Dematek AB

Dematek AB

Beskrivning

Dematek är Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar. Med allt från små kättingtelfrar, lättlastsystem och svängkranar till stora traverskranar.

Dematek utvecklar, säljer, servar och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera stora som små laster. Till vår hjälp har vi inte bara tillgång till världens största urval av lyftutrustning genom bland annat Demag Cranes & Components, Nordgreif och Brunnhuber. Som kund hos Dematek har du även tillgång till konstruktörer, ingenjörer, utbildare och över 90 servicetekniker runt om i landet.

Oavsett vem du träffar från Dematek är det en person med en kompetens inom sitt område som få kan mäta sig med. Vi tar helt enkelt lyfttekniken till en högre nivå.

OM OSS


Kunskapen, erfarenheten, servicenätverket, utbildningarna och samarbetet med några av världens ledande företag inom materialhantering. Hos Dematek står helt enkelt den bästa tekniken och de mest kompetenta personerna redo att göra dina arbetsdagar så smidiga som möjligt.

Hos Dematek arbetar idag totalt 160 personer. Det är allt från servicetekniker till konstruktörer som utvecklar, säljer, servar och installerar produkter för att hantera stora och små laster. Med över 100 mobila servicetekniker placerade över hela landet och branschens största reservdelslager finns inga problem. Bara lösningar. Genom indelningen av Sverige i fem olika regioner och representation på 28 orter finns alltid lösningen nära dig. Vårt huvudkontor ligger i Huddinge söder om Stockholm. Här sitter våra produktspecialister, konstruktörer och handläggare. Vi är givetvis ISO 9001:2008 och ISO 14001 certifierade.

Dematek representerar idag Demag Cranes & Components, Brunnhuber och Nordgreif på den svenska marknaden. Kort sagt de bästa. Det garanterar att det vi levererar håller högsta kvalitet vad gäller teknik och hållfasthet. Som generalagent för Demag Cranes and Components har vi också tillgång till en tillverkare som satsar enorma summor i forskning och utveckling något du har glädje av i din verksamhet. Demags produkter uppfyller alla nationella internationella säkerhets kvalitetskrav ytterligare garanti dig

Trots en snart 100-årig historia är vår nyfikenhet på nya lösningar inom lyfttekniken större än någonsin. Till vår hjälp har vi inte bara tillgång till världens största urval av lyftutrustning. Våra konstruktörer, ingenjörer, utbildare och över 100 servicetekniker ser till att ta lyfttekniken till en högre nivå.

SERVICE

Dematek utvecklar, säljer, installerar och underhåller produkter och lösningar för att lyfta och hantera så väl stora som små laster. Våra kunder finns bland alla typer av företag inom Svensk näringsliv och industri.


Leveranserna kan variera i omfattning från en liten kättigtelfer till installationer av stora automatsystem. Oavsett leveransomfång är vårt mål att alltid kunna föreslå rätt teknisk lösning i varje enskilt fall och att underhålla utrustningen efter installation.

Genom oss får du tillgång till ett nätverk av välutbildade och kompetenta servicetekniker. Vi monterar, reparerar, servar och bygger om alla fabrikat av lyftutrustningar, lyftredskap, lyftdon, drivsystem, elutrustningar och manöverutrustningar.

Kort och gott: med vår kranservice håller du din lyftutrustning i toppform!

VAD ÄR RENTAL?
rental-logo
Dematek Rental ger dig möjlighet att långtidshyra din lyftutrustning istället för att köpa den. Största fördelen ligger i att man slipper binda kapital i ett stort maskininköp. Härnäst kommer fördelen med att alltid ha en fungerande utrustning. Servicen ingår i Rentalavtalet.

Dematek erbjuder alltså svenska företag de lyftanordningar de behöver, med tillhörande service och underhåll, till en attraktiv månadskostnad. Man kan naturligtvis fortfarande köpa det man behöver. Rental är bara ett alldeles nytt sätt att få det man behöver - utan kapitalbindning och kontantinsats.

SÅ HÄR

Adress
Dematek AB
Box 5560
Gamla Södertäljevägen 125
141 07  Kungens Kurva
Stockholm
Sweden
Telefon
08-603 34 00
Fax
08-88 00 66
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.dematek.se
Kontaktperson
Claes Hörnfeldt
Telefon
08-603 34 25
Anställda
101 - 200
Omsättning

Specialistområden

Traverser, kättingtelfrar, svängkran, processkranar, hjulblocksystem, lastupptagningsdon, tryckutbildning, lyftgutbildning, service,

Verksamhetsområden

Dematek AB
Dematek AB
Dematek AB

Klicka på bilden för att förstora

Dematek AB
Dematek AB
Dematek AB

Verksamhetsområden

Andra tjänster-Konsultering
Kranar och Lyftutrustning-Kättingtelfer
Kranar och Lyftutrustning-Lyftbord
Kranar och Lyftutrustning-Övrig lyftutrustning
Kranar och Lyftutrustning-Pelarsvängkran
Kranar och Lyftutrustning-Travers
Materialhantering och Förvaring-Lagringsystem
Materialhantering och Förvaring-Övrig Utrustning
Underhåll-Komplett underhåll
Underhåll-Maskinunderhåll
Underhåll-service/reparationer
Underhåll-Smörjning
Utbildning-Maskinoperatör
Utbildning-Övrigt

Övrigt

Industri-Aerospace
Industri-Elektronik
Industri-Fordonsindustrin
Industri-Försvarsindustrin
Industri-Gruvindustri
Industri-Industrimaskiner
Industri-Jordbruk
Industri-Marinindustrin
Industri-Olje-,Kemisk- och Energiindustrin
Industri-Pumpindustrin
Industri-Tunga Fordon
Kvalitetsäkring-ISO 14001
Kvalitetsäkring-ISO 9000

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Dematek får order på utrustning till nya kartongmaskinen
Gruvöns nya kartongmaskin blir 350 meter lång och därmed en av världens största, med en projektbudget på 5,7 miljarder kronor. I samband med projektet ”Next Generation” och..
Ny generation skenprofiler i aluminium– KBK Aluline
Demag utvecklar ständigt sina produkter för att fylla de behov som finns på marknaden. Nyligen släppte de en ny generation av skenprofiler gjorda i..
NYHET - Hyr dina lyftanordningar och frigör kapital
Nu introduceras Dematek Rental Nu kan du glömma alla investeringar i lyftanordningar. Dematek Rental är det nya sättet att få tillgång till..
Demag breddar traversprogrammet
Från april 2009 utökar Demag sitt standardkranssortiment. Programmet har genomgått en uppgradering till senaste utföranden. Detta medför bland annat: Bättre ändvagnar ..
Dematek Outlook- nytt nummer ute nu
I vår tidning kan du läsa intressanta reportage om vad som är på gång hos oss på Dematek och i lyftbranschen generellt, ta del av spännande lösningar vi levererat som Du kan få..

Products

products.qimtek.se
 
Lyftvagn  
Beskrivning: LYFTBORD OCH LYFTVAGNAR FRÅN EDMOLIFT. DEMATEK ERBJUDER LYFTBORD FRÅN EDMOLIFT, EN AV EUROPAS STÖRSTA TILLVERKARE OCH LEVERANTÖRER AV LYFTBORD, PALLHANTERINGSPRODUKTER OCH HJÄLPMEDEL FÖR MATERIALHANTERING. Överallt där det utförs lyft - på kontor, fabriker, sjukhus, varuhus, lagerlokaler, garage, - kan produkter från EdmoLift göra det tunga arbetet lättare. Eftersom den främsta orsaken till muskelskador kan minskas betydligt genom att minimera tunga lyft, kan våra lyftbord betraktas som en ren hälsoinvestering. Eftersom det förbättrar den interna materialhanteringen, kan det också kallas en effektiv arbetsplatsförbättring. Dematek sparar pengar genom att minska kostnaderna för förlorade arbetskraft i from av sjukskrivningar med stora kostnader som följd.En ekonomisk investering helt enkelt. Prov oss, vi gör din vardag enklare!; Dimension: ; Kvantitet :
Traversändvagnar  
Beskrivning: Flexibilitet och hög driftsäkerhet är utmärkande drag för våra traversändvagnar. De är utvecklade i flera olika utföranden. De kompakta, självgående och rälsbundna åkverken har en modulär konstruktion som kan monteras direkt på kranbalkar och bärande konstruktioner. Ändvagnarna består av en vridstyv lådprofil och kompletta åkenheter med växelmotorer och hjul ur Demags modulsystem. De kan konfigureras för i princip alla lastområden. Resultatet ger behovsanpassade lösningar för säkra åkrörelser och skonsam gång på banbalkarna för kranar och maskiner.; Dimension: ; Kvantitet :
Travers  
Märke: Ekde; Typ: ; Beskrivning: ENBALKS HÄNGTRAVERSKRAN, EKDE UPP TILL 8 TON. UPP TILL 8 TON UTAN PELARSTÖD. Våra hängtraverskranar EKDE utmärks av hög vridstyvhet tack vare den svetsade lådbalkskonstruktionen. Kranarna åker utmed banor som är monterade på befintliga takkonstruktioner, vilket innebär att inte några pelare behöver monteras. Ett faktum som spar både tid och pengar och dessutom gör att hela hallytan kan utnyttjas för produktionen.
FÖRDELAR MED EKDE. Datoroptimerad lådbalksprofil som traversbrygga för optimal lastfördelning. Last kan manövreras i delområden i en hall. Överhäng på sidorna kan utnyttjas för att förlänga trallans åkväg utanför spännvidden.Hantering av lasten direkt invid hallväggen genom individuell anpassning av överhängen. Maskinbyggnadstoleranser för minimalt slitage.
Övrig lyftutrustning  
Märke: Demag; Typ: Kättingtelfer; Beskrivning:
DC-Com 2-250 1/1 H4 V6/1,5 Last 250 kg Hastighet 6/1,5m/min Lyfthöjd 4 meter
Övrig lyftutrustning  
Märke: Demag; Typ: Pelarsvängkran med 3 meter arm, 250 kg.; Beskrivning:
Komplett pelarsvängkran med 3 meter arm och telfer av typen DC-Com 2-250 för 250 kg last. Leveransen sker fraktfritt Huddinge.