Dendro Lift AB

Beskrivning

Dendro Lift AB är en ledande svensk tillverkare av avancerad lyftutrustning. Våra lyftbockar baseras på skruvdrift då denna lösning ger hög prestanda och säker drift till rätt pris.

Dendro har varit fokuserade på att lyfta tunga fordon i nästan 40 år. Därför känner vi väl till hur en lyftbock skall vara konstruerad för att kombinera ett minimum av underhåll och krångel med bästa möjliga prestanda, flexibilitet och säkerhet. Våra bockar är kända för sin långa livslängd och höga kvalitét.

Vårt modulära koncept gör att vi kan erbjuda både kundanpassade lösningar och snabba leveranser.

Vi vet att våra produkter används över lång tid och genom vår reservdels-försörjning säkerställer vi att de kan fortsätta användas problemfritt år efter år.

En väl fungerade serviceorganisation är oerhört viktigt och därför har vi sedan lång tid byggt upp ett nätverk av kvalificerade servicepartners runt om i landet som snabbt kan vara på plats för att eliminera eventuella problem.

Adress
Dendro Lift AB
Låtvägen 6
813 40  Torsåker
Gävleborg
Sweden
Telefon
026-457 34 50
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
dendrolift.com
Kontaktperson
Erik Säfsten
Telefon
073-940 19 64
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Mobila Lyftbockar 7 – 10 ton
Mobila Lyftbockar 15 – 35 ton
Mobila Lyftbockar för truckar
Fyrpelarlyftar/Servicelyftar
Flygmotorlyftar
Pallbockar
Speciallyftar
Lägesställare

Kunder

Lastbil
Tåg
Truck
Buss
Flygmotor
Special

Verksamhetsområden

Dendro Lift AB
Dendro Lift AB
Dendro Lift AB

Klicka på bilden för att förstora

Dendro Lift AB
Dendro Lift AB
Dendro Lift AB

Verksamhetsområden

Kranar och Lyftutrustning-Fyrpelarlyftar/Servicelyftar
Kranar och Lyftutrustning-Övrig lyftutrustning
Kranar och Lyftutrustning-Pallbockar
Kranar och Lyftutrustning-Skylift
Materialhantering och Förvaring-Lastbryggor
Materialhantering och Förvaring-Pallyftare
Materialhantering och Förvaring-Tankar och Cisterner

Övrigt

Industri-Aerospace
Industri-Elektronik
Industri-Fordonsindustrin
Industri-Försvarsindustrin
Industri-Industrimaskiner
Industri-Konsumentvaror
Industri-Livsmedel
Industri-Marinindustrin
Industri-Miljöteknik
Industri-Motorsport
Industri-Olje-,Kemisk- och Energiindustrin
Industri-Pumpindustrin
Industri-Spårbunden trafik
Industri-Transportindustrin
Industri-Tunga Fordon
Industri-Vitvaror

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se
 
Containrar  
Märke: Dendro Pallbock för Containrar; Typ: Container pallbock; År: 2013
Specialutvecklad pallbock för containrar med lyftplatta enligt ISO 1161 med tolerans enligt ISO 2768-cK Pallbockarna finns i flera olika höjder och för olika laster och är utrustade med automatiskt undanfjädrande hjul för enkel förflyttning. Pallbock PB3 3 ton Max höjd 500 mm Pallbock PB7 7 ton Max höjd 2000 mm Pallbock PB8 8 ton Max höjd 1200 mm Pallbock PB10 10 ton Max höjd 1000 mm Pallbock PB10H 10 ton Max höjd 1200 mm Pallbock PB15 15 ton Max höjd 1200 mm Kundanpassade pallbockar kan också tillhandahållas för specifika höjder, laster och lyftplattor. Kontakta oss så berättar vi mera.
Övrig lyftutrustning  
Märke: Dendro Speciallyftar för tunga lyft; Typ: Kundunika lyftar från 7 till 100-tals ton; Beskrivning:
Speciallyftar Genom den modulära uppbyggnaden av våra lyftbockar kan vi skapa en oändlig mängd olika typer av kundanpassande lyftlösningar till rimliga priser och med bra leveranstider. Kontakta oss så kan vi tillsammans hitta rätt lösning för just era specifika behov. Vi kan hjälpa dig att hitta lösningar för lyft på några få ton till 100-tals ton. Exempel på lösningar som vi har levererat genom åren är: Höj- och sänkbara scener till flera stora teatrar runt om i Sverige Höj- och sänkbara golv över simbassänger s.k. Dancing Pools Lägesställare för tyngre montage inom verkstadsindustrin Höj- och sänkbara lyftbord för tunga behållare för processindustrin Speciella servicelyftare för tunga fordon Hiss mellan våningar för mycket tunga laster Unika lyftanordningar i hamnar och gruvor
Övrig lyftutrustning  
Märke: Dendro LB7T; Typ: Mobil lyftbock för truckar; Beskrivning:
Dendro Lift har 20 års erfarenhet av mobila lyftbockar och fasta fyrpelarlyftar för truckservice vilket innebär att vi har lösningar som passar för alla behov. Då det finns en stor mängd olika modeller av truckar samt olika sätt att lyfta dessa ställer detta speciella krav på oss som tillverkare. Vi tillhandahåller både färdiga standardlösningar och möjligheten att skräddarsy unika lösningar. Som standard finns Dendro fast trucklyft för laster mellan 6-100 ton. Körplanen längd och bredden mellan pelarna anpassas till aktuell trucktyp. Körplanen är så kraftigt dimensionerade att även långa körplan klarar kompaktbyggda truckar. Härigenom kan trucklyften ges en mångsidig användning. För att klara olika spårvidder är den ena körbanan i obelastat tillstånd rörlig i sidled och för trehjuliga fordon finns det extra stödplan. Dendro fast trucklyft har rörliga uppkörningsramper, som lyfts tillsammans med körplanen. Installation kan göras på plant golv eller försänkt, så att körplanen i nedersta läget kommer i nivå med golvet. Vid montage på golv kompletteras uppkörsramperna med en extra ramp på golvet för truckar med mycket låg frigångshöjd. Vi vet att säkerhet och tillförlitlighet är centralt för alla som jobbar med service av tunga fordon och våra lyftar är därför utvecklade med fokus på kvalitet och driftsäkerhet. Vår rikstäckande serviceorganisation säkerställer dessutom att ni allt alltid kan få snabb tillgång till service och reservdelar.
Övrig lyftutrustning  
Märke: Dendro Pallbock PB8; Typ: Höga pallbockar för 3-15 ton; Beskrivning:
Vi tillhandahåller passande stabila pallbockar för extra säkerhet eller för att kunna sänka ner hjulen under arbetet. Pallbockarna finns i flera olika höjder och för olika laster och är utrustade med automatiskt undanfjädrande hjul för enkel förflyttning. Pallbock PB3 3 ton Max höjd 500 mm Pallbock PB7 7 ton Max höjd 2000 mm Pallbock PB8 8 ton Max höjd 1200 mm Pallbock PB10 10 ton Max höjd 1000 mm Pallbock PB10H 10 ton Max höjd 1200 mm Pallbock PB15 15 ton Max höjd 1200 mm Kundanpassade pallbockar kan också tillhandahållas för specifika höjder, laster och lyftplattor. Kontakta oss så berättar vi mera.
Övrig lyftutrustning  
Märke: Dendro LB20 & LB25; Typ: Mobil lyftbock för 20 & 25 ton; Beskrivning:
Mobila Lyftbockar 15 – 35 ton Dendros stora mobila lyftbockar erbjuder långvarig problemfri användning kombinerat med hög säkerhet. Dessa mobila lyftbockar har en stadig konstruktion och kan utrustas med motor för att underlätta förflyttingen av dem. Detta innebär att de trots sin storlek enkelt kan rullas åt sidan efter användning. Lyftblocken kan även utrustas med specialhjul för att monteras på räls. Lyftbockarna ger bekväm arbetsställning för arbete med motor och kraftöverföring. Med våra pallbockar på plats servar man sedan lätt axlar, hjul och fjädrar. Det är möjligt att sammankoppla upp till 28 lyftbockar för att t.ex. kunna lyfta hela tågset. Lyftbockarna finns både med fasta lyftok och med rörliga lyftok för att kunna skjuta in lyftoket under fordonet som ska lyftas. Lyftkapacitet är 15, 17,5, 20, 25 eller 35 ton per lyftbock beroende på val av modell. Synkronisering genom en central placerad PCL/dator. Samtliga bockar lyfter vågrätt oavsett viktfördelning på fordonet. Kablage mellan lyftbockarna i U-utförande, men kan med fördel fästas upp i taket för att vara helt ur vägen. Fordonet kan köras in och backas ut utan demontering av kablage. Säker och pålitlig drift har varit ledstjärnan vid utvecklingen av Dendros stora lyftbockar. Därför är lyftbockarna utrustade med följande säkerhetsutrustning: Huvudkontaktor, som bryter strömmen till samtliga lyft bockar vid synkroniseringsfel. Fulltransformator och nödstopp. Självhämmande lyftmutterpaket – lyftmuttern kan ej skruvas ner av sig själv. Bromsmotorer – förhindrar sänkning av lasten = dubbel säkerhet. Gränslägesfunktion för mutterslitage – stoppar lyftfunktionen vid för stort mutterslitage. Gränslägesfunktion för kontroll av att hinder ej finns när lyften går ner. Gränslägesfunktion både för max- och minhöjd.
Övrig lyftutrustning  
Märke: Dendro LB7; Typ: ; Beskrivning:
Mobila Lyftbockar 7 – 10 ton Dendros mobila lyftbockar erbjuder långvarig problemfri använding kombinerat med hög säkerhet. De mobila lyftbockarna är lätta, har liten vändradie och kan lagras på ca 1 kvm/bock. Efter användning rullas de enkelt åt sidan. Lyftbockarna ger bekväm arbetsställning för arbete med motor och kraftöverföring. Med våra pallbockar på plats servar man sedan lätt axlar, hjul och fjädrar. Lyftkapacitet är 7 till 10 ton per lyftbock beordende på val av modell. Lyftbockarna kan kopplas samman som 4, 6 eller 8 enheter beronde på vilka behov som finns. Synkronisering genom en central placerad PCL/dator. Samtliga bockar lyfter vågrätt oavsett viktfördelning på fordonet. Kablage mellan lyftbockarna nu i U-utförande. Fordonet kan köras in och backas ut utan demontering av kablage. Säker och pålitlig drift har varit ledstjärnan vid utvecklingen av Dendro LB7. http://dendrolift.com/produkter/mobila-lyftbockar-7-10-ton/