Högskolan Väst

System.ArgumentException: '', hexadecimal value 0x03, is an invalid character. at System.Xml.XmlEncodedRawTextWriter.InvalidXmlChar(Int32 ch, Char* pDst, Boolean entitize) at System.Xml.XmlEncodedRawTextWriter.WriteRawWithCharChecking(Char* pSrcBegin, Char* pSrcEnd) at System.Xml.XmlEncodedRawTextWriter.WriteRaw(String data) at (XmlQueryRuntime {urn:schemas-microsoft-com:xslt-debug}runtime, XPathNavigator {urn:schemas-microsoft-com:xslt-debug}current) at Root(XmlQueryRuntime {urn:schemas-microsoft-com:xslt-debug}runtime) at Execute(XmlQueryRuntime {urn:schemas-microsoft-com:xslt-debug}runtime) at System.Xml.Xsl.XmlILCommand.Execute(Object defaultDocument, XmlResolver dataSources, XsltArgumentList argumentList, XmlSequenceWriter results) at System.Xml.Xsl.XmlILCommand.Execute(Object defaultDocument, XmlResolver dataSources, XsltArgumentList argumentList, XmlWriter writer) at System.Xml.Xsl.XslCompiledTransform.Transform(IXPathNavigable input, XsltArgumentList arguments, XmlWriter results, XmlResolver documentResolver) at System.Xml.Xsl.XslCompiledTransform.Transform(IXPathNavigable input, XsltArgumentList arguments, TextWriter results) at Bsm3.Core.Utility.XsltTransformation.TransformXPathDoc(XmlDocument doc, String xsltPath, Hashtable xsltParams, Hashtable xsltObjects)

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Corona förändrar arbetsmarknaden - Fler platser till teknikutbildningar på Högskolan Väst
Viktigt att vi tar vara på våra ungdomar i ett läge som detta.Coronaviruset har förändrat läget på arbetsmarknaden. Därför satsar regeringen..
Kan termisk sprutning skydda mot Coronavirus?
Tester startar i augustiEtt helt nytt användningsområde för termisk sprutning ska nu testas. Professor Nicolaie Markocsan vid Högskolan Väst..
Coronakrisen: Högskolan Väst erbjuder fler korta kurser för tillverkningsindustrin
Robotik och automationsteknik är exempel på kursinriktningar som kommer att erbjudas företagen.Coronakrisen har slagit hårt mot svenska företag. Att ha..
Följ arbetet med Högskolans Västs AI-influencer, se filmen här!
En fortsatt teknikutveckling är nödvändig för att klara kriser.Högskolans Väst är i full gång med projektet The Life of A.R.T som med hjälp av en..
Hennes forskning tar oss ett steg närmare klimatsmarta flygmotorer
Hon är en av få i världen som studerat svetsbarheten i komponenter som producerats genom additiv tillverkning med pulverbädd. Tahira Razas forskning öppnar helt nya..
Avancerad simuleringsteknik ger bättre skärverktyg på kortare tid
Inspirerad av 3D-grafik för videospel, krocktester och satellitkollisioner, nu ska han tillämpa sina forskningsresultat hos Sandvik Coromant.3D-grafik för videospel,..
Miljonregn över Högskolan Väst
I det största projektet - additiv tillverkning med metaller - ingår aktörer som bland andra Sandvik Machining Solutions, GKN Aerospace, och Siemens Industrial..
Högskolan Väst tillverkar plastvisir till vården
Institutionen för ingenjörsvetenskap på Högskolan Väst, var positiv till Davids förslagDavid Simonsson är student och arbetar också deltid som forskningsingenjör..
Hon blev årets GKN-stipendiat
En förebild och inspirationskälla, Tahira Raza, doktorand i produktionsteknik vid Högskolan Väst och forskare inom additiva tillverkningsprocesser.   Den 6 december..
Kan ny design på skärverktyg ge lägre flygpriser om tio år?
Två-tre minuter. Så kort livslängd har skärverktyg vid tillverkning av vissa flygmotordelar. Ny design och teknik kan öka livslängden avsevärt. Ny verktygsdesign och effektivare..
Digitalisera produktionen - hur gör man?
När industriföretag steg för steg digitaliserar sin produktion krävs det nya strategier och nya och förändrade kompetenser, men hur påverkar det personalens arbet? I projektet..
Högskolan Väst satsar på internationella spetsutbildningar
Högskolan Väst utvecklar onlineutbildningar på avancerad nivå och forskarnivå för att möta den ökade efterfrågan på online- och flexibel utbildning inom produktionsteknik.Det..
Högskolan Väst utbildar fler tekniker än nånsin
På nationell nivå har drygt 279 300 personer antagits till en högskoleutbildning i höst – 1,5 procent fler än för ett år sedan. Högskolan Väst följer trenden vad gäller..
Lärosäten kraftsamlar för att stärka svensk industri
För att hänga med när digitaliseringen ändrar industrins förutsättningar och möjligheter behövs ny kunskap, inspiration och innovation. Nu kraftsamlar fem lärosäten kring en ny..
I höst startar distansutbildningar i robotik och automation
Kan till exemepel vara en smidig lösning för ingenjörer som jobbat ett tag inom industrin och vill fördjupa sina kunskaper, men som kanske bor med familj en bit från Trollhättan...
Högskolan Väst först ut i Sverige med maskiningenjörsutbildning på distans
Kan attrahera en ny målgrupp av studenter; personer som har etablerat sig på en ort och som har svårt att flytta till studier på campus i Trollhättan.Högskolan Västs..
Markant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknik
På bara några år har antalet kvinnliga doktorander och medarbetare ökat markant inom Högskolan Västs produktionstekniska forskning inom ramen för Primus. Flera av dem kommer från..
44 miljoner till Högskolan Väst: En julklapp som heter duga
En del av stödet går till forskning som ska utveckla samarbetet mellan människa och robot. Glädjen är stor på Högskolan Väst. Nu kan högskolan..
Ny forskning kan ge bredare användning av rostfria stål med extremt goda egenskaper
Duplexa rostfria stål är utmärkta val i konstruktioner med höga krav på hållfasthet, korrosionsbeständighet och låg vikt. Trots sina fördelar används de bara i begränsad..
Drönare och 3D printad penna i blickfånget vid invigning av Primus
Under pompa och ståt invigde Högskolan Väst forskningsmiljön Primus, som innebär stora möjligheter att vidareutveckla och bredda forskningen inom teknik och lärande...
Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrin
När Volvo Aero letade underleverantörer i Västsverige 2010 blev det starten på ett givande samarbete.   Brogren Industries är ett tydligt exempel på hur ett..
Så blir additiv tillverkning inom flygindustrin mer flexibel och effektiv
Färsk forskning från Högskolan Väst visar hur svinnet av dyra superlegeringar kan minskas med upp till 90 procent.Andreas Segerstarks forskning visar helt nya möjligheter..
PLAY: Automationsdagen i väst samlade tillverkningsindustrin
Bland deltagarna fanns bl.a. Saab, GKN Aerospace, CEVT, Volvo, NEVS och VBG Group på plats för att diskutera och delta i teknikdemos kring framtidens automationlösningar.Den 22..
Nya metoder för bättre utmattningshållfasthet i svetsar
Ett sätt att minska vikten i exempelvis fordons- och flygplanskomponenter är att använda höghållfasta stål och sammanfoga dem med svetsning. Utmattning i svetsen har dock..
Världsklass lockar svetseliten till Trollhättan
Utrustning och forskare i världsklass tillsammans med ett unikt samarbete med industrin lockar internationella svetsforskare till Högskolan Väst. -På Högskolan..
PLAY: Med ambition att bli världsledande inom additiv tillverkning
Högskolan Väst fick tidigare i år 18 miljoner för att utveckla tillverkningsmetoder inom 3D-print. Högskolan är även partner till Chalmers i det nya kompetenscentra som nu byggs..
Ett nytt verktyg som kan ge full materialkontroll vid svetsning
– Tekniken kan enkelt appliceras i industrimiljöer och den spar tid och pengar för företagen, säger professor Sven Goecke.   Sedan augusti 2016 är Sven Goecke..
Nya maskinen skapar nya möjlighter för forskare och industri
Stämningen var på topp när den nya Gleeble-maskinen invigdes på Produktionstekniskt Centrum (PTC) på Innovatum i tisdags.   I PTC huserar Högskolan Västs..
4 miljoner till effektivare bilmotorer
Energimyndigheten ger stöd till forskning för effektivare bilmotorer, en forskning som kommer vara till nytta för bland annat Volvo och Scania. Genom en annan typ av..
Få en industrirobot att bygga ett så högt torn som möjligt av träklossar
Och helst i en viss färgordning. Det visade sig vara en svårare utmaning än man kanske kunde tro när Sweden Robot Hack gick av stapeln i lördags. Spänningen var på..
Avhandling ger bättre förståelse för elektrisk bågsvetsning
Det är ett steg framåt för att med simulering kunna förutsäga produktionsresultat och därigenom kunna minska materialsvinn och risken för fel, något som är nödvändigt för att..
Nytt 3D-lab invigt i Trollhättan
Visionen är att göra Sverige världsledande inom 3D-printing av metall.Högskolan Väst, Chalmers och Swerea har tagit initiativet till att skapa en nationell arena..
Nu satsar Högskolan Väst på kompetenshöjning inom tillverkningsindustrin
Med hjälp av forskare från Högskolan Väst ska högskolan i samproduktion med industrin skräddarsy kurser som är anpassade till yrkesverksamma och bidrar till..
Ny forskning: lättviktschassin till lastvagnar genom svetsning
Nyligen presenterad forskning från Högskolan Väst visar på nya möjligheter att producera lättviktschassin till lastvagnar genom svetsning. Detta..
Ny metod för att automatiskt upptäcka svetsdefekter på flygmotorer
Genom ett gemensamt forskningsprojekt mellan Sverige och Spanien har en ny metod som möjliggör automatisk inspektion av svetsar i trånga utrymmen utvecklats...
Ny beräkningsmetod för svetsning ger säkrare och lättare konstruktioner
Per Lindström, doktorand vid Högskolan Väst, presenterar forskningsresultat som ger helt nya möjligheter till optimering av svetsade konstruktioner. Den nya..
Stort Sverige-Norge projekt ska locka ungdomar till teknik och naturvetenskap
Nu startar ett nytt interregprojekt, Scandinavian Science Cluster (SSC), som kraftsamlar akademi, näringsliv, offentlig sektor och science center. Genom att satsa på..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen