Ventana Hackås AB

Beskrivning

OM OSS
Vi på HPG har utvecklat ett koncept för både egen produktion och leveranser ifrån samarbetspartners, Alphaform RPI Oy och Feinguss, i korta serier av komplicerat, mångfunktionellt och tunnväggigt aluminiumgjutgods. Vi levererar gjutgodset värmebehandlat, bearbetat och lackerat, om så önskas. HPG är ett litet flexibelt företag som brinner för att serva våra kunder. Vi hjälper er att välja en lämplig gjutmetod samt att gjutanpassa era konstruktioner. Förutom våra medarbetares breda processerfarenheter använder vi oss av NovaFlow&Solid CV som är ett avancerat gjutsimuleringsprogram. Vår vision är att uppfylla våra kunders förväntningar på ”…for Finish and Function”.HPG Hackås Precisionsgjuteri ligger 40 km söder om Östersund vid Storsjöns östra strand. Här har vi funnits sedan 1971 då den ursprungliga verksamheten flyttades hit ifrån södra Sverige. Idag sysselsätter vi 30 personer och vi levererar aluminiumgjutgods i mindre serier till företag inom medicinteknik, bilindustri, telekom, försvar, marin m.fl.
HPG ägs av O.ST. Feinguss GmbH (100%).
Vi är certifierade enl. ISO 9001 och 14001.

Adress
Ventana Hackås AB
Industrivägen 6
845 94  Hackås
Jämtland
Sweden
Telefon
+63770419
Fax
063-77 05 27
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.hpgab.se
Kontaktperson
Jörgen Eriksson
Telefon
063-77 04 19
Anställda
10 - 30
Omsättning
18,000,000

Specialistområden

Gipsformgjutning,
Plaster Mold Casting,
Vaxursmältning,
Investment casting,
Rapid Casting,
Pressgjutning,
Die casting
ALUMINIUMGJUTNING
Aluminium kan gjutas med ett flertal olika metoder, de två vanligaste är pressgjutning och sandgjutning. HPG utför Gipsformsgjutning samt tillhandahåller Vaxursmältning och Rapid Casting. Dessa är tre mindre kända komplement till de två första nämnda metoderna. Gipsformsgjutning, Vaxursmältning och Rapid Casting lämpar sig för volymer mellan 1 till 1000 st/år. Gipsformsgjutning, som metod, påminner om sandgjutning men ger finare ytor och möjliggör framställning av tunnväggigt gods. Rapid Casting är ett prototypförfarande för enstycksgjutgods baserat på modeller framställda med Selective Laser Sintering, SLS, som formas-in i gipsformar för att brännas ur innan de fylls med smält aluminium.Pressgjutning kräver större serier (min.1000 st/år) p.g.a. de relativt höga verktygs- och ställkostnaderna. Sandgjutning används oftast för större komponenter med krav på hållfasthet och där lägre precision och ytfinhet kan accepteras. När ett företag har behov av aluminiumgjutgods med krav på ytfinhet och måttnoggrannhet i volymer upp till 1000 st/år kan gjutgods framställas enligt Gipsformsgjutning, Vaxursmältning eller Rapid Casting vara lämpliga alternativ.

Jobbar i material:
Aluminium
Inconel
Super duplex

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Gjutning-Cire perdue / Vax / Förloradform
Gjutning-Precisionsgjutning
Gjutning-Pressgjutning
Gjutning-Sandgjutning
Gjutning-Sintring/Pulverpressning
Plast & Gummi-Formsprutning
Plast & Gummi-Prototypstillverkning
Skärande Bearbetning-Komplett tillverkning

Övrigt

Arbetssätt-Mellanserier (1000-10000st)
Arbetssätt-Prototyptillverkare
Arbetssätt-Små serier (10-1000st)
Arbetssätt-Stora serier (10 000st +)
Arbetssätt-Stycketillverkning (1-10st)
Industri-Försvarsindustrin
Industri-Kommunikationsutrustning
Industri-Marinindustrin
Industri-Medicinteknik
Industri-Transportindustrin
Kvalitetsäkring-ISO 9001
Material-Aluminium
Material-Rostfritt Stål

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Fördjupat samarbete för Hackås Precisionsgjuteri
Hackås Precisionsgjuteri AB och Alphaform RPI Oy fördjupar samarbetet Hackås Precisionsgjuteri AB fördjupar samarbetet med Alphaform RPI Oy i..
Alu-Design skapar precision i världsklass tillsammans med Hackås Precisionsgjuteri
Det norska företaget Alu-Design är mycket framgångsrika tillverkare av kaptens- och operatörstolar. Efter att ha upptäckt HPGs gipsformgjutningsteknik..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen