Seco Tools AB

Seco Tools AB

Beskrivning

OM SECO
Seco bidrar aktivt till att förbättra er produktivitet och konkurrenskraft inom skärande bearbetning.

Närhet till kunden och viljan att lösa bearbetningsproblem är våra strategiska hörnstenar samt att förbättra era totala produktionskostnader på ett sätt som går att verifiera och dokumentera.

Vi värdesätter långvariga relationer, eftersom vi då får bättre förståelse för de problem som ni ställs inför och aktivt bidra till er utveckling.

Ett brett program av verktyg är en annan viktig komponent i vår strategi, kvalitet och nytänkande är nyckeln till lönsam produktion. För att erbjuda de bästa totallösningarna erbjuder vi även teknisk support, demonstrationer, tekniska råd, nya idéer och praktisk erfarenhet.

VÅRA VÄRDERINGAR
För en global verksamhet som sträcker sig över kulturella och geografiska gränser är det viktigt med en enhetlig kultur och gemensamma värderingar. Seco uppfattas av kunder, leverantörer och medarbetare på ett enhetligt sätt, oavsett var i världen man möter oss.

För att vi ska kunna leva upp till de höga krav som vi själva och våra kunder ställer på oss arbetar vi efter tre gemensamma värderingar: Passion för våra kunder, Familjeanda och Personligt engagemang. Dessa värderingar hjälper oss att göra rätt prioriteringar och agera på det sätt som har blivit Secos signum under årtionden. Företagets gemensamma värderingar är av stor betydelse för styrningen av den globala verksamheten. Beslut fattas baserat på värderingar och mål, vilket innebär att koncernen trots sin storlek kan fortsätta att vara snabb och flexibel.

NÄRHETEN TILL VÅRA KUNDER
Secos produktion är spridd över hela världen. Eftersom produktionsmetoderna är standardiserade kan en stor andel av sortimentet tillverkas vid flera olika anläggningar med lika hög kvalitet. Denna flexibilitet möjliggör att Seco snabbt kan anpassa tillverkningen till förändringar i efterfrågan.

Att produktionen är globalt spridd gör också att den kommer närmare kunderna. Seco når idag alla kunder inom 24 timmar genom företagets fyra distributionscentra belägna i Belgien, USA, Kina och Singapore.

För att Seco ska kunna leverera effektiva helhetslösningar måste kompetensen kombineras med en djup förståelse för kundens verk-samhet. Den förståelsen kan man bara få genom närhet till kunden. Den närheten har Seco genom ett stort antal säljare med hög teknisk kompetens som i stor utsträckning finns på plats ute i kundernas produktionsanläggningar, samt genom att kundrelationen består under lång tid och efter hand fördjupas. Kundnärheten är också viktig för koncernens produktutveckling. Direktkontakt med kunden är grundläggande för bästa möjliga insats inom forskning och utveckling.

HÅLLBAR VERKSAMHET
Secos ansvarstagande innefattar dimensionerna ekonomiskt, miljömässigt och socialt ansvar. Ansvaret är en grundläggande förutsättning för en framgångsrik verksamhet. Secos aktiva ansvarstagande och strävan efter att alltid verka globalt men agera lokalt återspeglar verksamheten.

VÅR UPPFÖRANDEKOD
Secos uppförandekod har sin utgångspunkt i organisationens ekonomiska, miljömässiga och sociala ansvarstagande. Den anger hur Seco ska agera som ansvarsfull arbetsgivare, samhällsaktör och affärspartner och är dessutom en naturlig del i arbetet med koncernens leverantörer. Uppförandekoden omfattar samtliga anställda över hela världen. Uppförandekoden har översatts till alla språk där Seco har verksamma dotterbolag.

EKONOMISKT ANSVAR
Det ekonomiska ansvaret utgår från Secos strävan efter att ge ökat värde för kunder, medarbetare och andra intressenter som påverkar eller påverkas av verksamheten. Detta uppnås genom att med god lönsamhet erbjuda produktivitetshöjande och högkvalitativa varor och tjänster på den internationella marknaden.

MILJÖANSVAR
Seco strävar efter hög effektivitet i användningen av energi och naturresurser enligt principen Reduce- Reuse-Recycle. Koncernen använder i hög utsträckning system för återvinning och återanvän

Adress
Seco Tools AB
Björnbacksvägen 2
737 82  Fagersta
Västmanland
Sweden
Telefon
0223-400 00
Fax
0223 156 80
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.secotools.com
Kontaktperson
Seco Tools Kundtjänst
Telefon
0223-40400
Anställda
2,001 - 5,000
Omsättning

Specialistområden

Fräsverktyg, svarvverktyg, verktyg hålbearbetning, hållande verktyg

Verksamhetsområden

Seco Tools AB
Seco Tools AB
Seco Tools AB

Klicka på bilden för att förstora

Seco Tools AB
Seco Tools AB
Seco Tools AB

Verksamhetsområden

Verktyg-Övrigt
Verktyg-Skärverktyg

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Seco Tools lägger ned i Ludvika
Under tisdagen blev personalen vid Seco Tools i Ludvika informerade om att verksamheten lägger ner helt. 82 anställda berörs. Det rapporterar SVT Nyheter..
Secos nya hårdmetallsort för fräsning MS2050 är optimerad för bearbetning i titan
Seco har utökat applikationsområdet för frässorten MS2050 med nya utföranden som ger optimerad prestanda vid bearbetning av titan och stål med..
Ny teknik och nya metoder på SECOs svarvdagar Stenbergs i Jönköping
200 personer under sammanlagt fyra dagar, var på plats när Seco Tools i samarbete med Stenbergs och Edge Technology presenterade det senaste inom skärande..
Seco arrangerar svarvdagar i Jönköping
Är du intresserad av att förbättra och förenkla dina svarvoperationer? Då skall du anmäla dig till en av temadagarna där Seco Tools i..
Ny chef för Seco Sverige
Kalle Schenning är sedan den 1:a januari 2015 tillsatt som "Manager SU SE" vilket innebär chef för säljbolaget i Sverige. Han kommer att rapportera direkt..
Nästa generations Duratomic-teknik från Seco Tools
När Seco lanserade Duratomic-tekniken 2007 var det branschens första texturerade, α-baserade Al2O3-beläggning och satte en ny standard för..
Seco utökar Minimaster®Plus-programmet
Seco utökar ständigt det populära Minimaster Plus-programmet med utbytbar ände. Det senaste i utvecklingen är fräshuvuden med kortare..
Seco utökar Steadyline™-vibrationsdämpningssystemet med uppborrningsverktyg
Allt eftersom det blir mer och mer populärt att använda uppborrningsverktyg med långa överhäng inom tillverkningsindustrin har Seco utökat sitt..
Seco My Pages finns nu i Sverige
Seco-kunder i Sverige har nu tillgång till My Pages, ett värdefullt verktyg som finns tillgängligt på nätet eller som en app för smartphones och..
Två nya familjer av Seco Highfeed-fräsar för ökad hastighet och matning
Seco Tools har utökat sitt Highfeed-fräsprogram genom att introducera den nya Highfeed 2 för små diametrar och Highfeed 4 med dubbelsidiga skär...
Seco utökar Steadyline™-vibrationsdämpningssystemet med uppborrningsverktyg
Allt eftersom det blir mer och mer populärt att använda uppborrningsverktyg med långa överhäng inom tillverkningsindustrin har Seco utökat sitt..
Ny bokserie från Seco ger praktiskt applikationsstöd
Seco fortsätter behåller sitt starka fokus på att utbilda och informera de som jobbar i tillverkningsindustrin med utgåvan av fyra..
Perfekta gängor och profiler i en enda operation
Nya Seco chaserskär ger perfekta gängor och profiler i en enda operation  Secos nya Chaser-skär klarar den hastighet, tillförlitlighet och noggrannhet..
Seco Tools utökar programmmet
Seco utökar Jabro®-programmet med 4-skäriga pinnfräsar för grovbearbetning samt minifräsar   Seco lade nyligen till en version med 4 skär..
Seco Tools -Digitala portar erbjuder nya resurser för tillverkare
Digital portal erbjuder oöverträffad tillgång, funktionalitet och resurser för tillverkare   Under 2015 lanserar Seco den nya digitala portalen My..
Secos nya CW100-sort tillför hastighet och styrka vid spårstickning i värmeresistenta superlegeringar
Seco har utökat produktprogrammet med CW100 för spårstickning med hög skärhastighet. Denna nya fiberarmerade keramiska sorten optimerar slitstyrka och..
Nya Seco EPB® 5867 ökar produktiviteten och gängkvaliteten
Seco kompletterar programmet av högkvalitativa verktygssystem med den senaste lanseringen av EPB 5867 gängchucken, som har en nyutvecklad inbyggd..
Secos nya Jabro®-Solid2 pinnfräsar ger ökad produktivitet
Den senaste generationen Jabro-Solid2 pinnfräsar i solid hårdmetall från Seco kan användas vid fler tillämpningar än tidigare generation...
Seco ökar mångsidigheten för Minimaster® Plus frässystem med utbytbar krona
Seco lade nyligen till högmatningshuvuden med invändiga kylkanaler till Minimaster Plus frässystemet med utbytbar krona. Utökningen gör det..
Seco lanserar en ny generation av modulärt brotschsystem
Secos senaste Precimaster™ Plus modulära brotschsystem bygger på företagets framgång med den ursprungliga Precimaster genom att inkludera en ny..
Seco förbättrar prestanda och ekonomi ytterligare för Square T4-08-programmet med en ny spiralfräsar
Seco utökade nyligen Square T4-08-programmet för hörnfräsar med en ny spiralfräsar. Helical T4-08 är idealisk för spårfräsning och..
Seco lägger till svarvbommar till SteadylineTM vibrationsdämpningssystemet
Fagersta, september 2014 - Efter succén med Steadyline-hållarna för fräsverktyg utökar nu Seco det patenterade programmet av..
Seco inför W-MF4-skärgeometri för högre prestanda i rostfritt stål
I syfte att ytterligare förbättra tillverkarnas resultat vid bearbetning av rostfritt stål har Seco utvecklat och lanserar nu den nya dedikerade..
Seco 150.10 Jet avstickningsblad utökar möjligheterna med Jetstream Tooling®
Med de nya, mycket styva 150.10 Jet-bladen förbättrar Seco ytterligare värmeavlägsningsförmågan för Jetstream Tooling Duo-tekniken. De..
Seco 335.25-skivfräs finns nu tillgänglig med justerbar bredd
Seco har utökat det mycket framgångsrika produktprogrammet av 335.25-skivfräsar så att det är ännu mer omfattande och flexibelt. Fräsarna,..
Seco utökar borrfamiljen Crownloc® Plus med två nya geometrier
Seco utökade nyligen de ytterst säkra och kostnadseffektiva håltagningsmöjligheterna i Crownloc Plus-serien med två nya geometrier.   De nyaste..
Secos nya frässort MS2050 ökar produktiviteten i titanlegeringar
Den senaste frässorten MS2050 från Seco är optimerad för krävande förhållanden och använder en ny beläggningsteknik och ett..
Seco expanderar och förenklar SMG-klassificeringssystemet för optimerad bearbetning
För att kontinuerligt utveckla nya sätt för användarna av skärande verktyg att maximera sin produktivitet och lönsamhet har Seco nyligen släppt..
Seco inför SteadylineTM-teknik i sina Combimaster-skärhålla
Seco inför SteadylineTM-teknik i sina Combimaster-skärhålla Fagersta, september 2014 - Med lanseringen av Steadyline Combimaster utökar Seco det framgångsrika Combimaster-utbudet av skärhållare..
Seco utökar programmet med pinnfräsar i solid hårdmetall
Seco utökade nyligen sitt redan omfattande program med Jabro®-Solid2 pinnfräsar i solid hårdmetall till att innefatta nya tumstorlekar, geometrier och..
Seco utökar produktprogrammet för spår- & avstickning
Seco lägger extra fokus på produktprogrammet för spår- och avstickning under 2014 genom att introducera och fokusera på nya produkter. Företagets..
Seco Tools integrerar Alfa Tool
2 starka varumärken blir 1 när Alfa Tool integreras i Seco Tools nordiska organisation. I januari 2013 förvärvades Alfa Tool International AB av Seco..
Seco Tools fokus ligger alltid på kunden
  Seco Tools ställer ut på M.A.X Seco Tools kommer att visa en rad nyheter, men fokus ligger som vanligt på mötet med kunden. Vi kommer att ha..
Seco på EMO
"More from Seco" på EMO mässan i Hannover Seco Tools ställer ut på EMO-mässan i Hannover från 16-21 september i Hall 4 monter A56...
Seco utökar EPB 5600-krymphållarprogrammet med ett mycket säkert Safe-Lock-system
Seco utökar sortimentet av EPB 5600-krymphållare vilka nu kan beställas med Safe-Lock™-systemet som ger säkert utdragningsskydd för skärande..
Vändskär för svårbearbetat material
Seco lanserar nya vändskärsorter för svarvning i svårbearbetade material   Secos nya TH1000 och TH1500 sorter för svarvning utökar..
Nya turbofräsar från Seco Tools
Seco utökar programmet för fräsning i krävande material med nya Turbo Helical-fräsar   Nu introducerar Seco en utökning av det..

Products

products.qimtek.se
 
Verktyg och Fixturer  
Märke: Seco; Typ: ; År:
HÅLLARE FÖR SKIVFRÄSAR Secos hållare för skivfräsar är justerbara för olika fräsbredder med en medbringarnyckel. Tack vare den justerbara infästningen kan flera skivfräsar med olika bredder användas. Fräsdorn och skivfräs låses på hållaren med en inbyggd dragskruv.
Skärverktyg  
Beskrivning: CROWNLOC; Dimension: Diameterområde 10–25,99 mm (0,393–1,023 tum). Andra dimensioner finns på begäran.; Kvantitet :
Crownloc™ är vårt program av borrar med utbytbara kronor som ger hål av hög kvalitet till låg kostnad. Crownloc-borrarna håller samma kvalitet som precisionsborrar, men med utbytbara kronor elimineras både behovet av och kostnaden för omslipning. Det garanterar verktyg som är konsekventa med hög prestanda och lång verktygslivslängd, medan antalet borrar på lager elimineras. Crownloc har en unik fastspänningskonstruktion med precisionsslipade V-spår som gör det möjligt att använda höga skärhastigheter och som ger stabilitet och exakt repeterbarhet av kronans position. Långa styrlister ger utmärkt styrning och med självcentrerande geometri behövs ingen centrerborrning. Med dubbla kylkanaler genom kronan kan skäreggarna förses med ett stort kylmedelsflöde. Resultatet blir bättre spånavgång. Crownloc finns med många olika spetsgeometrier optimerade för olika applikationer och material. P-geometri rekommenderas för borrning i stål och ersätter solida hårdmetallborrar och lödda borrar. K-geometri är utformad för gjutjärn och har hörnfaser som minskar slitaget vid höga skärhastigheter och eliminerar urflisning vid utgång ur hål. M-geometrin är utformad för borrning i rostfria stål, härdade stål och superlegeringar. Den minskar påfrestningarna på bearbetade ytor och ger mindre grader vid utgång ur hål eftersom geometrin minimerar skärkrafter, värmebildning och härdning.
Skärverktyg  
Beskrivning: SOLIDA HÅRDMETALLBORRAR; Dimension: Diameterområde 0,1–20 mm (0,003–0,787 tum), håltoleranser från IT7 till IT12.; Kvantitet :
Secos program med solida hårdmetallborrar finns tillgängliga i ett stort program av geometrier, beläggningar och diametrar. Borrarna är lämpliga för bearbetning i allt från stål till kompositmaterial. Med små diametrar från 0,1 mm (0,003 tum) täcker vårt program många olika applikationer. Optimerade geometrier ger alternativ för krävande applikationer, t.ex. vid ojämn utgång. Lämpliga för höga matningar och skärhastigheter med snäva håltoleranser.
Skärverktyg  
Beskrivning: MINIMASTER ; Dimension: ; Kvantitet :
Minimaster™ är ett unikt pinnfrässystem som kombinerar olika lösningar och ger optimal åtkomlighet och stabilitet. Minimaster är en konstruktion som består av två delar, där du kan kombinera skaft och skär beroende på applikation – oavsett om överhäng behöver minimeras, stabiliteten måste maximeras etc. När skäret är utslitet är det lätt att byta mot ett nytt, vilket sparar både pengar och tid. Minimaster-programmet omfattar ett brett urval av skär och skaft, vilket gör den till branschens mest flexibla pinnfrässystem. Det finns mer än 600 kombinationer av skär och skaft för varje diameter mellan 6–20 mm och skären finns i många olika utförande, till exempel mindre skär för kilspår, skär för hörnfräsning med skarpa eggar eller hörnradie, centrerborrning, 45–60° fasning eller dubbla faser, skär för höga matningar, skär för dykfräsning och kopierfräsning i 90–120° fullradie. Seco Minimaster för 3D-fräsning är 2-3-skäriga. 3-skäriga fräsar förbättrar produktiviteten med högre matningar, 2-skäriga fräsar minimerar risken för vibrationer.
Skärverktyg  
Beskrivning: MINIMASTER PLUS ; Dimension: ; Kvantitet :
Minimaster™ Plus är nästa generations pinnfräsar med utbytbara skär. Minimaster Plus bygger på det framgångsrika och branschledande Minimaster-systemet och ger högsta möjliga precision och produktivitet. Stabil infästning mellan fräs och skaft gör att Minimaster Plus klarar högre skärkrafter. Det gör att pinnfräsarna kan arbeta med högre avverkningshastigheter vid grov- till medelfin bearbetning. Minimaster Plus är ett kostnadseffektivt verktyg där det slita skäret ersätts med ett nytt. Utbytbara skär för olika skaft ger även högre skärdata, vilket eliminerar behovet av omslipning. Skäret kan enkelt bytas ut utan att verktyget behöver tas bort, ingen ommätning behövs. Den radiella och axiella positionen förblir densamma även efter att skär är bytt. Minimaster Plus finns i 2-, 3-, 4-, eller 8-skäriga utföranden, och kan därför användas i de flesta material. 2- och 3-skäriga fräsar har invändiga kylkanaler som ger, optimal kylning och effektiv spånavgång. De 4-skäriga har större spiralvinkel och kortare skärlängder på 0,7 x D. Bättre stabilitet gör att de kortare skärhuvudena är speciellt lämpliga vid hög materialavverkning i krävande applikationer samt i 5-axliga maskiner, där hela längden ofta inte används. Idealiska bearbetningsförhållanden är när det radiella ingreppet är mycket större än det axiella ingreppet, jämfört med motsatt förhållande då längre verktyg bör användas. 5- och 8-skäriga rekommenderas för konturfräsning. Minimaster Plus-programmet finns tillgänglig i diametrar från 10–16 mm (0,39–0,63 tum).
Skärverktyg  
Beskrivning: SQUARE 6 – DUBBELSIDIGA SKÄR MED 6 SKÄREGGAR; Dimension: ; Kvantitet :
Square 6-hörnfräsar ger extra god ekonomi vid hörnfräsning. De unika hörnfräsarna har skär med tre skäreggar på varje sida – totalt sex skäreggar – vilket ger låg kostnad per skäregg. Skären låses med en centrumskruv som är placerad i samma riktning som skärkrafterna och wipergeometrin optimerar ytjämnheten. 90° ställvinkel ger exakta 90° hörn, vilket eliminerar behovet av en kompletterande operation. Fräsarna finns i två olika storlekar – Square 6 -04 och Square 6 -08 – var och en med flera skärgeometrier och tanddelningar. Square 6 -08 fräsarna med större skär är avsedda för krävande bearbetning och större skärdjup i stora maskiner. Den finns i diameter 40 till 160 mm. Max skärdjup 7,5 mm. Precis som den större fräsen är Square 6 -04 effektiv i en mängd olika material, operationer och bearbetningar, den finns i diametrar från 20 till 63 mm, max skärdjup 4 mm. Square 6 -04 är första val för allmän bearbetning, inklusive hörnfräsning, planfräsning, spårfräsning, dykfräsning och spårfräsning (dykfräsning). Square 6 har en nickelbelagd och härdad fräskropp som ger max livslängd och minimala kast. Finns med två olika tanddelningar och med cylindrisk, Weldon, ändfräsdorn och Combimaster™ infästning
Skärverktyg  
Beskrivning: SQUARE T4 – DUBBELSIDIGA SKÄR MED 4 SKÄREGGAR ; Dimension: Hörnradier från 0,8 mm till 3,1 mm.; Kvantitet :
Square T4 fräsar är lämpliga för grovbearbetning och medelfin bearbetning. Fräsen har fyra skäreggar och tangentiellt monterade skär ger utmärkt stöd och motverkar skärkrafter. Square T4 har stabila skärlägen som ger stöd och hög precision för skären. Skären har fyra eggar som ger exakta 90º väggar. Skären är tangentiellt monterade vilket ger högra stabilitet. Variabla spånvinklar på de övre skären ger jämn bearbetning. T4-hörnfräsar finns i storlekar T4-08 och T4-12, de är lämpliga för allmän bearbetning i stål, gjutjärn och svårbearbetade material, t.ex. rostfria stål, titan och värmebeständiga superlegeringar vid normala bearbetningsförhållanden. Square T4-08 finns med vändskärsgeometri M08 och MD08 i åtta olika skärsorter. Cylindrisk, Weldon, ändfräsdorn och Combimaster™ infästning. Diameter från 16–63 mm, max skärdjup 8 mm. Hörnradierna varierar från 0,4 mm till 1,6 mm. Den större Square T4-12 har max skärdjup på 12 mm för hög avverkning. Den finns i ett brett urval av sorter och geometrier, i normal och tättandad utförande.
Skärverktyg  
Beskrivning: TURBO – ENKELSIDIGA SKÄR MED 2 SKÄREGGAR ; Dimension: ; Kvantitet :
Med Turbo-familjen kan du maximera din hörnfräsning. Den mångsidiga fräsen är lämplig för de flesta bearbetningarna. De här verktygen ger lång verktygslivslängd och hög precision med optimerade egenskaper som ger mindre värmeutveckling och skärkrafter. Verktygen har en belagd och härdad fräskropp, finns med två olika tanddelningar för snäva toleranser och hög tillförlitlighet. Den belagda och härdade beläggningen förhindrar även spånor att fastna på fräskroppen. Turbo-fräsar har precisionsfrästa skärlägen som ger mindre kast, högre stabilitet och längre verktygslivslängd tack vare optimal kontakt mellan verktygskropp och skär. De inbyggda kylkanalerna ger hög produktivitet och utmärkt spånavgång. Turbo-fräsar har ett stort utbud av skär, hårdmetallsorter och hörnradier. Skären kan ställas in i 90º för bearbetning som ger exakta 90º väggar i en enda operation. Skären låses med en stark centrumskruv som är placerad i samma riktning som skärkrafterna och en planfas som optimerar ytjämnheten. Turbo-fräsar är lämpliga till spårfräsning, rampning, planfräsning, fickfräsning, dykfräsning och svarvfräsning.