Husqvarna AB

Beskrivning

Husqvarna Group
Husqvarna Group är världens största tillverkare av utomhusprodukter som robotgräsklippare, trädgårdstraktorer, motorsågar och trimmers. Koncernen är också ledande i Europa inom bevattningsprodukter för konsumenter och är en av de ledande på världsmarknaden inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna. Koncernens produkter och lösningar säljs via fack- och detaljhandlare till både konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2013 uppgick till 30 miljarder kronor och koncernen hade i snitt 14 000 anställda i drygt 40 länder.

Adress
Husqvarna AB
Drottninggatan 2
561 82  Huskvarna
Jönköping
Sweden
Telefon
036-14 65 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.husqvarna.se
Kontaktperson
Linnea Wykman
Telefon
036-36 45 42
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Husqvarna kapar ytterligare kostnader
Lanserar nytt effektiviseringsprogram för att få bukt med lönsamhetsproblemen.För att öka lönsamheten och möjliggöra fortsatta strategiska investeringar..
Husqvarna möter framtidens utmaningar med nyfikenhet
Per Ericsons berättar från Elmia Subcontractor om tre framgångsrecept för framtiden!Kundens förväntningar ökar. Allt ska vara uppkopplat. Effektiviteten står..
Resultatskutt för Husqvarna
Rörelseresultatet lyfter medan omsättningen ligger oförändrad.Husqvarnas nettoomsättning ökade med 5% till 8 429 Mkr (8 042) för tredje kvartalet, eller..
Husqvarnas planer sågas
Tillverkaren av trädgårdsprodukter offentliggjorde på tisdagmorgonen sina mål inför kapitalmarknadsdagen som ska hållas i Huskvarna idag. Aktien föll 6 procent under Börsens..
Husqvarna levererar bra resultat för kvartal två
Vd och koncernchefen kommenterarKai Wärn, VD och koncernchef: “Vi levererade ett bra resultat under andra kvartalet. Alla divisioner förbättrade sitt..
Husqvarna levererar bra resultat för kvartal två
Vd och koncernchefen kommenterarKai Wärn, VD och koncernchef: “Vi levererade ett bra resultat under andra kvartalet. Alla divisioner förbättrade sitt..
Förlust för Husqvarna
Lägger nu kurs mot lönsamma tillväxtprodukterNettoomsättningen i kvartalet uppgick till 6 470 Mkr (6 130), justerat för valuta var den..
Den varma sommaren sänkte Husqvarna
Det lägre resultatet beror på svag efterfrågan på gräsklipparprodukter som har hög marginal i divisionen Husqvarna. Trädgårdsjätten vidtar nu konkreta åtgärder.Tredje kvartalet..
Strukturåtgärder i Husqvarna
Väntar en halvering av resultatet och lägger ned tillverkning i USA.Som kommunicerat den 17 juli 2018 kommer Husqvarna Group att lämna vissa bensindrivna produktsegment med..
Husqvarna utser ny finansdirektör
Glen Instone har utnämnts till Senior Vice President och finansdirektör för Husqvarna Group.Glen Instone, för närvarande Vice President (VP) Global Sales & Services..
Husqvarna minskar resultatet
Efterfrågan på skogs- och trädgårdsmarknaden var god under andra kvartalet, efter en trög, väderpåverkad början på säsongen.Kai Wärn, VD och koncernchef:Efterfrågan..
Husqvarna ökar fokus på framtida premiumprodukter
Ökat fokus på varumärkena Husqvarna och Gardena samt omstrukturering av divisionen Consumer BrandsHusqvarna Group har beslutat att ytterligare öka sitt fokus på..
Sen vår tynger Husqvarna
Den försenade trädgårdssäsongen har resulterat i lägre försäljning av företagets produkter.Husqvarnas nettoomsättning minskade till 12 303 Mkr (12 746) och..
Husqvarna expanderar inom robotsegmentet
Köper in sig i Boston-startup som utvecklar en soldriven robot.Husqvarna Group har förvärvat 25 procent av Franklin Robotics, en Boston-baserad startup som utvecklat..
Husqvarna laddar för en digital framtid
För att hantera omställningen till och ta tillvara möjligheterna med digitaliseringen stuvar Husqvarna om och tillsätter en ny digital funktion.En ny funktion inom..
PLAY: Från gevär till robotgräsklippare
1689 grundades den första Husqvarna-fabriken i form av en vapensmedja. Se filmen om Husqvarna - ett stycke svensk industrihistoria genom tre sekler.Husqvarna har en lång och..
Vdn för ett av Sverige mest anrika tillverkningsföretag prisas
”Med enkla bilder, tydliga mål och ett jordnära sätt har Årets ledare 2017 lyft ett av Sveriges äldsta och mest välkända bolag.”Husqvarna Groups vd Kai Wärn är..
Husqvarna minskar affärsvolymen hos en större amerikansk detaljhandelskund
Åtgärden innebär att division Consumer Brand minskar omsättningen med en miljard kronor under 2018.Som ett led i strategin att fokusera resurser på kundkonton med mer..
Svedbergs plockar vd från Husqvarna
Sofia Axelsson lämnar Husqvarna i slutet av september.Sofia Axelsson, Senior Vice President, Group Communications, Brand & Marketing, har beslutat sig för att lämna..
Husqvarna fortsätter att visa god lönsamhet
Tre divisioner som har tillväxtmål har haft en mycket positiv utveckling Kai Wärn, VD och koncernchef:”Husqvarna Group fortsätter att genomföra sin strategi..
Husqvarna Groups första soldrivna anläggning
Husqvarna Group satsar på solenergi och bygger sin första solcellsanläggning vid en av företagets fabriker i Nashville, Arkansas, USA. Den nya anläggningen i USA..
Pionjären inom robotgräsklippare firar en miljon sålda
Redskapstillverkaren Husqvarna levererar ett starkt första kvartal med ökad försäljning och ökat resultat. Robotgräsklipparen lär vara en del i framgången. Husqvarna-koncernens..
Anställer över 100 personer i Huskvarna
Husqvarna Group växer efter sin storsatsning med nya Edgefabriken.Nu anställer företaget ytterligare 100 personer i Huskvarna. Det skriver..
Husqvarna Automower® – återigen bäst i test!
Sedan 2009 har testsajten bäst-i–test.se testat robotgräsklippare, ett test som sker under svenska förhållanden och under lång tid. Till skillnad mot många andra tester av..
Husqvarna halverar förlusten
Effektiviseringsåtgärder vägde delvis upp den något lägre försäljningen i kvartalet.Fjärde kvartalet 2016 Nettoomsättningen uppgick till 5 768 Mkr (5 672), vilket..
Smartare inköp med digitaliserad kedja
Digitalisering och automation innebär förbättrad kvalitet och kortare ledtider i tillverkningskedjan. Är leverantörerna med på den digitala resan?Husqvarna har satsat en miljard..
Husqvarna vill utveckla framtidens batterier
Inleder samarbete med batteritillverkaren BMZ för att accelerera tillväxten på den växande marknaden för batteridrivna produkter.Husqvarna Group och BMZ GmbH, leverantör och..
Husqvarna vill utveckla framtidens batterier
Ska accelerera tillväxten på den växande marknaden för batteridrivna produkter genom ett strategiskt samarbete med batteritillverkaren BMZ..Husqvarna Group och BMZ GmbH,..
Husqvarna ökar vinsten
Både rörelseresultat och rörelsemarginalen ökade under det tredje kvartalet.Kai Wärn, VD och koncernchef: “ Utvecklingen i det säsongsmässigt mindre tredje..
Ny robotteknik sköter framtidens parker
Grönytorna i våra städer kommer att bli allt viktigare. Det visar en global rapport om framtidens stadsparker som Husqvarna gjort och som resulterat i att man nu sjösätter ett..
Årets vd inom Employer Branding
Husqvarnas vd Kai Wärn prisas för ökad öppenhet och ökad kännedom om möjligheterna för företagets talanger.Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group, har..
Husqvarna förvärvar verktygstillverkare
Husqvarna Groups division Construction har förvärvat Diamond Tool Supply Inc. i Michigan, USA. Diamond Tool Supply är en ledande tillverkare av diamantverktyg för polering och..
Husqvarna delårsrapport: enligt förväntningarna
Rörelseresultatet fortsatte att påverkas positivt av en gynnsam utveckling av produktmixen och framgångsrikt genomförda effektiviseringar och kostnadsreduceringar, skriver Kai..
Husqvarna delårsrapport: ökar vinsten
(Direkt) Husqvarna, som bland annat tillverkar trädgårdsprodukter, redovisar ett rörelseresultat på 405 miljoner kronor för det tredje kvartalet..
Husqvarna Group utnämner ny SVP Technology Office & CTO
Anders Johanson har utnämnts till SVP Technology Office & CTO på Husqvarna Group och medlem i koncernledningen från den 1 oktober 2015. Han ersätter..
Ledningssuccession på Husqvarna Group
Henric Andersson har utnämnts till President Construction Division och Brian Belanger till Senior Vice President Legal Affairs. De ersätter Anders Ströby..
Avgjort: Husqvarna kammade hem Stora Designpriset
I hård konkurrens med Atlas Copco, Toyota Material Handling och uppstickarna Orbital Systems och Inerventions lyckades alltså Husqvarna ta hem Stora Designpriset 2015..
Husqvarna delårsrapport: ökning av rörelseresultatet
Kai Wärn, VD och koncernchef: “Sedan den 1 januari, verkar Husqvarna Group under en ny varumärkesbaserad divisionsstruktur. Den nya organisationen ska ses som..
Tom Johnstone föreslås som ny styrelseordförande för Husqvarna AB
Husqvarna ABs styrelseordförande, Lars Westerberg, har meddelat att han avböjer omval till styrelsen i Husqvarna AB. Lars Westerberg har varit..
Husqvarna Group tar emot praktikanter genom Tekniksprånget
Tekniksprånget är en konkret nationell satsning för att få fler ungdomar att vilja utbilda sig till ingenjör. Under fyra månader får de..
Husqvarna Group i FTSE4Good Index och STOXX Global ESG Leaders
Husqvarna Group har återigen uppfyllt kriterierna för att inkluderas i hållbarhetsindexet FTSE4Good samt inkluderats i STOXX Global ESG Leaders index...

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen