KYOCERA Fineceramics Nordics AB

KYOCERA Fineceramics Nordics AB

Beskrivning

KYOCERA Fineceramics Nordics AB i Stockholm är försäljningsföretaget i Nordeuropa för keramiska produkter producerade av KYOCERA-gruppen, främst KYOCERA Fineceramics Solutions GmbH i Mannheim samt KYOCERA Fineceramics Precisions GmbH i Selb. Företaget grundades 1972 och har en lång historia, stor kompetens, god kundservice och hög produktkvalitet. Våra kontor i Stockholm, Sverige och Naestved, Danmark har ett pålitligt och erfaret ingenjörs- och försäljningsteam i Norden för att serva våra kunder och marknader.


Vi ser oss själva som en partner i utvecklingen av högpresterande keramiska produkter och lösningar, som ger våra kunder mervärde och säkerställer deras teknologifördelar. Vårt team har omfattande rådgivning om val av rätt keramiska material, produktdesign och projektledning från utvecklingsstadiet till prototyptillverkning och till serieproduktion.


Med mer än 150 års erfarenhet av keramtillverkning erbjuder vi en rad innovativa lösningar för många branscher, såsom systemkomponenter för high-tech applikationer inom elektroteknik och sensorteknik, maskinteknik, analysinstrument, medicinteknik och halvledarteknik samt laboratorieteknik. Inom området keramik-till-metall-kombinationer är vi med vårt kunnande internationellt ledande.


Företaget grundades 1863 i Mannheim som ett tegelbruj, känd som Deutsche Steinzeug och senare som Friedrichsfeld GmbH. Affärsområdet Ceramics fortsatte sin framgångsrika utveckling efter 1993 under namnet och varumärket FRIATEC GmbH. Sedan september 2019 är vi en del av KYOCERA-gruppen, ett världsledande keramik- och teknikföretag.


Information om KYOCERA:


Kyocera Corporation med huvudkontor i Kyoto, är en av världens ledande tillverkare av finkeramiska komponenter för teknisk industri. Kyocera-gruppen har många strategiskt viktiga affärsområden och har 286 dotterbolag över hela världen för informations- och kommunikationsteknik, produkter för att förbättra livskvaliteten samt miljökompatibla produkter. Teknikkoncernen är en av de mest erfarna och renommerade producenterna av solenergisystem i världen, med mer än 40 års industriellt kunnande. År 2019 rankades Kyocera som 655 i ”Global 2000” -listan över Forbes Magazines, som inkluderar världens största börsnoterade företag.


Med cirka 77 000 anställda lyckades KYOCERA under verksamhetsåret 2018/2019


Varumärken: FRIALIT, DEGUSSIT, FRIDURIT, HARTWEIL, StarCeram

Adress
KYOCERA Fineceramics Nordics AB
Stormbyv 6
163 55  Spånga
Stockholm
Sweden
Telefon
08-446 69 10
Fax
08-446 69 11
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.kyocera-solutions.se/sv
Kontaktperson
Cornelia F. Sundberg
Telefon
08-446 69 27
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Teknisk keramik

Maskiner

FRIALIT, DEGUSSIT, FRIDURIT, HARTWEIL, StarCeram

Verksamhetsområden

KYOCERA Fineceramics Nordics AB
KYOCERA Fineceramics Nordics AB
KYOCERA Fineceramics Nordics AB

Klicka på bilden för att förstora

KYOCERA Fineceramics Nordics AB
KYOCERA Fineceramics Nordics AB
KYOCERA Fineceramics Nordics AB

Verksamhetsområden

Industriförnödenheter-Pumpar
Plåtbearbetande Maskiner-Svetsutrustning

Övrigt

Material-Tekniska Keramer

Nyheter

Under Temaveckorna belyser Kyocera Fineceramics tre produktområden
Under Temaveckorna belyser Kyocera Fineceramics tre produktområden Kyocera Fineceramics Nordics AB ansvarar för försäljning, marknadsföring och teknisk rådgivning av Kyocera-gruppens keramiska produkter till de nordiska..
KYOCERA FINECERAMICS - DIN PARTNER I PROTOTYPING OCH SERIEPRODUKTION! KERAMISKA PROTOTYPER INOM 2 VECKOR
KYOCERA FINECERAMICS - DIN PARTNER I PROTOTYPING OCH SERIEPRODUKTION! KERAMISKA PROTOTYPER INOM 2 VECKOR KYOCERA Fineceramics är specialiserade på högpresterande keramiska material. Sedan en tid kan företaget erbjuda två veckors leveranstid för..
KYOCERA HIGH-PERFORMANCE CERAMIC CONTAINMENT SHELLS FOR HIGH-PRESSURE PUMPS
KYOCERA HIGH-PERFORMANCE CERAMIC CONTAINMENT SHELLS FOR HIGH-PRESSURE PUMPS Kyoceras högpresterande keramiska spaltrör för pumpar är väletablerade på marknaden. Den nuvarande utvecklingen av toppmoderna..
Mixning, malning och krossning med KYOCERA Fineceramics avancerade keramer
Mixning, malning och krossning med KYOCERA Fineceramics avancerade keramer Kyocera Fineceramics vidareutvecklar sina produktionstekniker och kan numera tillverka avancerade keramiska komponenter upp till två meter i diameter. Detta öppnar..
Keramer är hetare än någonsin
Intresset för keramiska produkter ökar och användningsområdena blir allt fler. Aliaxis Utilities & Industry och Friatec bedriver en ständig utveckling av material, produkter,..
Aliaixis Utilities & Industry förstärker i Norden
Aliaixis Utilities & Industry, Division Ceramics förstärker sin säljorganisation i Norden. Michael Schröder har i augusti anställts som teknisk..
Glynwed AB byter namn till Aliaxis Utilities & Industry AB
Den 1 december 2014 byter Glynwed AB namn till Aliaxis Utilities & Industry AB för att tydligare visa sin identitet och för att tydligare visa för sina..
Keramiska styrpinnar och positioneringsstift för svetsarbeten
Keramiska styrpinnar för svetsprocesser är lösningen för optimalt produktionsförlopp. Dessa används med stor framgång i svetsmaskiner för..
Glynwed/Friatec på Elmia Subcontractor
GLYNWED AB ingår i den globala Aliaxus-koncernen tillsammans med FRIATEC AG, som är världsledande på högpresterande keramiska produkter till industrin...
Keramiska finslipverktyg i sinterrubin för smyckedesign
GLYNWED tillverkar och erbjuder ett brett standard sortiment av finslipverktyg i sinterrubin, såsom brynen, stift, slipskivor, handverktyg och en mängd olika filar till..
Keramiska styrpinnar och positioneringsstift för svetsarbeten
Keramiska styrpinnar för svetsprocesser är lösningen för optimalt produktionsförlopp. Dessa används med stor framgång i svetsmaskiner för manuell eller automatiserad produktion..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen