Stjernberg Automation AB

Beskrivning

Vi skapar framtidens produktion. Stjernberg Automation erbjuder ett totalåtagande för produktionslösningar med automation och laserprocesser optimerade utifrån kundnytta, användarvänlighet och design. Vi hjälper kunder att producera optimalt i en nära 100% tillförlitlig produktion genom produktionsutrustningar eller produktionstjänster, online-övervakat och fjärrmanövrerat. Vår verksamhet bygger på tre områden; automation, laser och laser+automation. Vi levererar både utrustning för laserbearbetning såväl som annan kringutrustning och automation. Det kan vara allt från enklare hanteringsutrustningar till komplexa robotstationer. Vi hjälper alla produktionsbaserade företag, oavsett bransch. För att kunna erbjuda helhetslösningar till våra laserkunder har vi byggt upp laserlabb i våra lokaler. Där utför vi applikationstester, processutveckling, validering, produktion och utbildning. Stjernberg Automation erbjuder både stöd och utbildning när det gäller lasertillämpningar, laserbearbetning, lasersäkerhet, service och applikationer.

Adress
Stjernberg Automation AB
Magasinsgatan 29
434 37  Kungsbacka
Halland
Sweden
Telefon
0300-52 18 50
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.stjernbergautomation.seLinkedInYouTubeGoogle+
Kontaktperson
Magnus Stjernberg
Telefon
0300-52 18 51
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Laserutrustning, Lasermaskiner, Automation, Automationslösningar

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Andra tjänster-Konsultering
Automation-Automationssystem
Automation-Downtime Reporting System
Automation-Monteringsmaskiner
Automation-OEE-system
Automation-Palletering
Automation-Processautomation
Automation-Robotar
Automation-Styrsystem
Design / Utveckling-Konstruktion, CAD
Design / Utveckling-Konstruktion, Mekanik
Design / Utveckling-Programmering
Elektronik-Elektromekanisk Montering
Elektronik-Kretskortsmontering (yt)
Elektronik-Lödning
Förpackningsutrustning-Förpackningsmaskiner
Förpackningsutrustning-Förpackningsmaterial
Märkutrustning-Lasermärkningsystem
Materialhantering och Förvaring-Pallhanteringsutrustning
Materialhantering och Förvaring-Pallställ
Materialhantering och Förvaring-Pallyftare
Materialhantering och Förvaring-Transportutrustning
Montering & Paketering-Montering
Montering & Paketering-Paketering
Plastmaskiner-Kringutrustning
Plåtbearbetande Maskiner-Laserskärmaskiner
Plåtbearbetande Maskiner-Plasmaskärmaskiner
Plåtbearbetande Maskiner-Svetsutrustning
Plåtbearbetning-Laserskärning
Plåtbearbetning-Lasersvetsning
Plåtbearbetning-Lödning
Plåtbearbetning-Robotsvetsning
Plåtbearbetning-Tunnplåtsbearbetning <6mm
Säkerhetsutrustning-Maskinskydd
Säkerhetsutrustning-Övervakningsystem
Skärande Bearbetning-Kapning
Skärande Bearbetning-Lasermärkning
Skärande Bearbetning-Maskintillverkning
Skärande Bearbetning-Precisionsbearbetning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, Fleraxlig
Verktygstillverkning-Fixturer
Ytbehandling-Laserytbehandling
Ytbehandling-Värmebehandling

Övrigt

Industri-Aerospace
Industri-Bioteknologi
Industri-Elektronik
Industri-Fordonsindustrin
Industri-Försvarsindustrin
Industri-Gruvindustri
Industri-Industrimaskiner
Industri-Läkemedelindustrin
Industri-Livsmedel
Industri-Marinindustrin
Industri-Medicinindustrin
Industri-Medicinteknik
Industri-Miljöteknik

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Stjernberg Automation köper robotföretag
Från att tidigare ha fokuserat på specialutrustning för producerande företag har Kungsbackaföretaget skiftat fokus.Stjernberg Automation gör sitt första uppköp..
Stjernberg Automation sitter bekvämt i digital produktion
– Nu finns det ett namn för det vi hela tiden arbetat med och som varit vårt stora intresse – Digital produktion, säger Gunilla Stjernberg, vd.Med bakgrund i laserteknik har..
Kungsbackaföretget tecknar kontrakt värt 90 miljoner
Utvecklingen kommer att ske i Kungsbacka och produktionen i Kina. I kontraktet ingår exklusiv rätt att marknadsföra och sälja både komponenter samt kompletta anläggningar på den..
Stjernberg Automation blir leverantör till Volvo Cars
Kungsbackaföretaget har blivit godkända som leverantör till Volvo Cars och har fått en order som ska levereras efter sommaren.Stjernberg Automation AB har fått en order..
Stjernberg Automation tecknar flera nya ordrar
Stjernberg Automation har fått in ett flertal nya beställningar. Ordrarna innefattar en maskin för laserlödning samt två strategiska ordrar, varav den..
Stjernberg Automation förstärker säljavdelningen
Stjernberg Automation fortsätter att växa och förstärker nu sin säljavdelning genom att anställa Stefan Börjesson. - Jag kommer närmast..
Stjernberg Automation expanderar igen
  En stark start på året har inneburit att Stjernberg Automation återigen vuxit ur sina lokaler och behöver utöka sin produktionsyta...
Stjernberg Automation öppnar året starkt
Stark start på året för Stjernberg Automation Stjernberg Automation har under årets två första månader tagit hem..
DeLaval investerar i märklaser från Stjernberg Automation
Stjernberg Automation levererar laser till DeLaval   Stjernberg Automation har fått en order på en märklaser från DeLaval i Tumba. Lasern ska..
Stjernberg Automation levererar laser till DeLaval
Stjernberg Automation har fått en order på en märklaser från DeLaval i Tumba. Lasern ska säkra DeLavals produktion för de kommande åren...
Ännu en mångmiljonorder till Stjernberg Automation
Stjernberg Automation har i dagarna skrivit kontrakt på en maskinleverans värd strax över 4,6 miljoner kronor. Företaget ska konstruera och leverera en..

Products

products.qimtek.se
 
Övriga Plastmaskiner  
Märke: ; Typ: ; År:
Midr-plattformen från Stjernberg Automation borgar för hög flexibilitet, maskinutnyttjande och kostnadseffektivitet. Den används med fördel till en mängd varierande applikationer. Exempelvis till montering och märkning eller svetsning och påsvetsning av mindre produkter. Maskinen levereras som en plug-and-play lösning och kräver ingen installation; anslut bara elkraft och tryckluft i de fall där det behövs. UTVALDA OPTIONER: Tillgång till arbetsutrymmet från tre av maskinens sidor för underhåll eller service. Visionsystem eller streckkodsläsare. Integrerad filterfläktslösning. Skjutdörrar eller automatiska dörrar. Förberedd för transportbana igenom maskinen Ovanstående lista är ett axplock av de valbara funktioner som kan integreras i plattformen. Fotavtryck: ca 1200 x 1350 mm. Maxstorlek på arbetsstycke: 650 x 650 x 220 mm. Till varje process väljs de mest optimala komponenterna, som robot- eller laserfabrikat. Alla ingående komponenter är integrerade i maskinen från leverans.
Lasermärkningsystem  
Beskrivning: Midr-plattformen från Stjernberg Automation borgar för hög flexibilitet, maskinutnyttjande och kostnadseffektivitet. Den används med fördel till en mängd varierande applikationer. Exempelvis till montering och märkning eller svetsning och påsvetsning av mindre produkter. Maskinen levereras som en plug-and-play lösning och kräver ingen installation; anslut bara elkraft och tryckluft i de fall där det behövs. UTVALDA OPTIONER: Tillgång till arbetsutrymmet från tre av maskinens sidor för underhåll eller service. Visionsystem eller streckkodsläsare. Integrerad filterfläktslösning. Skjutdörrar eller automatiska dörrar. Förberedd för transportbana igenom maskinen Ovanstående lista är ett axplock av de valbara funktioner som kan integreras i plattformen. Fotavtryck: ca 1200 x 1350 mm. Maxstorlek på arbetsstycke: 650 x 650 x 220 mm. Till varje process väljs de mest optimala komponenterna, som robot- eller laserfabrikat. Alla ingående komponenter är integrerade i maskinen från leve; Dimension: ; Kvantitet :
Robotar  
Märke: ; Typ: Visionguidning; sortering och maskinbetjäning; År:
Stjernberg Automations koncept för visionguidning eller sortering kortar ställtiderna, ökar maskinutnyttjandet och sänker produktionsomkostnaderna. Den är lätt och snabb att installera och kommer färdigintrimmad för en produkt. Cellen plockar osorterat gods direkt från pall (bin-picking), från transportband eller från palett. VINSTER: * Växlar mellan produkter och batchkörning utan manuell omställning * Kortar ledtiderna * Höjer maskinutnyttjandet, tillförlitligheten och flexibiliteten * Möjlighet att integrera andra operationer som exempelvis avgradning, montering, märkning och packning * Minskar manuellt arbete. Robot: Fanuc LRMate 200iD eller ABB IRB 120. Belysning: Uppifrån som standard, under bana som option. Kraftmatning: 240VAC (P+N+PE)/50 Hz, 10 A, 6 bar torr luft. Cykeltid: 1-4 sek beroende på detaljer. Fotavtryck: Från 800 - 1000 mm.
Svetsutrustning  
Märke: ; Typ: Svetscell; Beskrivning: Stjernberg Automation erbjuder kostnadseffektiva robotceller för lasersvetsning. Lasersvetsning medför stora fördelar jämfört med bågsvetsmetoder. Den ger minimal värmepåverkan och efterbearbetning, är snabb och medger nya förbättrade konstruktionslösningar. Vi väljer mellan ett antal robot- och lasermodeller med fiberoptik för att ge er bästa kostnadseffektivitet. Vi har lång erfarenhet av vad som krävs för att uppnå en tillförlitlig produktion med lasersvetsning. Vi förser utrustningen med den optik, de sensorer och fixturer, samt den programvara som behövs för att få en väl fungerande utrustning som svarar mot era behov. Vi tar även fram svetsparametrar för era produkter. För vissa fogar krävs tillsatsmaterial. Då kan vi leverera laser-hybridsvets som ett tillägg till maskinen. Laserhybridsvets medger att specificerade a-mått kan behållas, samtidigt som svetshastigheten ökar upp till 10 ggr jämfört med manuell MIG/MAG-svetsning, samt behovet av efterbearbetning
Laserskärmaskiner  
Märke: ; Typ: Skärcell; Beskrivning: .
Jämfört med traditionella femaxliga laserskärmaskiner erbjuder robotlaserskärlösningar stora kostnadsfördelar och sparar produktionsutrymme. I många fall tillåter robotiserad laserskärning att en eller flera dyrare tillverkningsprocesser kan elimineras, vilket resulterar i effektivare produktionsprocesser. Våra 3D-laserskärceller reducerar investeringskostnaden med upp till 35%. Vi använder en fiberöverförd laser till roboten. Denna lasertyp ger bra skärsnitt samt har hög verkningsgrad och låga driftskostnader, och används därför mer och mer även i “traditionella” maskiner. Fibern medger att vi kan använda robotens rörelsefrihet fullt ut. Genom att utrusta robotarna med programvarorna, RobotWare Cutting och RobotStudio Cutting PowerPac, är det lätt komma igång snabbt med plug-and-play för de flesta laserskärapplikationer. Kombinera olika storlek på cellen med hanteringslösningar, integrerade monterings- och förpackningsoperationer, flera laserprocesser (som lasermärkning och lasersvetsning). Stjernberg Automations skärcell är en komplett lösning där du som kund får alla fördelar förpackad i vår flexibla lasersäkerhetsklassade robotcell med en mängd olika tillval. Skärcellen är baserad på vår mer än 20-åriga erfarenhet av automatiserade laserprocesser.
Robotar  
Märke: ; Typ: Kompakt lasercell för svetsning, skärning och cladding; År:
Midr-plattformen från Stjernberg Automation borgar för hög flexibilitet, maskinutnyttjande och kostnadseffektivitet. Den används med fördel till en mängd varierande applikationer. Exempelvis till montering och märkning eller svetsning och påsvetsning av mindre produkter. Maskinen levereras som en plug-and-play lösning och kräver ingen installation; anslut bara elkraft och tryckluft i de fall där det behövs. UTVALDA OPTIONER: * Tillgång till arbetsutrymmet från tre av maskinens sidor för underhåll eller service * Visionsystem eller streckkodsläsare * Integrerad filterfläktslösning * Skjutdörrar eller automatiska dörrar * Förberedd för transportbana igenom maskinen Ovanstående lista är ett axplock av de valbara funktioner som kan integreras i plattformen. Fotavtryck: ca 1200 x 1350 mm. Maxstorlek på arbetsstycke: 650 x 650 x 220 mm. Till varje process väljs de mest optimala komponenterna, som robot- eller laserfabrikat. Alla ingående komponenter är integrerade i maskinen från leverans.
Robotar  
Märke: ; Typ: Lödcell; År:
Stjernberg Automations lödcell är en komplett lösning där du som kund får alla fördelar förpackad i vår flexibla lasersäkerhetsklassade robotcell med en mängd olika tillval. Lödcellen är baserad på vår mer än 20-åriga erfarenhet av automatiserade laserprocesser. Vare sig det gäller mjuk- eller hårdlödning av komponenter, ger laser en snabb och jämn energitillförsel till processen. Tack vare fiberöverförd laser kan vi använda robotens fulla rörelsemöjligheter för åtkomst och snabb positionering. Vi har lång erfarenhet av laserlödprocesser, och vet vilken utrustning som krävs för att uppnå en stabil process och en pålitlig produktion. Kombinera olika storlek på cellen med hanteringslösningar, integrerade monterings- och förpackningsoperationer, flera laserprocesser (som lasermärkning och lasersvetsning).
Förpackningsmaskiner  
Märke: ; Typ: Pallkragsresning; År:
Stjernberg Automation har tagit fram en enkel och flexibel robotlösning, som kan utrustas med pallkragsmagasin för både hel- och halvpall, samt kompletteras med automatiskt pallmagasin. De monterade pallarna kan gå vidare direkt på rullbana, eller hämtas av truck eller autotruck. När en pall hämtas från färdigläget, plockas genast en ny pall fram och förses med kragar. Antalet kragar kan enkelt anges. Vi kan naturligtvis även hjälpa till med att automatisera påplockning av gods på pallen, samt integrera bandmaskin med mera för en komplett paletteringslösning efter er produktion.
Palletering  
Beskrivning: Stjernberg Automation har tagit fram en enkel och flexibel robotlösning, som kan utrustas med pallkragsmagasin för både hel- och halvpall, samt kompletteras med automatiskt pallmagasin. De monterade pallarna kan gå vidare direkt på rullbana, eller hämtas av truck eller autotruck. När en pall hämtas från färdigläget, plockas genast en ny pall fram och förses med kragar. Antalet kragar kan enkelt anges. Vi kan naturligtvis även hjälpa till med att automatisera påplockning av gods på pallen, samt integrera bandmaskin med mera för en komplett paletteringslösning efter er produktion. ; Dimension: ; Kvantitet :