Termodyn Termodynamisk Ytbehandling AB

Beskrivning

Om Termodyn
Termodyn AB grundades 1985 med lackering som huvudverksamhet. I takt med kundernas ökade efterfrågan på bearbetning utvidgades verksamheten, som kom att omfatta även maskinbearbetning och svetsning. Lackeringen av produkter var en mycket eftersökt tjänst, vilket ledde till att företaget expanderade med anläggningar i Sjögestad utanför Linköping och Mjölby. 2012 förvärvades JDS Mekaniska och företagets tre enheter flyttade in under ett gemensamt tak i Motala, där en toppmodern och högeffektiv lackeringslina installerades.

Vårt fokus ligger på produktion
Vi är mycket måna om att alltid leverera högsta kvalitet i rätt tid. Som ett led i detta har vi gjort betydande investeringar i en modern maskinpark med automatisering och hög kapacitet. Vår pulverlackeringsanläggning är levererad av Greiff Industrimiljö och försedd med conveyorbanor från Schierholst. Vi har även utvecklat en utmärkt logistik i arbetsprocessen, där all lastning sker inomhus och i mycket rymliga lokaler. Det är en av många viktiga åtgärder för att säkra kvaliteten och leveransprecisionen.

Tillverkningsindustrin är vår främsta målgrupp. Kontakta oss för att få mer information om vilka möjligheter som finns.

Med den samlade verksamheten och kompetensen har Termodyn kapacitet att leverera allt från enskilda komponenter, till kompletta system. Utifrån kundens ritningsunderlag bearbetar, svetsar, monterar och lackerar vi produkter i våra egna lokaler, som erbjuder effektiva lager- och logistiklösningar.

Adress
Termodyn Termodynamisk Ytbehandling AB
Vickerkullavägen 2
591 45  Motala
Östergötland
Sweden
Telefon
013-820 67
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.termodyn.se
Kontaktperson
Johan Lindstrand
Telefon
0141-20 22 84
Anställda
31 - 50
Omsättning

Specialistområden

Pulverlackering för de riktigt stora behoven
Sedan 1985 har vi pulverlackerat komponenter i storlekar som många av våra kollegor inte klarar av – till rätt pris, i rätt tid och med precis den kvalitet som kunden önskar.

Anläggningen är dimensionerad för gods med mått upp till 6000x1000x2000mm, med en maxvikt på 1500 kg per bom för upphängning. Ugnskapaciteten klarar av ett flöde på 8ton per timme.

Skärande bearbetning av komponenter
I våra bearbetningsmaskiner kan vi erbjuda svarvning, borrning, fräsning och gängning m.m. av artiklar inom ett stort spann av storlekar och geometriska former.

Svetsning – från ritningsunderlag till färdig produkt
Dina önskemål om svetsning av ramar, axlar, tappar och stativ tar vi hand om i vår svetsavdelning.

Vi har mycket bra resurser för att svetsa allt från mindre detaljer till riktigt stora konstruktioner. När det gäller svetsuppdrag av stora konstruktioner kan vi svetsa dem i vår lägesställare Ergo Control med maxlast 1350kg. Artiklar i långa svetsserier svetsar vi i svetsrobot av fabrikat Motoman med Fronius svetsaggregat.

Personalen har som lägst svetsarprövningsintyg enligt SS-EN 287, och kapaciteten löser vi i 10st svetsbås med ändamålsenlig utrustning och lyfthjälpmedel.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Montering & Paketering-Montering
Plåtbearbetning-Robotsvetsning
Plåtbearbetning-Svetsning
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-CNC Svarvning
Skärande Bearbetning-Fräsning
Skärande Bearbetning-Manuell Bearbetning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, CNC
Skärande Bearbetning-Svarvning
Ytbehandling-Pulverlackering

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen