Walter Norden AB

Walter Norden AB

Beskrivning

Walter, Walter Titex och Walter Prototyp – tre varumärken under ett tak: Walter AG är en företagsgrupp som arbetar med tillverkning och marknadsföring av precisionsverktyg inom skärandebearbetning över hela världen. De tre välkända varumärkena Walter, Walter Titex och Walter Prototyp kombineras under Walters tak.

Walter AG:s huvudkontor ligger i Tübingen/Tyskland. Företaget har ungefär 2 800 anställda och närvaro på alla kontinenter tack vare ett 50-tal dotterbolag och försäljningspartners över hela världen.

Walter AG, som grundades 1919, är en av de ledande leverantörerna av vändskärsverktyg av hårdmetall och PCD för svarvning, borrning och fräsning.

Titex är ett varumärke som är välkänt över hela världen för borrnings- och brotschningsverktyg tillverkade av HSS-E och solid hårdmetall. Walter Prototyp är ett ledande varumärke för innovativa gäng- och fräsverktyg som är tillverkade av HSS (E) och solid hårdmetall med högteknologiska beläggningar.

Adress
Walter Norden AB
Norra Station
302 96  Halmstad
Halland
Sweden
Telefon
035-16 53 04
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.walter-tools.com
Kontaktperson
Jessica Criwall
Telefon
035-16 53 06
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

skärverktyg

Verksamhetsområden

Walter Norden AB
Walter Norden AB
Walter Norden AB

Klicka på bilden för att förstora

Walter Norden AB
Walter Norden AB
Walter Norden AB

Verksamhetsområden

Verktyg-Övrigt
Verktyg-Skärverktyg
Verktyg-Verktyg och Fixturer

Övrigt

Nyheter

Han blir ny vd för Walter Norden
Tomas Mainert har utnämnts till VD för Walter Norden från 1 februari 2016 och efterträder därmed Anders Jinglöv som har antagit nya utmaningar..
Mobil expertis i skärande bearbetning
Walter utökar sitt serviceutbud med en Smart Phone App: Walter Tools & More Från åtkomst till viktiga verktygsdata till onlinebeställningar i Walter..
Fräsverktyg för ultrahårda tillämpningar
Tillökning i Proto•max™-frässerien från Walter Prototyp för bearbetning av härdade material. Namnet Proto•max™ står..
Universell och tillförlitlig
Tillskott i serien X•treme-högprestandaborrar i solid hårdmetall från Walter Titex Walter höjer ribban rejält med X•treme-programmet..
Protodyn® S Plus ger gängan den rätta formen
Ny formgängtapp från Walter Prototyp Gängtappsleverantören Walter Prototyp introducerar ett nytt ekonomiskt universalverktyg: formgängtappen Protodyn® S Plus. Den universiella..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen