera energi till fastlandet från Danmarks största vindkraftpark till..
ABB Sverige ökade orderingången med 28 procent
ABB Sverige redovisade en orderingång på 31,2 miljarder kronor för 2014. Det är en ökning med 28 procent jämfört med 2013. Stora projekt..
ABB - stororder till anläggningar för flytande naturgas
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har vunnit ett kontrakt värt mer än 50 miljoner dollar på leverans av det elektriska systemet till en av..
ABB stororder till Sydafrikas järnvägsflotta
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har fått en order värd runt 50 miljoner dollar från Bombardier Transportation på..
ABB bokslutskommuniké: robust ordertillväxt och höjd utdelning
“2014 var ett krävande år med utmaningar att lösa för Power Systems och en låg ingående orderstock. Vi uppfyllde vår ambition..
Kompletta lösningar i fokus hos ABB på industrimässan i Malmö
ABB ställer för första gången ut på Industrimässan i Malmö. Monterinnehållet kommer att fokusera på helhetslösningar..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen