Tykoflex AB

Beskrivning

Tykoflex AB är ett modernt verkstadsföretag med försäljningskontor och produktionsanläggning i Tyresö strax söder om Stockholm. Här tillverkar vi framför allt flexibla kopplingselement för rörsystem och bevattningsanläggningar, samt el- och telekapslingar.

Att jobba nära våra kunder löper som en röd tråd genom vår verksamhet. Metoder för att smidigt ta fram funktionella och fältmässiga prototyper är basen för en gemensam och framgångsrik produktutveckling.

Förutom egen tillverkning har vi även ett brett och djupt standardsortiment av agenturprodukter vilket innebär att vi kan erbjuda, totallösningar vid omfattande projekt, och snabba korrekta leveranser.

Kvalitet är en levande och integrerad del av vår verksamhet och 1997 erhöll vi ISO 9001 certifiering.

Adress
Tykoflex AB
Box 614
Radiovägen 29
135 26  Tyresö
Stockholm
Sweden
Telefon
08-505 949 00
Fax
08-742 30 01
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.tykoflex.se
Kontaktperson
Anders Örjes
Telefon
Anställda
51 - 100
Omsättning

Specialistområden

Tykoflex har 45 års erfarenhet inom området för djupdragning/excenterpressning och vi tillverkar bl.a. produkter i stål, rostfritt stål, mässing och aluminium.

Djupdragningen sker rationellt med b.la en modern djupdragningspress - en PLC-styrd 400 tons djupdragningspress - som vi använder för tillverkning av avancerade detaljer.

Metoden för djupdragning utgör ofta ett ekonomiskt alternativ tilll konventionella plåtarbeten där svetsning ingår, framförallt när det gäller medelstora till stora produktionsvolymer.

Excenterpressning sker i två kompletta linjer, där vi kan tillverka allt från coils till färdig produkt i avancerade följdverktyg.
Max. coilbredd: 500 mm
Max. plåttjocklek: 4 mm
Max. presskraft: 160 ton

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Design / Utveckling-Konstruktion, CAD
Design / Utveckling-Ritningstjänster
Montering & Paketering-Montering
Plåtbearbetning-Djupdragning
Plåtbearbetning-Laserskärning
Plåtbearbetning-Robotsvetsning
Plåtbearbetning-Stansning
Plåtbearbetning-Svetsning
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-CNC Svarvning
Skärande Bearbetning-Fleroperationsbearbetning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, CNC
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, Fleraxlig

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Tykoflex växlar upp
Utsedd till årets företagare på orten, ny produktionschef på plats och nya maskiner på ingång.Tykoflex AB är ett modernt verkstadsföretag med egen produktutveckling,..
Tykoflex plockar produktionschef från Scania
Företagets produktionsteam består av 50 personer och företaget står nu inför en stor satsning.Andreas Smederöd är sedan oktober ny produktionschef på Tykoflex AB...
Tykoflex dubblar kapaciteten i Multikassetterna
Tykoflex AB är ett familjeföretag som i många år har försett marknaden med högkvalitativa produkter för fiberkommunikation och flexibla..
Solsidan fortsätter - i Tykoflex monter på Elfack 2011
Det är inte bara tv-succén som utspelar sig i Solsidan utanför Stockholm. Där finns Tykoflex nya unika Stolpskåp 340 Luftopto premiärinstallerad..
Ny vd och inköpare på Tykoflex AB
- Made in Tyresö, miljöfokus och kvalitet är ledorden inför 2011. Magnus Bjertsjö blir ny vd och Mattias Björkman ny inköpare på..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen