Opiflex Automation AB

Beskrivning

OpiFlex möjliggör kostnadseffektiv och flexibel investering i automation med robot. Kärnan i konceptet är att utrustningen kan användas vid den maskin eller station som behöver robotiserad betjäning vid varje givet tillfälle.

Många svenska tillverkningsindustrier utsätts för mycket stor konkurrens från utlandet. Speciellt utsatta är mindre och medelstora legotillverkare, SME. De pressas kontinuerligt för att möta ökade krav på flexibilitet, förmåga att klara små och stora serier på kort varsel och samtidigt vara kostnadseffektiva. Robotisering och automation är normalt svårt pga av kravet på flexibilitet.

OpiFlex löser utmaningen genom flexibel och effektivt utnyttjande av robotinvesteringen.

Mobil robotplattform
Den mobila robotplattformen OpiFlex medger en lösning där robotcellen enkelt kan flyttas mellan de maskiner eller stationer roboten ska betjäna. Igångsättning vid indockning vid ny maskin går på mindre än en minut. Lösningen bygger på ett patenterat dockningssystem som bl a säkerställer en stabil och automatisk inspänning av plattformen.

OpiFlex möjliggör användning av samma robot där behovet finns för tillfället, t ex stor serie. Alternativt kan den användas att kontinuerligt gå fram och tillbaka mellan maskiner med långa cykeltider. Manuell tillträde är möjligt då maskinen behöver användas för prototyper eller korta serier. Dockningstationen är kompakt och påverkar ej manuell betjäning.

Adress
Opiflex Automation AB
Glödgargränd 3
721 30  Västerås
Västmanland
Sweden
Telefon
010-206 94 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.opiflex.se
Kontaktperson
Johan Frisk
Telefon
076-899 93 30
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Downtime Reporting System
Automation-Monteringsmaskiner
Automation-OEE-system
Automation-Övrig automation
Automation-Palletering
Automation-Pneumatik
Automation-Processautomation
Automation-Robotar
Automation-Styrsystem

Övrigt

Nyheter

Att ta steget till att automatisera småserietillverkning
Legoföretaget i Vellinge gjorde ett robotlyft. Erik Ralvert, vd och ägare, berättar för Svensk Verkstad hur tankarna gick. Hög mix och låg volym är en stor trend..
Robotföretaget Opiflex tog en plats på 33-listan
Firade i företagets monter på Elmia Automation genom att sälja ytterligare en robot till ett smart verkstadsföretag.OpiFlex är ett av Sveriges mest intressanta och..
Smart automation på Elmia Produktionsmässor
Projektet Producera i Sverige ska hjälpa små och medelstora tillverkningsföretag att ställa om från högvolymproduktion till kortserietillverkning. som är en stark trend..
Svenska robotföretaget pitchar för 33-listan
Utvalda bland över 1000 högteknologiska företag, på fredag träffar de juryn som ska utse årets hetaste teknikföretag. På fredag ??27 april kommer det svenska..
Robotlyftet ska lyfta svensk automation
Sverige är i världsklass men våra konkurrenter är snabbare, Säger Damberg Närings- och innovationsminister Mikael Damberg gästade för en tid sedan Robotdalen och..
PLAY: Därför valde BK Produkter att automatisera med en flyttbar robot
När bemanningen är låg står företagets fasta robotinstallation i 5-miljonersklassen stilla. För en legotillverkare kan beläggningen på maskinerna variera och därför valde..
”Svenska företag måste våga satsa på automation”
- Automation ökar produktiviteten och attraktionsförmågan att hitta rätt kompetens. Med den kombon kan Sverige ta tillbaka tillverkningen, menar Johan Frisk på robotföretaget..
Svenska OpiFlex om automation på OECD-möte i Stockholm
Nya teknologier, strukturomvandling och tillväxt var heta ämnen när Sverige stod värd för OECD-konferensen Smart Industry i november. Svenska robotföretaget Opiflex var på plats..
Svenska OpiFlex om automation i småserieproduktion på OECD-möte i Stockholm
Nya teknologier, strukturomvandling och tillväxt var heta ämnen när Sverige stod värd för OECD-konferensen Smart Industry i november. Svenska robotföretaget Opiflex var på plats..
Opiflex mobila robotar möjliggör automation i småserietillverkning
2015 vann OpiFlex EU-kommissionens stora innovationspris. Nu har företaget tagit nästa steg och utvecklat en säkerhetslösning utan staket samt en förenklad..
Svenska OpiFlex vinnare av EU-kommissionens ”Business Innovation Observatory Award”
Västeråsbaserade OpiFlex vann på torsdagen EU-kommissionens ”Business Innovation Observatory Award”, som ett av Europas tio mest..
Svenskt företag bakom mobil robotplattform prisas av EU-kommissionen
OpiFlex Automation AB har nominerats av EU-kommissionen till ”Business Innovation Observatory Award”, som ett av Europas tio mest affärsinnovativa..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen