Nextsign AB

Beskrivning

Från idé till färdig produkt - allt under samma tak!
Steel Graph AB är ett svenskt företag med verksamheten placerad i Gävle. Vår huvudsakliga inriktning är mot affärsområde industrikomponenter.

Vi tillverkar kundanpassade overlayer, membranswitchar, dekaler, tangentbord, fronter, paneler, apparatskåp, huvar, industriskyltar, etiketter, utskuren text och liknande produkter för krävande applikationer med största noggrannhet.

Vi arbetar med de flesta förekommande material, såsom olika sorters plaster, t.ex. polyester, polykarbonat, eller glasfiberlaminat samt med metaller såsom rostfritt, aluminium, koppar m.m. Vi ombesörjer även lackering och ytbehandling.

Vår inriktning är mot ett område där det ställs höga krav på kvalitet, t.ex. tålighet för höga temperaturer, väder och vind, andra former av upprepade nötningar eller kemikalier.

Vår styrka ligger i att vi kan åta oss hela ditt uppdrag, från konstruktion till produktion, från prototyp till serietillverkning. Med vårt breda kunnande har vi en god möjlighet att bli din kompletta samarbetspartner inom finmekanik. Du fär en leverantör med eget totalansvar för den detalj du väljer att köpa på lego.
Inget uppdrag är för litet och vi är gärna med i ett tidigt skede vid framtagningen av en produkt. Hos oss finns en avdelning som arbetar enbart med grafisk formgivning, varför vi även åtar oss design och prototyptillverkning i nära samarbete med era tekniker och tillverkare. Det är också detta som är vår styrka, att våra kunder slipper alla mellanhänder.

Adress
Nextsign AB
Box 193
Utmarksvägen 9 D
801 03  Gävle
Gävleborg
Sweden
Telefon
026-18 98 99
Fax
026-18 98 97
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.steelgraph.se
Kontaktperson
Tommy Westblom
Telefon
026-18 98 99
Anställda
5 - 9
Omsättning

Specialistområden

Fronter, kapslingar etc. tillverkas i de mest skiftande material - allt från glasfiberlaminat till grovplåt.

Membranswitchar är tunna (ca 1,5 mm) och fästs enkelt någonstans på produkten (apparatskåpet, lådan etc.) Med deras innanmäten, bestående av ett antal ledningsbanor/strömkretsar, ersätter de mekaniska knappar som kräver ett helt annat utrymme. En av fördelarna med en membranswitch är förstås att hela underlagets yta kan täckas av switchmaterialet, vilket förhindrar att fukt letar sig in, t ex mellan knappar. Framför eventuella displayer lämnas en öppen transparent yta.

Membranswitchar tillverkas i polyester eller polykarbonat, med eller utan metalldom (klickkänsla) för att sluta strömkretsen. Utan metalldom upplevs knappen som en s.k. "touchknapp".

Kunden kan välja integrerade lösningar med lysdioder på vanliga eller flexibla kretskort.

En overlayer är i regel det yttersta skiktet på en membranswitch, den del som designas med knapplacering, färg, text och form och ger produkten dess karaktär. I vissa fall önskar dock kunden bara täcka ett antal redan befintliga mekaniska knappar med enbart en tunn overlayer, t ex för att göra produkten skyddad från väta.

Overlayern kan tillverkas i ett flertal olika material, t ex polykarbonat, polyester eller plexi - med matterad eller glasklar yta. Den kan präglas (relief) och stansas i önskad form för att passa underlaget.

Overlayermaterialet, som från början är transparent, trycks med färger från dess baksida. Därigenom blir trycket helt skyddat från nötning.

Skyltar tillverkas enligt önskemål, oberoende av storlek, form, färg eller material.

Detsamma gäller dekaler, även om materialet här är något mer begränsat i fråga om urvalet, där det vanligtvis står mellan olika kvaliteter och färger av vinyl. Användningsområdena varierar - allt från små typetiketter för märkning av olika produkter till stora dekaler för montering på t ex bilar.

Bilderna ovan visar exempel på vad som är möjligt med screent

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Design / Utveckling-Formgivning
Design / Utveckling-Konstruktion, Elektronik
Design / Utveckling-Konstruktion, Mekanik
Design / Utveckling-Ritningstjänster
Elektronik-El-, Apparatskåp
Elektronik-Prototyptillverkning
Plast & Gummi-Prototypstillverkning
Skärande Bearbetning-Gravering
Ytbehandling-Screentryck

Övrigt

Industri-Industrimaskiner

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen