LEAX Group AB

LEAX Group AB

Beskrivning

LEAX är en kontraktstillverkare. Vi äger inga egna produkter, utan vår uppgift är att producera våra kunders produkter på ett mer effektivt sätt än vad kunden kan göra själv.

Stor bredd inom skärande bearbetning
Vår kärnkompetens finns inom skärande bearbetning där vi har en stor bredd att möta kundernas behov. Vår spetskompetens finns inom rotationssymmetriska detaljer, gärna med en komplicerad kuggeometri i änden.

Vi tillverkar för den tunga fordonsindustrin, personbilsindustrin
Vi levererar också till exempel kompletta kardanaxlar till tunga fordon samt även starka och uthålliga produkter till gruv- och anläggningsindustrin och produkter som innehåller en stor andel montering. Samt till övrig industri.

Vår avsikt är att fortsätta växa och öka vår globala närvaro för att på så sätt bli en stark partner till våra kunder när de växer i världen. Genom vårt fokus på effektiva produktionslösningar och ett systematisk arbete med ständiga förbättringar ser vi till att vara konkurrenskraftiga.

LEAX GROUP - en koncern med i Sverige, Lettland, Tyskland, Ungern, Brasilien och Kina.

LEAX Group består av olika bolag varav ett är ett konsultbolag, LEAX Quality och resten är bolag med tillverkande enheter.

LEAX Mekaniska har två fabriker i Köping, LEAX Falun i Falun, LEAX Arkivator Sweden i Falköping och Tidaholm i Sverige. LEAX Baltix i Lettland har en fabrik, i Pinki strax utanför Riga och LEAX Rezekne har en fabrik, i Rezekne nära den ryska gränsen. LEAX do Brasil ligger beläget i staden Curitiba i Brasilien, Sydamerika. LEAX Brinkmann med fabrik finns i Detmold, sydväst om Hannover i Tyskland. LEAX Hungary med fabrik i Mezökövesd i Ungern. LEAX China med fabrik i Kunshan utanför Shanghai i Kina.

Vi finns där ni behöver oss inom fordonsindustrin, gruv- och anläggningsindustrin, jordbruksindustrin, övrig verkstadsindustri samt telecom.

Våra tre huvudsakliga marknadssegment är fordonsindustrin, gruv- och anläggningsindustrin, jordbruksindustri, övrig verkstadsindustri samt telecom. Vår största andel ligger inom den tunga fordonsindustrin, men vi har även stora kunder inom de övriga segmenten.

Adress
LEAX Group AB
Nya Hamnvägen 4
Främbyv 30 Falun
Göteborgsv 5 Falköping
731 36  Köping
Västmanland
Sweden
Telefon
076-102 45 55
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.leax.comLinkedIn
Kontaktperson
Gabriel Kleinke
Telefon
076-102 45 55
Anställda
1,001 - 2,000
Omsättning

Specialistområden

Skärande bearbetning, svetsning, montering, Automatsvarvning,rotationssymmetriska detaljer, kardanaxeltillverkning, industriella växellådor, växellådsdetaljer, bakaxeldetaljer, kopplingshus, motorgrenrör etc

Kunder

Volvo, Renault, Haldex, ABB, Atlas Copco, SKF, Scania, Volvo Penta, Meritor, MAN, Sandvik, Alvenius Industrier, Parker, Väderstad, Claas, Volvo personvagnar

Maskiner

In-line processer på LEAX:

Kuggbearbetning (fräsning, svarvning)
Kuggslipning
Svetsning
Induktionshärdning
Driftning
Balansering
Värmebehandling
Målning
Termisk sprutning
Läckageprovning/testning

Verksamhetsområden

LEAX Group AB
LEAX Group AB
LEAX Group AB

Klicka på bilden för att förstora

LEAX Group AB
LEAX Group AB
LEAX Group AB

Verksamhetsområden

Montering & Paketering-Montering
Plåtbearbetning-Svetsning
Skärande Bearbetning-Automatsvarvning
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-CNC Svarvning
Skärande Bearbetning-Fleroperationsbearbetning
Skärande Bearbetning-Komplett tillverkning
Skärande Bearbetning-Kuggbearbetning
Skärande Bearbetning-Splinestillverkning
Ytbehandling-Seghärdning
Ytbehandling-Sprutlackering
Ytbehandling-Värmebehandling

Övrigt

Arbetssätt-Hög grad av automation
Arbetssätt-Mellanserier (1000-10000st)
Arbetssätt-Stora serier (10 000st +)
Arbetssätt-Stycketillverkning (1-10st)
Kvalitetsäkring-IATF 16949
Kvalitetsäkring-ISO 14001
Kvalitetsäkring-ISO 17025
Kvalitetsäkring-ISO 9001

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Leax ser över verksamheten
Anpassar sig till vikande efterfrågan.LEAX Groups verksamheter anpassar sig mot en kommande minskad efterfrågan i delar av sina kundsegment. Vi ser idag betydande..
Utväxling: maskininvesteringarna möjliggjorde en ny jätteaffär
Investeringar för 20 miljoner gav en ny affär för 120 miljoner. Efter att ha investerat i ett nytt produktionskoncept har LEAX erhållit en ny stor order inom..
Leax avyttrar telekom
Säljer majoriteten av aktierna till ett Hong-Kongbaserat bolag.HF Overseas förvärvar majoriteten av aktierna i LEAX Telecom I april 2017 har LEAX Group och HF Overseas..
LEAX Group AB varslar anställda i Köping
LEAX Group AB har under de senaste fem åren växt organiskt och genom förvärv från 476 medarbetare till 1168 medarbetare i 11 fabriker runt om i världen. Verksamheten hos LEAX..
Vd:n som mår bäst på global arena
Efter 20 år i Scania var det dags att gå vidare, säger den nya vd:n Efter nästan 20 år i Scania med skiftande arbetsuppgifter på en rad chefsbefattningar, senast..
Han ska lyfta ett av Sveriges största familjeägda verkstadsföretag
För första gången tar familjeföretaget in en extern vd.Efter nästan 20 år i Scania med skiftande arbetsuppgifter på en rad chefsbefattningar, senast som Senior..
Ny CEO ska växla upp LEAX till nästa nivå
Evolution, tradition och globalisering är nyckelbegrepp när en av Sveriges största privatägda verkstadskoncerner ska nå 5 miljarder i omsättning.Den 1 januari 2017 går..
LEAX globala produktionsnätverk vinner 1 000 MSEK order
LEAX Group har fått nya affärer genom att vinna det största kontraktet i hela LEAX Groups historia. Den årliga försäljningen kommer att..
Top Rekrytering till LEAX Group
Henrik Fagrenius, för närvarande Senior Vice President av Scania och ansvarig för Region Afrika, Asien och Oceanien, kommer från 1 januari 2016 att..
LEAX Hungary utsedd till certifierad leverantör till Toyota
LEAX Hungary utsedd till certifierad leverantör på Toyota Material Handling Europes (TMHE) leverantörsdag i Linköping/Mjölby den 10:e juni 2015. Idag..
LEAX Arkivator Telecom introducerar Telecom Technology Center
För att maximera kundvärdet, introducerar LEAX Arkivator Telecom nu sitt nya Microwave & RF Telecom Technology Center, vilket rymmer forskning och utveckling (FoU)..
LEAX Group stödjer FNs etiska principer och utmanar kollegorna
LEAX Group kan stolt meddela att vi har skrivit kontrakt och visat att vi fullt ut stödjer FNs 10 etiska principer från och med nu. Genom detta meddelande uttrycker..
LEAX do Brasil - nu ISO/TS 16949 certifierad
LEAX do Brasil har blivit rekommenderad ISO/TS 16949 certifieringen av BVQI efter en fyra dagars revision som var till ända förra fredagen, den 12 december..
Roger Berggren Leax Group – värdig vinnare utsedd till Svealands främsta entreprenör!
Igår kväll torsdagen 27 november var Roger Berggren, VD & President för LEAX Group, en av kandidaterna i regionfinalen av EY:s entreprenörtävling..
Lyckad invigning av LEAX HEAT i Lettland
Den 15 maj 2014 invigdes den nya härdavdelningen vid LEAX Rezekne i Lettland. LEAX Group har investerat 1,4 MEUR i byggnationen av den nya..
För Leax Group är Flexibilitet allt
Flexibel automation väger tungt för kontraktstillverkaren LEAX Group Flexibel, lätt att programmera, yteffektiv och med bra hanteringsvikt...
Mål uppnått för LEAX Group för BRIC
Mål uppnått för LEAX Group att närvara i alla BRIC länderna! En kort summering av 2013 är att LEAX Group nu finns i alla BRIC..
Flexibilitet viktigt för LEAX Group
Flexibel automation väger tungt för kontraktstillverkaren LEAX Group Flexibel, lätt att programmera, yteffektiv och med bra hanteringsvikt...
LEAX bygger ut
Expansion av LEAX HEAT inom LEAX Group!   Expansion och utbyggnad av LEAXs egen värmebehandling pågår för fullt inom LEAX Group på tre..
Flagghissning på LEAX Arkivator Sweden i Falköping och Tidaholm
Häromdagen hissades högtidligt LEAX Group flaggorna på LEAX Arkivator Sweden i Falköping och Tidaholm.   LEAX har sedan den 1 september..
Känd kontraktstillverkare köper Arkivator
Känd kontraktstillverkare köper Arkivator LEAX FORTSÄTTER TILLVÄXTRESA MED FÖRVÄRV AV ARKIVATOR LEAX har avtalat om att förvärva Arkivator Industrys verksamheter i Sverige, Ungern och..
Storslagen invigning av LEAX Brinkmann och Öppet hus
Knappt tre månader efter förvärvet invigdes LEAX Brinkmann med pompa och ståt. Två dagar senare hölls det ett Öppet Hus för personal..
LEAX Baltix tilldelades SKF utmärkelse ”Supplier Excellence Award”
Den 24 april hölls en stor ceremoni där SKFs bästa leverantörer samlats från hela världen för att ta emot utmärkelser i ”Supplier..
LEAX do Brasil – ett år senare!
Det har nu ganska exakt gått ett år sedan LEAX do Brasil, som ligger beläget i Araucária – Curitiba i Brasilien, invigdes. Den 21 mars 2012..
LEAX köper tyskt företag som del i fortsatt expansion
LEAX Group har avtalat om att förvärva Gebr. Brinkmann GmbHs verksamhet i Tyskland, från den första april 2013. Brinkmann är en välkänd tysk..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen