Saab AB

Beskrivning

COMPANY IN BRIEF

Saab serves the global market with world-leading products, services and solutions from military defence to civil security. With operations on every continent, Saab continuously develops, adapts and improves new technology to meet customers’ changing needs.

Its most important markets today are Europe, South Africa, Australia and the US. Saab has around 14,000 employees. Annual sales amount to around SEK 27 billion, of which we re-invest about 20 per cent in research and development.

Adress
Saab AB
Bröderna Ugglas gata
581 88  Linköping
Östergötland
Sweden
Telefon
013-18 00 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.saabgroup.com
Kontaktperson
info info
Telefon
+46 (0)734 180 018
Anställda
2,001 - 5,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Trafikstart för den första nya flygplatsen i Sverige på 20 år
Scandinavian Mountains Airport i Sälenfjällen med digital flygledning på distans. På lördagen före jul invigdes den första nya flygplatsen i Sverige..
Saab får order från FMV värd 450 miljoner
Arbetet kommer att ske vid Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla, Göteborg, Huskvarna och Östersund.Saab har fått en beställning från Försvarets..
Saab går vidare i ubåtsupphandling
Den nederländska upphandlingen går nu in i nästa fas.De nederländska myndigheterna tillkännagav idag att Saab och Damen, tillsammans med två andra kandidater,..
Saab får order på distansledd flygtrafikledning till Nederländerna
Flygtrafikledning på distans infördes 2015 i Sverige då Örnsköldsvik flygplats blev den första flygplatsen i världen med fjärrkontroll. Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS)..
Lettisk order till Saab
Beställningen är den tredje som läggs inom ramavtalet som undertecknades 2017.Saab har fått en order från den lettiska försvarsmakten för leveranser av det..
Miljardaffär till Saab
Tecknar kontrakt med tyska armén.Saab har tecknat ett kontrakt med den tyska armén för att förse det tyska träningsscentret Gefechtsübungszentrum Heer..
Ny jätteaffär i sikte för Saab
Förenade Arabemiraten avser skriva kontrakt värt nära 10 miljarder.Förenade Arabemiraten meddelade idag, vid Dubai Air Show, att de avser att göra ett tillägg till..
Saab dubblar orderingången
Fortsatt stark efterfrågan inom försvarsindustrin.Saabs orderingång mer än fördubblades i tredje kvartalet, jämfört med motsvarande period..
Håkan Buskhe lämnar Saabs styrelse
Avgår samtidigt som han lämnar vd-posten i Saab.Håkan Buskhe har idag meddelat styrelsen att hans uppdrag som ledamot i styrelsen för Saab AB skall upphöra i..
Han blir ny teknikchef för Saab
Underställd strategichefen ska han säkerställa att försvarsföretagets FoU ligger i framkant.Saab har utsett Petter Bedoire till ny teknikchef (Chief Technology Officer, CTO)...
Saab: Miljardbeställningen på plats
Arbetet kommer att utföras i flera länder, bland annat i Sverige.Nu har Saab tecknat kontrakt med finska Försvarsmaktens logistikverk och fått en beställning..
Saab utvald till finska marinens nya fartyg
Kontraktet tecknas inte förrän nästa vecka, men ordervärdet ska uppgå till över 4 miljarder kronor.Finlands regering har idag, i enlighet med finska försvarsministeriets..
Saab presenterar första Gripen E för Brasilien
I slutet av 2020 kommer flygplanet att flyttas till Brasilien för att fortsätta flygtesterna Saab har tagit ytterligare ett viktigt steg i leveranserna av Gripen E till den..
Han blir ny vd och koncernchef för Saab
Saab har offentliggjort Håkan Buskhes efterträdare som tillträder den 23 oktober.Saabs styrelse har idag utsett Micael Johansson till VD och koncernchef för Saab. Micael..
PLAY: Brasilianska Gripen E premiärflyger i Linköping
Saab genomförde på måndagen en lyckad premiärflygning med det första brasilianska Gripen E-flygplanet. Vid 14.41 den 26 augusti startade Gripen E med beteckningen 39-6001 sin..
Han tar över ansvaret för marknad och försäljning på Saab
Saabs nye marknadschef tillträder den 1 januari 2020.Saab har utsett Dean Rosenfield till marknadschef med ansvar för marknad och försäljning. Dean Rosenfield..
Saab får order från Australien
Ordern är värd cirka 184 miljoner kronor.Saab har fått en beställning från australiska armén gällande förlängning av support för landets..
Saab får mångmiljonorder från belgiska armén
Ett NATO-kompatibelt system till ett värde av 160 miljoner.Saab har tecknat ett avtal med det belgiska försvarsdepartementet gällande leveranser av träningssystem..
Saabs vd lämnar
Vill hinna med en till utmaning i karriären.Håkan Buskhe har informerat Saabs styrelse om att han lämnar posten som VD och koncernchef. Styrelsen kommer nu att..
Saab får stororder från Försvaret för tekniskt stöd till Gripen
Saab har fått en beställning från Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV) på fortsatt tekniskt stöd till vapen och yttre last på Gripen. Ordervärdet uppgår till MSEK..
Saab får order värd en halv miljard
Leveranser ska ske 2019-2020.Saab har fått en beställning på ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf®. Ordervärdet är cirka MSEK 500 och..
Saab får Nato-order
Den första ordern på ett digitalt flygtrafikledartorn till en militär flygbas. Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS) har fått en order för installation av ett..
FMV beställer för 330 miljoner från Saab
Beställningen är den första i ett nytt 10-årigt ramavtal som tecknats med FMV - Försvarets Materielverk.Saab har tecknat ett ramavtal med Försvarets materielverk för..
Ubåten HMS Uppland i Gotland-klassen sjösatt
Den uppdaterade versionen av Uppland och hennes systerfartyg Gotland banar väg för den modernaste AIP-ubåt som är under tillverkning idag: Blekinge-klassen..
Gripen E inte aktuell för Schweiz
Det schweiziska försvarets inköpsorganisation, armasuisse, har rekommenderat Saab att inte delta med Gripen E i den planerade flygevalueringen i Schweiz. Anledningen är att..
Saab får beställning från amerikanska marinen
Arbetet kommer att utföras i Göteborg och Syracuse, NY i USA. Saab har fått en tilläggsbeställning på det marina radarsystemet Sea Giraffe Multi Mode Radar..
Saab får order från Storbritannien
Marinen köper Saabs system för träning av ubåtsjakt.Saab har fått en beställning om att förse brittiska marinen med AUV62-AT-system för träning av..
Saab bygger ny fabrik i USA
Investerar 350 miljoner kronor.Saab presenterar en ny produktionsanläggning i West Lafayette, Indiana, USA. Anläggningen kommer att förläggas till Purdue..
Kanonresultat för Saab
Men orderingången minskar.Försvarskoncernen Saab levererar ett starkt kvartal. Försäljningsintäkterna under första kvartalet uppgick till 8 496 miljoner..
Saab får beställning från amerikanska marinen
Saab kommer att utföra arbetet i Göteborg och Syracuse, NY i USA.Saab har fått ännu en beställning på det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB, som i USA har..
Saab får order från Australien
Ordervärde 168 miljoner.Saab har fått en order på leverans av ammunition till Carl-Gustaf® till den australiska armén. Det totala ordervärdet är 168..
Saab pekas ut som leverantör till finska Flottilj 2020-programmet
-Finska försvarsministerns uttalande befäster vår ställning som världsklassig leverantör av stridsledningssystem, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde..
Saab får beställning från Lockheed Martin
Avser leveranser till kanadensiska flottans nya fartyg.Saab har fått en beställning på det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB till kanadensiska flottans nya..
Saab får order från finska försvarsmakten
Ordervärde 95 miljoner.Saab och Finska Försvarsmaktens logistikverk har tecknat ett kontrakt för leveranser av virtuella simulatorer för skjut- och..
Saab får order från Tjeckien
Ordervärde över 100 miljoner.Saab har fått en order från Tjeckiens försvarsmakt avseende utökning av det instrumenterade, laserbaserade övningssystemet..
Ökad försäljning för Saab
Efterfrågan på företagets produkter ska ge fortsatt tillväxt.Saab stärkte sin marknadsposition under 2018. Orderingången 2018 uppgick till 28 miljarder kronor med en..
Saab erbjuder Gripen till Finland
Erbjudandet omfattar 64 GripenflygplanSaab har med stöd av den svenska staten idag lämnat in en offert avseende nya stridsflygplan till det finska försvarets..
Saab får order från Storbritannien
Ordern omfattar supportkontrakt för markbaserad radar. Saab har tecknat kontrakt med det brittiska försvarsdepartementet gällande support och service för..
Saab levererar kommunikationssystem till norska kustbevakningen
Har tecknat avtal med Vard Group AS.Saab har tecknat avtal med Vard Group AS om att anta rollen som kommunikationsintegratör för den norska kustbevakningens projekt..
Saab får beställning från Brasilien
Beställningen innebär en betydande uppgradering av deras luftförsvarskapacitet. Saab har mottagit en beställning avseende leverans av det bärbara..
Saab säljer kamouflage till Danmark
Det svenska försvarsföretaget har tagit emot ett antal beställningar från det danska försvarsministeriets material- och inköpsstyrelse (DALO) på statiska kamouflagesystem...
Saab får order till Carl-Gustaf från det amerikanska försvarsdepartementet
-Vi är mycket glada att det amerikanska försvarsdepartementet fortsätter investera i Carl-Gustaf-systemetSaab har fått en order på ammunition till det bärbara..
Saab får order från FMV
Ordervärde 430 miljoner.Saab har mottagit en beställning från FMV avseende nytt materiel till Gripen E. Detta är en tilläggsbeställning till det..
Han blir ny chef för Saab i Latinamerika
Tillträder 1 januari 2019.Saab har utsett Fredrik Gustafson till ny chef för marknadsområdet Latin America från 1 januari 2019.   Fredrik Gustafson..
Saab tar Carl-Gustafaffär värd nära en halv miljard
Framgångssagan med Carl-Gustaf fortsätter, säger Saab Dynamics Görgen Johansson, som summer tionde Carl-Gustafkunden.Saab har mottagit ett kontrakt på att leverera det nya..
Saab får irländsk order värd 60 miljoner
Leveranserna påbörjas under 2019.Saab har tagit emot en order på RBS 70 BOLIDE-missiler från Irlands försvarsmakt. Det totala ordervärdet är cirka 60..
Saab får order från FMV
Ordern avser flygtrafiklednings- och flygplatssystem för ca 140 miljonerSaab har mottagit en beställning från Försvarets materielverk (FMV) på integrerad..
Saab får order på trafikledningssystem för världens största containerhamn
Projektet beräknas ta 18 månader att genomföraSaab har mottagit en order från den kinesiska marina säkerhetsadministrationen på VTMIS-systemet (Vessel Traffic..
Saab får order från FMV
Arbetet ska utföras på Saab i Göteborg.Saab har fått en beställning från Försvarets Materielverk (FMV) för att utveckla och vidmakthålla..
Saab stärker sitt radarerbjudande
Konsoliderar med Lars Tossman som chef.Saab stärker sitt radarerbjudande med den nya affärsenheten Radar Solutions som konsoliderar Saabs flygburna och markbaserade..
PLAY: Upplev Gripen och g-krafter
I veckan genomfördes en lyckad testflygning med Saabs Gripen E 39-9. I den här filmen åker vi med piloten André och får en känsla av såväl manövrar som g-krafter. Åk med!I veckan..
Stor ammunitionsorder till Saab
Totalt ordervärde 170 miljoner.Saab har fått en order från Lettlands försvarsministerium på ammunition till Carl-Gustaf®. Det totala ordervärdet..
Orderingången lyfter för Saab
Men försvarsföretaget redovisar förlust i rörelsen. Planerar en företrädesemission om 6 miljarder kronor.Saabs omsättning steg till 6 419 (6 158) miljoner kronor i..
Första Boeing-ordern har landat hos Saab
Boeing har lagt första ordern till Saab avseende skolflygplanet T-X. Ordervärde omkring 1 miljard kronor.Saab har fått en order från Boeing avseende teknik- och..
Saab utser Gripenchef i Schweiz
Kommer från Ruag Aviation.Saab har utsett Martin P. Büsser till chef för Gripenaktiviteterna i Schweiz. Martin var tidigare chef för försäljning och..
Sverige offererar Gripen till Bulgarien
Det svenska erbjudandet omfattar åtta nya NATO-anpassade Gripenplan av den senaste MS20-standarden, som kan levereras inom 24 månader efter kontraktet är undertecknat. Den 1..
Han tar rodret för Saab i Nordamerika
Den 1 oktober tillträdde han som Nordamerikachef.Saab har utsett Erik Smith till ny Nordamerikachef, med start 1 oktober 2018. Erik Smith är VD för SDAS (Saab Defense..
Saab tecknar 5-årsavtal avseende ammunition
Första order förväntas 2019.Saab har blivit utvalt att leverera 81 mm ammunition till granatkastare, inklusive både skarpa granater och övningsgranater, till ej..
Saab får order från Australien
Australien blir därmed det sjätte landet som investerar i Saabs vapensystem Carl-Gustaf® M4.Saab har fått en order på från Carl-Gustaf® M4 – som är den..
Saab rekryterar topp från Ericsson
Intressant marknadsläge när många länder höjer sin försvarsförmåga.Saab har utsett Christian Hedelin till ny strategidirektör. Christian Hedelin tillträder den 1..
Order värd 100 miljoner till Saab
Beställningen kommer från Litauen.Saab har mottagit två beställningar från Försvarsdepartementet i Litauen avseende köp av förbättrade missiler..
Saab har fått en order från Indien
Ordern är för självskyddssystem för Indiens Dhruv-helikopterSaab har fått en följdorder från Hindustan Aeronautics Limited (HAL) för självskyddssystemet..
Saab får viktig order från Thailand
Ska uppgradera thailändska flygvapnets lednings- och övervakningssystemSaab har fått en order från det kungliga thailändska flygvapnet avseende uppgradering av..
US Navy och tyska marinen väljer Saab i två stora affärer
Tyska marinens beställning uppgår till 160 miljoner.Saab har fått en order från sin tyska partner Diehl Defence för system för sjömålsroboten RBS15..
Saab förlänger brittiskt kontrakt
Saab har tecknat kontrakt med Storbritanniens Ministry of Defence gällande en ettårig förlängning på ett supportkontrakt från 2015 för artillerilokaliseringssystemet Arthur. Saab..
Saab får ännu en order från USA
Ytterligare beställning på sjöradarsystem från amerikanska marinenSaab har fått en beställning av U.S. Navy gällande det marina radarsystemet Sea Giraffe AMB..
Saab får order från BAE Systems
Utvecklar nytt självskyddssystem till EurofighterSaab har fått en beställning från BAE Systems gällande utveckling av ett nytt pyrotekniskt..
Saab tar emot order från den amerikanska armén
Värdet på ordern överstiger 400 miljoner.Saab har tagit emot en ny order från den amerikanska armén på pansarvärnssystemet AT4CS RS (Confined Space Reduced..
Saab lanserar nästa generations sjömålsrobot: RBS15 Gungnir
Kontraktet om att utveckla och tillverka nästa generations RBS15 tecknades med Försvarets materielverk (FMV) i mars 2017 och uppgick till 3,2 miljarder SEKSaab presenterar idag..
Senaste nytt om Gripen på Farnborough International Airshow
Banbrytrande design i konstruktionen. Vid Farnborough International Airshow 2018 redogjorde Saab för Gripen E:s framsteg under 2018. Flexibiliteten i flygplanets design..
BAE Systems vald som leverantör av Australiens nya fregatter
Gratuleras av Saab Australien som redan tidigare valts som leverantör av det taktiska gränssnittet.-Kombinationen av BAE Systems utmärkta design av fregatten Type 26 och..
Saab får USA-order
USAs försvarsdepartement beställer för 135 miljoner kronor.Saab har fått en order från USA:s försvarsdepartement på ammunition för det bärbara..
Sjöradarorder till Saab
I kontraktet ingår optioner för mer än tio ytterligare Sea Giraffe AMB-system.Saab har fått en beställning på det navala multifunktionsradarssystemet Sea Giraffe..
Saab får beställning på ytterligare för GlobalEye värd 345 miljoner
“GlobalEye är det mest avancerade flygburna övervakningssystemet på marknaden.Saab har fått en beställning från Förenade Arabemiraten gällande..
Saab får norsk order på 110 miljoner
Det är FMA - norska försvarsmaterielverket som lägger beställning.Saab har fått en order från det norska försvarsmaterielverket (FMA) på leveranser av..
Saab får mångmiljonorder från FMV
Ordervärdet uppgår till ca 234 miljoner kronor.Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) gällande uppgradering av Gripen..
Saab tecknar kontrakt på leverans av träningssystem till den finska armén
Ordervärdet uppgår till ca MSEK 47 och leveranser påbörjar under 2018.Saab levererar högkvalificerad support till den finska arméns mobila..
Fortsatt stark orderingång för SAAB
VD och koncernchef Håkan Buskhes kommentar:Saab genomförde under första kvartalet en lyckad premiärflygning med den nya generationen flygburet..
Saab ska förse australiska flottans nya patrullfartyg med ledningssystem
Under tolv år ska tolv fartyg byggas. Saab har tecknat kontrakt med Luerssen Australia gällande ledningssystemet 9LV Combat Management System till australiska flottans nya..
Saab levererar digitalt flygledartorn
Scandinavian Mountains Airport blir den första flygplatsen i världen som har planerats och byggts utan ett traditionellt torn.Saab kommer att installera och driva digitala..
Här ska Saabs nya sjömålsrobot utvecklas
Det var för ett ungefär ett år sedan som Saab offentliggjorde beställningen från FMV gällande nästa generations sjömålsrobotsystem som ska integreras på stridsflygplanet Gripen..
Saab tar affär värd 236 miljoner
Ska leverera komponenter till avancerat autonomt robotsystem.Saab har fått en beställning från TAURUS Systems GmbH på komponenter och hårdvara till den..
Saab tecknar ramavtal med FMV
Ramavtalet är ett tydligt bevis på hur vi tillsammans med kunden jobbar för att hitta den mest fördelaktiga lösningen, säger Saabs Görgen Johansson.Saab har tecknat ett ramavtal..
Saab tecknar kontrakt för support av stridsträningsanläggning
Ordervärde 115 miljoner.Saab har fått en order från den nederländska upphandlingsorganisationen Defence Materiel Organisation, DMO, gällande support och..
Saabs strategichef blir chef för Saab Ventures
CTO Pontus de Laval går in som tillförordnad strategichef.Ann-Kristin Adolfsson, idag Chief Strategy Officer, har blivit utsedd till ny chef för Saab Ventures, som..
Lyckad premiärflygning för Saab GlobalEye i Linköping
GlobalEye är Saabs nya luftburna övervakningssystem och Förenade Arabemiraten är först ut med att beställa tre system. Se premiärflygningen!Klockan 12:52 den 14 mars 2018 lyfte..
Saab får underhållsorder på fregatter från australiska regeringen
Ordern faller inom ramen för WAMA, som är ett strategiskt partnerskap där Saab Australia, BAE Systems Australia och Naval Ship Management Australia ingår.Saab har fått en..
Saab ökade orderingången med 41 procent
Försvarsföretaget Saab summerar ett starkt 2017. År 2017 var ett starkt år för Saab. Större order mottogs inom flera områden och orderingången..
Saab får order från FMV
Ordern uppgår till 148 miljoner och avser svenska marinen.Saab har fått en beställning från Försvarets Materielverk (FMV) på multi-taktiska..
Saab får miljardorder från FMV
Arbetet kommer främst att sysselsätta Saabs anläggningar i Linköping, Göteborg, Järfälla och Arboga.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en..
Saab får order på undervattensfarkost
I och med kontraktet har kunden beställt de första farkosterna i en planerad flotta.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt på leverans..
Saab och Avioniq marknadsför Rattlesnake
Rattlesnake är ett hotvärderingssystem som utvecklats av svenska stridspiloter och läkare. Nu gör det svenska bolaget en marknadssatsning tillsammans med försvarsföretaget..
Saab inviger nytt utvecklingscenter i Finland
Under 2017 rekryterade Saab ett antal ingenjörer och investerade i etableringen av Saab Technology Centre i Tammerfors, Finland. Rekryteringen och investeringarna fortsätter..
Amerikanska flottan ska utvärdera Saabs träningssystem för ubåtsjakt
– Användningen av ubåtar ökar vilket innebär att träningssystem för ubåtsjakt blir allt viktigare, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics. Försvars-..
Saab får order från tyska armén
Ordervärde 107 miljoner.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order från BAAINBw, som ansvarar för anskaffning, drift och underhåll..
Miljardaffär till Saab
Saab inleder nya året skarpt med en stor order från finska marinen.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har valts av Patria som en av huvudleverantörerna..
Saab förvärvar Dockstavarvet
Norrlandskustens Dockstavarvet har tillverkat aluminiumbåtar och stridsbåtar i över 100 år.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab förvärvar den svenska..
Saab får order från FMV värd 400 miljoner
Avser ny materiel till Gripen E.Det ursprungliga kontrakt som tecknades med FMV under 2013 gällande utveckling och modifiering av Gripen E bygger på att visst materiel..
Granater och artilleripjäser för 118 miljoner
Ny order till försvarsföretaget Saab.Försvarsföretaget Saab har fått en beställning gällande leverans av 155mm övningsgranater till..
Saab får supportkontrakt för Gripen i Sydafrika
Ordervärde 206 miljoner.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen-systemet i Sydafrika. Avtalet har ett..
Saab tecknar kontrakt med LFV
Utvecklar konceptet för flygledning på distans för svenska flygplatser.Saab Digital Air Traffic Solutions har valts ut av LFV att leverera fjärrstyrd digital..
Saab får order från FMV
Arbetet kommer att utföras vid Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla, Göteborg, Växjö och Östersund.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått..
Milstolpe: Gripen E flyger i överljudsfart
Försvarsföretaget Saab meddelar att Gripen E har flugit i överljudsfart för första gången. Hör testpilot Robin Nordlander kommentera händelsen.Den 18 oktober bröt Gripen..
Saab får beställning från finska försvaret
Under försvarsövningen Aurora 17, som genomfördes i Sverige, användes utrustningen av både svenska och finska soldater.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har..
Stärkt orderingång för Saab januari - september
Saab Visar en stark orderingång och spår ett starkt resultat för hela året.VD Håkan Buskhes kommentar: Effektivitet i fokus I stora delar av världen ser vi fortsatt..
Saab och NTU Singapore inrättar gemensamt forskningscenter
Flygledning och undervattensrobotar är två viktiga områden för det nya forskningscentrat.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Nanyang Technological University..
Saab får beställning av NATO
Ska användas för luftövervakning i Norge.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från NATO Support and Procurement Agency..
Saab tecknar kontrakt om att skydda Stora Barriärrevet
Säljer system för informationshantering avsedd för myndigheterna i Queensland.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har valts ut av Australian Maritime Systems..
Saab får månmiljonorder från amerikanska armén
- En viktig milstolpe för oss, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning..
Saab levererar digital flygtrafikledning till Cranfield Airport
Utvald av Cranfield University, ett av de fyra främsta kommersiella forskningsuniversiteten i Storbritannien.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har valts ut av..
Saab utvald som underleverantör till simulatorsystemet AJAX Crew Turret Trainer
- Jag är glad att vi fått det här kontraktet och ser fram emot att bygga vidare på den goda relation Saab har med Lockheed Martin, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten..
Saab får order värd 140 miljoner från USA
Utrusningen ska installeras ombord på den amerikanska kustbevakningens nyaste fartyg.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av den..
Nya Zeelands flotta väljer Saab
Royal New Zealand Navy beställer Saab-system till sitt framtida underhållsfartyg.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt för att..
Saab får beställning på Giraffe 1X
Det råder stor efterfrågan på Saabs nya generation av ytradarsystem, enligt Anders Linder, chef för Surface Radar Solutions inom Saabs affärsområde Surveillance.Försvars-..
Saab planerar för tillverkning i USA
Om Saab och Boeing vinner upphandlingen av skolflygplan till det amerikanska flygvapnet, tänker Saab förlägga tillverkningen i USA.Saab deltar, gemensamt med Boeing, i..
Saab får order från FMV
Systemet ska användas till den svenska flottan.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av Försvarets materielverk (FMV) om att..
Saab inleder indiskt samarbete
Det tilltänkta samarbetet kan omfatta design, utveckling och produktion av Gripen för Indien .Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och det indiska..
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab presenterar resultatet för januari-juni 2017.
Efterfrågan och intresset för Saabs produktportfölj är fortsatt storVD Håkan Buskhes kommentar: Fortsatt stark efterfrågan Efterfrågan och intresset för Saabs..
Storuman blir pionjärer inom fjärrstyrd flygtrafikledning
Saab Digital Air Traffic Solutions AB och Storumans kommun tecknar idag en avsiktsförklaring om inriktningen att etablera världens första Remote Tower Centre för mindre regionala..
De tar topposter inom Saab
Efter sommaren tillträder Jessica Öberg och Ellen Molin chefspositioner inom försvarsföretaget, med plats i koncernledningen.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab..
Saab tecknar avtal med FMV
Kontraktet är värt SEK 1,249 miljarder och sträcker sig över perioden 2017-2020. Försvars- och säkerhetsföretaget Saab tecknar kontrakt med Försvarets..
Ännu en miljardorder till SAAB
Det svenska försvars- och säkerhetsföretaget ska leverera försvarsutrustning för över en miljard kronor till en armé i Europa.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab..
PLAY: Nu är nya Gripen E i luften - se premiärflygningen
På torsdagen lyfte Saabs nya stridsflygplan för första gången från flygfältet i Linköping. Se flygningen och hör piloten berätta med egna ord.Försvars- och..
Saab får order på underhåll av ubåtar
Tecknar avtal för 69 miljoner kronor.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ramavtal med Försvarets Materielverk (FMV) avseende underhåll och..
Saab tecknar miljardkontrakt med FMV
Ordervärdet uppgår till ca 1,9 miljarder kronor.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt med Försvarets Materielverk (FMV) om fortsatt..
Saab överväger lägga produktion utanför Sverige
Saab har fört diskussioner om produktion av komponenter till stridsflygplanet Gripen i två bulgariska fabriker. Det skriver Bloomberg News på måndagen enligt Svenska..
Tar hem affär för över en miljard
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order uppgående till 1,35 miljarder kronor. Leveranser ska ske under 2017-2020. Försvars- och säkerhetsföretaget..
730-miljonersaffären: Fartyget kommer inte att byggas i Sverige
Saab har valt en erfaren skeppsbyggare för signalspaningsfartyget till FMV. Efter sjösättning seglar fartyget till Karlskrona för installation av..
Saab får order från tyska flygvapnet
Ska tillverkas vid Saabs anläggningar i Järfälla, Sverige och i Centurion, Sydafrika.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning..
Miljardaffär till Saab
Ordervärdet uppgår till 3,2 miljarder kronor och beställare är Försvarets Materielverk.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt med..
Saab tecknar kontrakt med Istanbul New Airport
Utvecklingsprojektet är ett av de största i sitt slag och flygplatsen kommer att bli en av de mest trafikerade knutpunkterna i världen. Försvars- och..
Saab tecknar avtal om kvalificerade ubåtsjaktmål
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal gällande leverans av AUV62-AT, ett avancerat träningssystem för ubåtsjakt. Leveranserna ska genomföras under 2017 och..
Saab får Gripen order på 576 miljoner
Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) för förlängt hyresavtalet för Gripen från Sverige till Tjeckien...

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen