Saint-Gobain Abrasives AB

Beskrivning

Saint-Gobain Abrasives, en division inom Compagnie de Saint-Gobain, är världens största tillverkare av slipmaterial och marknadsför ett flertal olika varumärken som till exempel Norton, Clipper, Flexovit, Winter och Baystate.

Saint-Gobain Abrasives har verksamhet i mer än 25 länder och har ca 17.000 anställda. Omsättningen uppgår till ca 15 miljarder kr. Saint-Gobain Abrasives tillämpar den senaste teknologin och leder utvecklingen av nya slipmaterial.

Saint-Gobain Abrasives AB är Sveriges största leverantör av slipprodukter. Företaget har ca 30 anställda och omsättningen uppgår till ca 160 miljoner kr.

Adress
Saint-Gobain Abrasives AB
Gårdsfogdevägen 18 A
168 66  Bromma
Stockholm
Sweden
Telefon
08-580 881 00
Fax
08-580 881 01
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.saint-gobain-abrasives.comLinkedIn
Kontaktperson
Anders Sverke
Telefon
08-580 881 14
Anställda
10 - 30
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Verktyg-Övrigt
Ytbehandlingsutrustning-Övrig Ytbehandlingsutr.

Övrigt

Industri-Aerospace
Industri-Elektronik
Industri-Fordonsindustrin
Industri-Försvarsindustrin
Industri-Industrimaskiner
Industri-Konsumentvaror
Industri-Marinindustrin
Industri-Motorsport
Industri-Olje-,Kemisk- och Energiindustrin
Industri-Pumpindustrin
Industri-Spårbunden trafik
Industri-Transportindustrin
Industri-Tunga Fordon
Industri-Vitvaror
Kvalitetsäkring-ISO 9001
Material-Aluminium
Material-Brons
Material-Gummi
Material-Högtemperaturs Stål
Material-Järn
Material-Karbid
Material-Koppar
Material-Magnesium
Material-Mässing
Material-Övriga specialstål
Material-Plast
Material-Rostfritt Stål
Material-Stål
Material-Titan
Material-Verktygstål
Material-Zink

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

TeknikPLAY: Norton Alu vs konventionell kapskiva
Att kapa aluminium och andra icke-järnmetaller ställer speciella krav då igensättning av kapskivan är ett vanligt problem. Se hur snabbt nya kapskivan från Norton kapar!Nortons..
PLAY: Så slipar du enkelt profilerade detaljer
Profilerade detaljer slipas enkelt och snabbt med lamellslipskivor eller lamellslipstift. Se filmen.De har en flexibel konstruktion som gör att de följer arbetsstyckets..
TeknikPLAY: Svetsborttagning och färdigställande av yta i ett enda steg
Så snabbt och enkelt man kan man ta bort en svets och färdigställa ytan i ett enda steg på rostfritt stål. Se filmen. Med en Norton Vortex Rapid Blend-rondell går det..
Verkstadsmiljöer i konsten
Just nu har Katarina Lundberg sin kandidatutställning ”UR PRODUKTION” i Konstfacks lokaler vid TelefonplanKatarina Lundberg är konstnär och avslutar snart sin..
Flexovit lanserar ny webb
Den nya hemsidan, som har fått en modern och tydlig design, riktar sig i första hand till professionella användare inom tillverknings- och bearbetningsindustrin, energisektorn,..
Saint Gobain är ett av världens mest innovativa företag
Saint-Gobain, som investerar mycket på utveckling, får fin utmärkelse som ett av världens mest innovativa företagSaint-Gobain fått utmärkelsen Top 100 Global Innovator..
Nya tunna kapskivor med längre livslängd
Flexovit lanserar en ny tunn kapskiva med 1,0 mm tjocklek. Den nya kapskivan, som har beteckningen Mega-Line, uppges ha upp till 30 % bättre prestanda. Flexovits nya..
Saint-Gobain: slipband för polering av glas och metall i centerlessmaskiner
Norton lanserar ett nytt sortiment slipband för polering av glas och metall i centerlessmaskiner. De nya slipbanden, som har beteckningen W448, uppges ge en mycket jämn..
Snabbare ytförbättring med nya rondeller från Flexovit
Flexovit lanserar ett nytt sortiment rondeller, FlexFinish, för ytförbättring efter slipning av detaljer i järn, stål och rostfritt samt..
Ny golvslipmaskin från Norton Clipper
Norton Clipper lanserar en ny golvslipmaskin. Den nya slipmaskinen, som har beteckningen CG252, har enkelhuvud och är lämplig för små – medelstora..
Ny diamantklinga kapar flera olika material
Norton Clipper lanserar en ny diamantklinga som kan kapa flera olika material – från gummi till armerad betong. Den nya klingan, som har beteckningen Multi Runner,..
Saint-Gobain firar 350 år och lanserar ett spel för mobil och surfplattor
I samband med firandet av Saint-Gobains 350-årsjubileum lanseras ett spel, World350, för mobiltelefoner och paddor. Det går ut på att bygga städer i..
Effektivare precisionsslipning med nyutvecklat bindemedel
Norton lanserar ett nytt metallbindemedel för diamantslipskivor. Det nya bindemedlet, som har beteckningen Paradigm, har hög porositet och bättre..
Nya rondeller för effektiv grovrengöring
Flexovit lanserar ett nytt sortiment extra grova rondeller. De nya rondellerna har en ny konstruktion som gör att grovrengöring kan utföras..
Nytt sortiment kap- och slipprodukter för metall
Norton lanserar ett nytt sortiment slipning och kapning av järn, stål och rostfritt. Det nya sortimentet, som har beteckningen Gemini, omfattar kapskivor, navrondeller..
Slipskivor för sågklingor med hårdmetallskär
Winter lanserar ett nytt sortiment slipskivor speciellt avsedda för bröstslipning av sågklingor med hårdmetallskär. De nya skivorna, som har..
Mindre smetning med nya polernylonband
Band i polernylon används för ytbearbetning av metall. Ett stort problem är ofta att banden smetar vilket förorsakar tidskrävande ombearbetning. Norton..
Norton lanserar nya bänkslipskivor - Saint-Gobain Abrasives
Norton lanserar ett nytt sortiment slipskivor för bänk- och pelarslipmaskiner. Det nya sortimentet, Norton BDX, omfattar slipskivor för slipning, gradning och..
Saint-Gobain Abrasives nominerad till Årets Nyhetsrum 2014
MyNewsdesk arrangerar årligen en tävling bland sina kunder för att uppmärksamma de kommunikatörer som optimerat sin användning av nyhetsrummet..
Nytt antistatiskt slippapper för träslipning
Vid slipning av trä får man ofta problem med att slipdammet sätter igen slippappret vilket förkortar slipproduktens livslängd. Norton lanserar ett nytt..
Nytt våtslippapper för profilerade ytor
Norton lanserar ett nytt våtslippapper som är flexibelt och följsamt och därmed lämpat för profilerade ytor. Det nya slippappret, som har..
Nya lamellrondeller för mjuk och komfortabel slipning från Saint Gobain
Norton lanserar en ny serie lamellrondeller som ger mjukare och mer komfortabel slipning. De nya lamellrondellerna, som har beteckningen Norton BDX, slipar dessutom aggressivt..
Nytt flexibelt slipband för profilerade detaljer från Saint-Gobain
Norton lanserar ett nytt slipband som är extra flexibelt och därför lämpat för frihandsslipning av profilerade detaljer. Det nya slipbandet, Norton..
Effektivare kapning av flera olika material med en och samma diamantklinga från Saint Gobain
Effektivare kapning av flera olika material med en och samma diamantklinga från Saint Gobain Flexovit lanserar en ny diamantklinga för kapning av flera olika material. Den nya klingan, som har beteckningen Mega-Line Laser MP+, uppges bl.a. ge snabbare och..
Årets Östersjöseminarium: Blir det bättre eller sämre?
För fjärde året i rad arrangerade Initiativet Hållbara Hav ett miljöseminarium om Östersjöns framtid. Seminariet hölls den 10 september..
Effektivare slipning med nya filmrondeller
Norton lanserar ett nytt sortiment sliprondeller som har ryggmaterial av plastfilm. De nya rondellerna, som har beteckningen Pro Film Q275, uppges vara motståndskraftiga..
Snabbare polering av spår på skaftverktyg
WINTER lanserar en ny polerskiva för skaftverktyg som t.ex. borrar och fräsar. Den nya skivan, som har beteckningen FlutePolish, uppges förkorta poleringstiden av..
Nya kap- och slipprodukter för olje- och gasindustrin
Norton lanserar ett nytt sortiment kap- och slipprodukter speciellt avsedda för olje- och gasindustrin. I sortimentet, som har beteckningen Oil & Gas, ingår..
Grilltips !
Trött på att rengöra smutsiga och rostiga grillgaller? Ta fram vinkelslipen och en Rapid Blend High Strength-rondell från Norton så blir grillgallret..
Saint-Gobain Abrasives på Automechanika 2014
Saint-Gobain Abrasives ställer ut på Automechanika 2014 i Frankfurt 16 – 20 september. Där visas Nortons  slip-, poler- och maskeringsprodukter..
Nya kapskivor för gjuterier
Norton lanserar en serie nya kapskivor speciellt avsedda för användning inom gjuterier. De nya kapskivorna är baserade på ett helt nytt bindemedelssystem,..
Bästa lösningen för kapning och slipning
Norton Quantum kapskivor och navrondeller Saint-Gobain Abrasives AB - 2014-04-28 08:49 CEST Norton Quantum är den bästa lösningen för kapning och..
Nytt polernylon för svåråtkomliga utrymmen
Norton lanserar en ny typ av polernylon som är extra flexibel och speciellt lämpad för bearbetning av profilerade ytor och svåråtkomliga utrymmen. Den..
Ny lamellrondell med längre livslängd
Flexovit lanserar en ny lamellrondell med extra lång livslängd. Den nya rondellen, Mega-Line SG LongLife, har dessutom förbättrade egenskaper vid slipning..
Norton har nyheterna på Svetsmässan
Norton visar flera nyheter på Svetsmässan Saint-Gobain Abrasives AB - 2014-03-07 07:01 CET   Norton presenterar flera nya kap-, slip- och..
Många nyheter från Flexovit på Svetsmässan
 Flexovit visar flera nyheter för kapning, slipning och polering på Svets och Fogningsteknik som går på Elmia i Jönköping 6-9 maj..
Nya ytkonditioneringsrondeller för vinkelslipar
..
Saint Gobain Abrasives nya fiberrondeller
Saint-Gobain Abrasives AB ..
Ny navrondell ger snabbare slipning
Flexovit lanserar en ny navrondell, Mega-Line MaXX Cut, som har 4 – 8 gånger längre livslängd än konventionella navrondeller och dessutom slipar..
Slip och polerrondell ger synlig slipyta
  ..
Enklare polering i trånga utrymmen
Nortons sortiment med Vortex RapidFinish ytförbättringsrondeller har utökats med en mjukare rondell som i första hand är avsedd för polering av..
Snabbare slipning med ny navrondell
Norton lanserar en ny navrondell, Quantum Fast Cut, som uppges ge väsentligt snabbare slipning och ha 4 – 8 gånger längre livslängd än..
Slip- och polerrondell med synbar slipning
Att kunna se slipytan under slipningen underlättar arbetet och ger ett bättre resultat. Med Flexovits slip- och polerrondell Mega-View är detta möjligt tack..
Nya fiberrondeller för slipning av metall
Norton lanserar en ny serie fiberrondeller för slipning av metall. De nya rondellerna, som har beteckningen F100, har slipmedel av aluminiumoxid som ger bra avverkning i..
Nya ytkonditioneringsrondeller halverar bearbetningstiden
Norton lanserar en ny serie ytkonditioneringsrondeller, Vortex Rapid Prep, som medger att flera slipmoment kan utföras med en och samma rondell vilket uppges halvera..
Ny lamellrondell ger synlig slipyta
Flexovit lanserar en ny lamellrondell, Mega-Line Strobo, som medger att arbetsytan kan ses under slipningen. Detta är möjligt tack vare urtagen som ger en..
Saint-Gobain Abrasives vinnare av Årets Pressrum 2012
Saint-Gobain Abrasives har tilldelats utmärkelsen ”Årets Pressrum 2012” i kategorin ”Årets Globetrotter” som tilldelas företag som..
Nytt slipband för profilerade detaljer
Norton har lanserat ett nytt slipband som är extra böjligt och följsamt och är därför lämpat för slipning av profilerade detaljer. Det nya..
Ny lamellrondell med längre livslängd
Norton lanserar en ny lamellrondell med extra många lameller som ger längre livslängd och mjukare slipning. Den nya lamellrondellen, som har beteckningen Norton..
Spindelmonterade grovrengöringsrondeller för effektivare rengöring
Norton lanserar ett nytt sortiment spindelmonterade grovrengöringsrondeller för slipning av t.ex. rör och svetsfogar. De nya rondellerna, Blaze RapidStrip, har en..
Nya bakelitbundna slipstift ger effektivare gradning
Norton lanserar en ny serie bakelitbundna slipstift för gradning av bland annat gjutgods. De nya slipstiften, som har beteckningen NorZon, uppges såväl ge..
Nya navrondeller för högfrekventa och turbindrivna vinkelslipar
Norton lanserar ett nytt sortiment navrondeller speciellt avsedda för användning i vinkelslipar med mycket hög effekt. De nya navrondellerna, Norton Quantum HF,..
Effektivare slipning av värmekänsliga material med nya kvickrondeller
Norton lanserar ett nytt sortiment kvickrondeller, R980 SG Blaze, speciellt avsedda för bearbetning av värmekänsliga eller svårslipade material som t.ex...
Norton lanserar ishockey-kapskiva inför VM
Lagom till Hockey-VM lanserar Norton en unik kapskiva med ett speciellt ishockeymotiv. Det svenska landslagets deltagande i Hockey-VM 2012 kommer att följas med stort..
Nya kapskivor och navrondeller för batteridrivna vinkelslipar
Användningen av batteridrivna vinkelslipmaskiner ökar alltmer. Norton har nu tagit fram en kapskiva och en slip- och polerrondell, Norton Expert Accu, som är..
Nytt sortiment diamant- och CBN-slipskivor från Norton
Norton lanserar ett nytt och utökat sortiment med diamant- och CBN-slipskivor för precisionsslipning. I det nya sortimentet ingår ett sortiment slipskivor..
Ny lamellrondell för påfrestande slipning
Flexovit lanserar en ny lamellrondell speciellt avsedd för påfrestande slipning som t.ex. kantbrytning och gradning. Den nya lamellrondellen, som har beteckningen..
Nya slipstift ger effektivare bearbetning
Norton lanserar en ny serie slipstift för slipning och gradning av bland annat gjutgods. De nya slipstiften, som har beteckningen Quantum, uppges ha såväl..
Nya effektivare slipband
Norton lanserar ett nytt sortiment slipband för metallslipning. De nya slipbanden, som har beteckningen Blue Force, uppges kunna ge upp till 60 % snabbare avverkning..
Flexovit lanserar nytt sortiment för järnvägsunderhåll och rälskapning
Under de senaste åren har stålkvalitén för räls förbättrats, och stålet som används idag är både renare och..
Nytt sortiment säkerhetsprodukter för personligt skydd
Norton lanserar ett nytt sortiment med säkerhetsprodukter för personligt skydd. Sortimentet omfattar bl.a. andningsmasker, skyddshandskar, skyddsglasögon och..
Ny lamellrondell ger effektivare slipning
Norton lanserar en ny lamellrondell med förbättrade egenskaper som ger effektivare slipning av metall. Den nya lamellrondellen, som har beteckningen Norton X-Treme,..
Nytt sortiment maskeringstejp för billackeringsverkstäder
Ett nytt sortiment maskeringstejp lanseras av slipmaterialleverantören Norton. Sortimentet, som omfattar flera olika produkter, täcker in de vanligast förekommande..
Nya kapskivor för kapning i bilplåt
Norton lanserar en ny kapskiva speciellt avsedd för kapning i bilplåt. Den nya kapskivan, Norton Quantum, har 76 mm diameter och är första hand är..
Utökat sortiment diamantkapklingor för flera olika material
Nortons sortiment med diamantkapklingan Explorer 4x4 har utökats med flera nya dimensioner. Explorer 4x4 kapar flera olika material som betong, armerad betong, granit,..
Nytt sortiment för renovering av strålkastarglas
Glasen på bilens huvudstrålkastare utsätts för ständigt slitage och repas med tiden och blir därmed matta och ger sämre ljus samtidigt som..
Utökat sortiment Quantum kapskivor och navrondeller
Nortons sortiment Quantum kapskivor har utökats med flera nya dimensioner och typer vilket ger ett bredare användningsområde. Bland nyheterna kan nämnas..
Nya diamantklingor från Norton
Norton lanserar en ny serie diamantklingor under namnet Vulcan. Det nya sortimentet täcker in de vanligast förekommande..
NY LAMELLRONDELL FÖR PÅFRESTANDE SLIPNING
Norton lanserar en ny lamellrondell med förbättrade egenskaper speciellt avsedd för påfrestande slipning och kantbrytning med högt arbetstryck.  Den nya lamellrondellen,..
NYA GRADNINGSSKIVOR FRÅN NORTON
Norton lanserar ett nytt sortiment gradningsskivor för gradning, polering och ytkonditionering. De nya skivorna uppges ha upp till dubbla livslängden jämfört med konventionella..
NY SUPERTUNN KAPSKIVA FRÅN FLEXOVIT
Flexovit lanserar en ny extra tunn kapskiva med förbättrade egenskaper som t.ex. extra stor livslängd och snabbare kapning. Den nya kapskivan, som har beteckningen Mega-Line..
NY KAPSKIVA MED 1,3 mm TJOCKLEK
Nortons sortiment Quantum kapskivor har utökats med skivor med 1,3 mm tjocklek. Denna skiva uppges vara unik på marknaden då den fyller tomrummet mellan 1,0 mm och 1,6 mm..
Nya stålborstar från Flexovit
Flexovit har förnyat och utökat sortimentet stålborstar med flera nya produkter. I sortimentet ingår bl.a. stålborstar för bänkslip- och gradningsmaskiner, vinkelslipmaskiner och..
Nytt sortiment pressade skivor för gradning
Norton lanserar ett nytt sortiment pressade skivor för gradning och slutbearbetning. De nya skivorna uppges ge upp till fördubblat antal bearbetade detaljer per skiva. Nortons..
Ny Kapskiva med extra stor livslängd
En ny kapskiva med förbättrade egenskaper som t.ex. extra stor livslängd och snabbare kapning lanseras av Norton. Den nya kapskivan, som har beteckningen Norton Quantum, har en..
Nya Lamellrondeller från Norton
Slipmaterialleverantören Norton lanserar en ny lamellrondell med en ny typ av sliplameller som ger förbättrade egenskaper framförallt vid slipning av icke-järnmetaller. Den nya..
Ny Specialklinga för glas och glasprodukter
Clipper lanserar en ny specialklinga för glas och glaserat kakel & klinker. Den nya diamantkapklingan uppges ge mycket fina snitt utan risk för flisning. Den nya klingan,..
Nytt slipband för grovslipning ger effektivare slipning
Norton lanserar ett nytt slipband speciellt avsett för grovslipning av metall. Bandet har en extra kraftig uppbyggnad vilket ger effektivare slipning. Det nya slipbandet, som..
Ljuddämpande Diamantkapklinga i flera nya dimensioner
Nortons sortiment med ljuddämpade diamantkapklingor har utökats med flera nya dimensioner vilket breddar användningsområdet och möjliggör därmed förbättrad arbetsmiljö på fler..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen