Haldex AB

Beskrivning

Haldex tillhandahåller egenutvecklade och innovativa lösningar till den globala fordonsindustrin. Huvudinriktningen är produkter relaterade till fordonsdynamik, säkerhet och miljö.

Haldex, med huvudkontor i Stockholm, är noterat på Stockholmsbörsen och har en årlig omsättning på nästan 8 miljarder kronor med ca 6 100 medarbetare.

Adress
Haldex AB
Box 7200
103 88  Stockholm
Stockholm
Sweden
Telefon
0418-476000
Fax
08-678 89 40
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.haldex.com
Kontaktperson
Bjarne Lindblad
Telefon
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Skärande Bearbetning-Automatsvarvning
Skärande Bearbetning-CNC Borrning
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-CNC Svarvning
Skärande Bearbetning-Fleroperationsbearbetning
Skärande Bearbetning-Komplett tillverkning
Skärande Bearbetning-Precisionsbearbetning
Skärande Bearbetning-Prototyptillverkning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, +1m³
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, CNC
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, Fleraxlig
Skärande Bearbetning-Supportsvarvning
Skärande Bearbetning-Svarvning

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Haldexchef till styrelsen i amerikanska HDMA
Får en betydande roll i utformandet av den kommersiella fordonsleverantörsindustrin.Haldex EVP Americas Walter Frankiewicz har valts in i styrelsen i amerikanska..
Ny chef till Haldex
Har bland annat fem år på Knorr-Bremse bakom sig.Haldex har utsett Stephan Kulle till Executive Vice President för EMEA. Han efterträder Göran Jarl som lämnar..
Haldex levererar på en försvagad marknad
Bromstillverkaren sänker helårsprognosen och lägger i en extra växel.Haldex nettoomsättning uppgick till MSEK 1 283 (1 270) i tredje kvartalet. Rörelseresultatet..
Haldex stänger fabrik i Tyskland
Lågkonjunktur och kostnadsnivå ligger bakom. Samlokaliserar i stället i Ungern.Haldex kommer effektivisera tillverkningen i Europa genom att koncentrera produktionen av EBS och..
Haldex förlänger avtal med en av världens största lastbilstillverkare
-Med detta nya avtal kommer Haldex ta en aktiv roll i fordonsindustrins omvandling, säger Haldex vd Helene Svahn. Haldex förlänger konceptutvecklingsavtalet med en av..
Haldex flyttar tillverkningen av sin största produkt
Samlar produktion i Mexiko, i bolagets största fabrik på global basis.Haldex kommer att fortsätta effektivisera tillverkningen av bromshävarmar genom att flytta..
Haldex startar serieproduktion för Mercedes-Benz Unimog
Haldex har framgångsrikt slutfört den gemensamma utvecklingsfasen av skivbromsen Modul tillsammans med Daimler, som är världens största lastbilstillverkare.Haldex har som del av..
Hon tar över vd-posten på Haldex
Teknikskifte och effektiviseringsbehov ligger bakom vd-bytet. Styrelsen i Haldex har beslutat att byta vd. Helene Svahn, styrelseledamot i Haldex, forsknings- och innovationschef..
Försvagat marknadsläge för Haldex
Kina står för den stora nedgången. Marknadsläget har försvagats något under första kvartalet. Försäljningen av skivbromsar har fortsatt att..
Haldex dubblar resultatet
Försäljningen har accelererat för bromstillverkaren och vd tror på fortsatt ökning.Haldex har under det tredje kvartalet, i likhet med årets tidigare kvartal, ökat..
Haldex dubblar resultatet
Försäljningen har accelererat för bromstillverkaren och vd tror på fortsatt ökning.Haldex har under det tredje kvartalet, i likhet med årets tidigare kvartal, ökat..
Haldex presenterar bromslösningar för självkörande och elektriska tunga fordon
För att ett fordon ska bli helt självkörande måste bilens delsystem kontrolleras exakt och i sin tur kommunicera tillbaka för att kunna fatta rätt beslut. Haldex presenterar..
Haldex inne i en positiv trend
Fortsatt förbättrat marknadsläge leder till bättre resultatDen positiva trenden som inleddes under första kvartalet har fortsatt under andra kvartalet. Haldex har ökat..
Haldex ska accelerera igen
Efter den nedlagda budprocessen kommer kunderna tillbaka och bromstillverkaren tar ny sats.Under tredje kvartalet har Haldex omsättning växt i samtliga geografiska..
Han blir vd och koncernchef för Haldex
Nu har bromstillverkaren lagt budstriden bakom sig och det är dags att gasa vidare.Åke Bengtsson har varit tillförordnad VD och Koncernchef för Haldex sedan mars..
Knorr-Bremse återkallar budet på Haldex
Avbryter även konkurrensgodkännandeprocessen. Knorr-Bremse AG återkallar sitt erbjudande till aktieägarna i Haldex AB (publ) och överger den föreslagna..
Aktiemarknadsnämndens besked en lättnad för Haldex
-Jag är övertygad om att många i Landskrona och i våra andra anläggningar runt om i världen idag andas ut, säger Haldex ordförande Jörgen Durban.Aktiemarknadsnämnden har..
Haldex styrelse står fast
Haldex stödjer inte Knorr-Bremse oavsett utfallet på extra bolagsstämmaAnsökan till Aktiemarknadsnämnden om att skyndsamt fatta beslut om stoppad..
Allvarliga tvivel rörande Knorr-Bremses bud på Haldex
Den europeiska konkurrensmyndigheten bekräftar allvarliga tvivel rörande Knorr-Bremses bud på HaldexDet är i praktiken uteslutet att en fördjupad undersökning..
Sämre utveckling än marknaden för Haldex
Det är starkt i Europa men något svagare i Nordamerika, Under andra kvartalet har marknadsläget fortsatt vara positivt och Haldex har utvecklats starkt i Europa men..
Haldex backar kring budet från Knorr-Bremse
Godkännande från konkurrensmyndigheterna verkar i dagsläget osannolikt och Haldex styrelse meddelar idag att de inte tänker bistå Knorr-Bremse i den fortsatta utredningen. I..
Över förväntan för Haldex
Trots vikande marknad i USA och en pågående budprocess, redovisar bromstillverkaren större tillväxt än marknaden generellt.Året inleddes med omsättningsnivåer..
Haldex bokslutskommuniké: God lönsamhet trots avmattning i slutet av året
Lönsamheten är fortsatt god med en rörelsemarginal på 9,3 procent för helåret 2015 samt nästan dubblerad vinst per aktie till 4,28 SEK...
Haldex utser Senior Vice President North American Sales
Bromskomponentföretaget Haldex utser John Ducharme till ny SVP North American Sales, med tillträde vid slutet av augusti. John Ducharme har omfattande erfarenhet av..
Haldex utser Åke Bengtsson till CFO
Haldex utser Åke Bengtsson till ny CFO, med tillträde senast vid årsskiftet. Åke Bengtsson har omfattande erfarenhet av ledarskap och ekonomi från..
Haldex CFO säger upp sig
Haldex CFO, Andreas Ekberg, har meddelat sin uppsägning p.g.a. en ny karriärmöjlighet utanför Haldex. För att hjälpa till med övergången..
Haldex F&U center på MIRA Technology Park har officiellt öppnat
MIRA Technology Park i Hinckley i Storbritannien meddelade nyligen vilka globalt erkända företag som på senare tid valt att MIRA som sin bas. I en av de..
Haldex bokslutskommuniké: God tillväxt och förbättrad lönsamhet
”Det är inte utan viss stolthet som jag blickar tillbaka på året som gått. Under 2014 växte vi snabbare än marknaden samtidigt som vi..
Haldex utnämner ny Chief Financial Officer och ny SVP Business Development
Haldex AB offentliggör utnämningarna av Andreas Ekberg som Chief Financial Officer och Pramod Mistry som Senior Vice President, Business Development. Andreas Ekberg..
Haldex får en order värd 800 MSEK för automatiska bromshävarmar
Haldex division Commercial Vehicle Systems har fått en order på cirka 800 MSEK över en femårsperiod från det tyska företaget BPW (Bergische Achsen), Europas största tillverkare..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen